Et livslangt suppeeventyr

Kogt ned til en lille historie

Fra lille slagterbutik til stor fabrik

Tilbage i 1960'erne fik Vera og Sigurd Mou en god idé, som senere udviklede sig til en succes, der i generationer har spredt varme og glæde ved middagsbordene i de danske hjem.

Gryderne er siden kun blevet større og produktionsmetoderne mere moderne, men hovedingredienserne i de hjemmelavede supper fra Vera og Sigurd Mou har været de samme, siden de i 1960'erne satte den første gryde over blusset i deres lille slagterbutik i Esbjerg.

Faktisk blev ideen til deres suppeeventyr skabt i takt med at flere og flere kvinder i 50'erne og 60'erne kom ud på arbejdsmarkedet og dermed måtte lade suppegryde være suppegryde. Tid blev en mangelvare i hverdagen og kunderne søgte hjælp til madlavningen.

Vera Mou
Kødboller - kog selv

Kød- og melbollerne startede det hele

Tiderne var trange for den lille slagterforretning – og konkurrencen hård, men Vera og Sigurds opfindsomhed hjalp dem i gang, med det som senere skulle vise sig som en af deres livs bedste ideer. I første omgang var det de populære kød- og melboller, der fik kunderne til at valfarte til slagterforretningen, og i 1966 udvidede Vera og Sigurd Mou menuen med den frosne oksekødsuppe.

Sidenhen kom hønsekødsuppen og mange andre varianter også til, og herfra tog succesen hurtigt fart. Den lille slagterforretning blev snart for trang til at huse en stigende produktion af supper og boller, og i 1970 blev det så til en hel Mou fabrik.

Den dag i dag bliver der stadigvæk tilberedt suppe i Esbjerg efter de samme stolte traditioner, som Vera har opskriften på.

Velbekomme!

Rejsen for Mou gennem tiden

Suppeeventyret for Mou rækker langt tilbage. Helt tilbage til 1960’erne, hvor Vera og Sigurd Mou fik en god idé, som senere udviklede sig til en stor succes. Følg med på rejsen for Mou nedenfor - og bare rolig selvom vores udseende har ændret sig gennem tiden, så har smagen ikke, da vi stadigvæk laver suppe efter de stolte traditioner.

image description 1960'erne

Det hele begyndte...

Vera og Sigurd Mou får en god idé og starter op med produktion af Kød- og Melboller.

image description 1966

Oksekødsuppe

Sortimentet udvides med Mou Oksekødsuppe.

image description 1991

Mou-logoet blev lanceret i 1991

image description 2000

Logo og produkt lanceret i 2000

image description 2002

Logo lanceret i 2002

image description 2003

Logo og produktdesign lanceret i 2003

image description 2007

Logo og produktdesign lanceret i 2007

image description 2014

Logo og produktdesign lanceret i 2014

image description 2020

Nyt logo og produktdesign lanceret i 2020

Se videoerne, hvor Vera Mou fortæller historien om Mou