Mou Kødboller

Mou Kødboller

Klassiske kødboller af grise- og oksekød, krydret med hvid peber. Varmes direkte i suppen, 700 g

For mange danskere er kødboller en uundværlig del af en suppe, og de fylder og mætter også godt i både traditionelle og moderne supper. Kødboller får dog ikke altid den anerkendelse, de fortjener, og det er synd. For den gode kødbolle kræver både gode råvarer og omhu, og det sætter vi en ære i hos Mou.

Vi bruger finhakket okse- og grisekød i vores Mou Kødboller, og herfra er opskriften enkel: Vand, æggehvider, løg, hvedemel, kartoffelmel og rasp, og lidt salt og hvid peber. Kvaliteten ligger netop i enkelheden, så hos Mou tilsætter vi hverken aroma eller smagsforstærkere.

Ingredienser: Grise- og oksekød (60%), vand, ÆGGEHVIDER, løg, HVEDEMEL, kartoffelmel, rasp (HVEDEMEL, salt, gær), salt, oksefedt, hvid peber.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 716 kJ / 172 kcal
Fedt 12 g
- heraf mættede fedtsyrer 4,7 g
Kulhydrater 6,0 g
- heraf sukkerarter < 0.5 g
Protein 10 g
Salt 1,5 g

Sans suppefyldet

 

Visuelt

Vores kødboller er hjemmelavede, og er derfor ikke perfekte runde. Kødbollernes ujævne form lægger sig fint i suppens overfladen og giver suppen tekstur. Samtidig er de med til at give suppen god fylde og bid.

Duft

Mou Kødboller har en mild og afrundet duft af kogt okse- og grisekød – med masser af umami og fylde.

Smag

Det er nemt både at dufte og smage, at kødbollerne er lavet af gode, velkendte råvarer. Når du bider ned i suppefyldet, vil du opleve den rene og saftige smag af okse- og grisekød. Dertil kommer et strejf af peber og en sød krydret eftersmag.

Suppefyld fra Mou

Tips

Vær kreativ med de klassiske kødboller

Mou Kødboller kan bruges til mere end blot suppefyld, og de er ikke kun en klassiker i det danske køkken. Du kan for eksempel lade dig inspirere af det italienske køkken og lave spaghetti med kødboller i tomatsauce, eller du kan stege kødbollerne på panden og bruge dem i en couscous salat.

Flere opskrifter med suppefyld

 

Få endnu mere mæthed med suppetilbehør

Med Mou Kødboller kan du gøre din suppe mere fyldig og mættende. Men du kan også gå steppet videre og servere suppetilbehør sammen med suppen. Find et tilbehør, der komplementerer din suppe. Vi foreslår blandt andet tomatsuppe med kødboller serveret med hjemmelavede grissini med ost og tomat.

Find mere lækkert suppetilbehør

FAQ

Nogle gange skal tingene gå stærkt, og her er Mou Kødboller et nemt og smagfuldt alternativ. Men hvis du har tid og overskud, kan du også lave dine kødboller fra bunden. Du skal blot røre en fars sammen af hakket kød, salt, peber, løg, æg, mel og mælk, forme farsen og koge kødbollerne i en gryde – prøv gerne vores opskrift på kødboller.

Se opskrift på hjemmelavede kødboller