Verdens Supper

Verden er stor, farverig og fantastisk. Rundt om ethvert hjørne venter nye eventyr, der overvælder dine sanser og skaber minder for livet. Men mariachi musik, mavedans og lokale specialiteter fra madboderne i vejsiden, kan føles uendeligt langt væk, når du prøver at finde ud af, hvad der skal stille din sult en klassisk dansk kold og forblæst onsdag.

Vi har ladet os inspirere af fantastiske verdenskøkkener og har kreeret tre forførende verdenssupper, så du på få minutter kan nyde duften af eksotiske madtraditioner, og drømme dig væk fra møgvejret til farverige Indien, smilende Thailand eller festlige Mexico.


thai.png


Thailand

Midt i Bangkoks virvar af travle gader og små gyder, blander lyden af tøffende tuk tuks sig med duftene fra de mange gadekøkkener, hvor både lokale og turister kan nyde maden, der tilberedes med friske og fristende råvarer. Det er ikke overraskende, at thailandsk mad er blevet populært langt udover landets grænser. For med sine forrygende farver og aromaer, kan enhver fristes til et sundt og velsmagende måltid.  

En af klassikerne i det thailandske køkken er Tom Yum suppen, der indkapsler traditionerne om at balancere de fem smage; Salt, surt, sødt, bittert og krydret. Den dragende duft af kokosmælk, kaffirlimeblade, koriander og citrongræs skærper appetitten og er, sammen med de over 40.000 templer, mange Buddhastatuer og de uendelige smil, billedet af Thailand.

Her kan du drømme dig hen, når du sætter den nye Mou Tom Yum verdenssuppe på bordet, og for en stund undslipper det hjemlige møgvejr.


Indien

Indien er noget helt for sig selv. En eksplosion af farver, dufte, lyde og smage. Gemt af vejen bag Himalaya men ikke til at overse på verdenskortet, er Indien et land du aldrig bliver færdig med at gå på opdagelse i. Og det samme kan siges om det indiske køkken, der har rødder i landets fire hovedbyer; Delhi, Mumbai, Chenai og Kolkata.

Stik mod hvad der kendetegner det vestlige køkken, er man i Indien ikke bange for at blande krydderier og smage, der er hinandens diametrale modsætninger. Op mod 30 krydderier udgør rygraden i den indiske madtradition, hvor koriander og ingefær er nogen af de faste klassikere. De mange krydderier bruges på kryds og tværs, og det resulterer i endeløse, betagende og overraskende smagsvarianter, der altid sikrer dig et mættende og delikat måltid.

Er du blevet mæt og træt af grå himmel og regn, kan du lægge det danske møgvejr bag dig og drømme dig væk til farverige Indien med MOU Spicy Korma suppe.

Indien.png
tex-mex.png

Mexico

Er der nogen, der formår at gøre hverdagen til en fest, er det mexicanerne. I den mexicanske kalender finder man næsten 5.000 mærkedage i alle størrelser og former. Men fælles for dem alle er, at det ikke går stille af sig. For i Mexico handler det om at nyde alt det gode i livet, og det gælder især mad, musik og godt selskab.

Gennem tiden har mange forskellige folkeslag og civilisationer haft hjemme i Mexico, og hver især har de sat deres præg på landet. Det gælder både for de mange templer og pyramider, der vidner om glemte traditioner og skikke, men også de mexicanske madtraditioner. Det mexicanske køkken kan dateres godt 9.000 år tilbage, til dengang hvor mayaerne begyndte at dyrke den majs, der sammen med tomater, bønner og chili stadig er en fast ingrediens i de nationale retter.  

Trænger du til en pause fra det hjemlige møgvejr, kan du drømme dig væk til sol og fiesta i festlige Mexico med MOU Tex Mex suppe.