Vera Mou

Et livslangt suppeeventyr

Kogt ned til en lille historie

Tilbage i 1960'erne fik Vera og Sigurd Mou en god idé som udviklede sig til en succes som i generationer har spredt varme og glæde ved middagsbordene i de danske hjem.

Gryderne er blevet større, produktionsmetoderne mere moderne, men hovedingredienserne i Vera og Sigurd Mous hjemmelavede suppe har været de samme, siden de i 1960'erne satte den første gryde over blusset i deres lille slagterbutik i Esbjerg.

Faktisk blev ideen til deres suppeeventyr skabt i takt med at flere og flere kvinder i 50'erne og 60'erne kom ud på arbejdsmarkedet og dermed måtte lade suppegryde være suppegryde.

Tid blev en mangelvare i hverdagen og kunderne søgte hjælp til madlavningen.

Tiderne var trange for den lille slagterforretning – konkurrencen hård. Men Vera og Sigurds opfindsomhed hjalp dem i gang, med det som senere skulle vise sig som en deres livs bedste ideer.

I første omgang var det de populære kød- og melboller, der fik kunderne  til at valfarte til slagterforretningen, og i 1966 udvidede Vera og Sigurd Mou menuen med den frosne oksekødssuppe.

Sidenhen kom hønsekødsuppen og mange andre varianter til.

Herfra tog succesen fart. Den lille slagterforretning blev snart for trang til at huse en stigende produktion af supper og boller – og i 1970 blev det så til en hel Mou fabrik.

Den dag i dag bliver der stadig tilberedt suppe efter de samme stolte traditioner, som Vera har opskriften på.

Se videoerne, hvor Vera Mou fortæller historien om Mou