Suppeinspiration

Få tips og tricks til supper

Supper er fantastiske, og mulighederne for at variere og personliggøre dem er nærmest uendelige. Det behøver ikke kræve mange minutter i køkkenet at pifte en god suppe op. Ofte skal der ikke mere til end en håndfuld friske krydderurter eller et sprødt element på toppen.

Prøv disse 5 nemme tips og tricks, som du kan bruge til at sætte dit personlige præg på suppen.

Suppe brød inspiration

 

1. Server med brød

Der findes næsten ikke noget bedre end at dyppe et stykke friskbagt brød i en dampende varm suppe. Vi har samlet vores bedste opskrifter på hjemmelavet tilbehør, som du kan servere til suppen.

Du finder opskrifter på alt fra klassisk suppebrød og flutes til italienskinspireret focaccia. Vælg din favorit, og glæd dem, du holder af, med smagfuldt hjemmebag til suppen.

Få inspiration til hjemmelavet suppetilbehør

Suppe med fyld inspiration

 

2. Fyld i suppen

Ønsker du en ekstra nærende suppe med bid i, kan du tilsætte lækkert suppefyld. Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan komme i din suppe, men vi har samlet lidt inspiration nedenfor:

  • Årstidens grønt
  • Nudler
  • Sprødstegt kylling
  • Grillede rejer
  • Kød- og melboller
  • Ris
  • Et smilende æg
Suppe med krydderurter inspiration

 

3. Fyr op for smagen med friske krydderurter

Anret din suppe med friske grønne krydderurter – det er både smagfuldt og dekorativt. Du kan for eksempel bruge purløg på en cremet svampesuppe, basilikum til tomatsuppen og koriander til thaiinspirerede supper. Persille er også et sikkert hit på den klassiske hønsekødssuppe.

Få opskriften på persillesuppe med revet parmesan

 

4. Top med knas

Et drys knas på toppen af suppen er et sikkert hit, og det giver suppen både bid og kant. Du kan toppe med lige, hvad du vil – alt fra sprøde croutoner til friske æbler skåret i tern.

Mangler du inspiration til lækkert topping, har vi samlet et par knasende sprøde bud nedenfor:

- Græskarkerner

- Sprøde kikærter

- Friske æbler

- Ristede mandler

- Stegt bacon

- Rugbrødscroutoner

- Friske forårsløg

Se opskriften på hjemmelavede croutoner

Inviter verden indenfor inspiration

 

 5. Inviter verden indenfor

De varmere himmelstrøg kan føles langt væk, når regnen siler ned ad ruden, blæsten rusker og kulden bider. Heldigvis er supper en fantastisk anledning til at invitere alverdens smage indenfor. Med vores opskrifter kan du lade dig inspirere af køkkener fra hele kloden og lave smagfulde supper, der tager dig til fjerne egne på en gråvejrsdag. 

Prøv nogle af vores opskrifter fra hele verden:

- Cremet thaisuppe med kokosmælk og karry

- Mulligatawny

- Clam Chowder suppe

- Gazpacho

- Rødbedesuppe med torsk og peberrod

 

De dage, hvor du vil servere noget i en fart uden at gå på kompromis med smagen, kan du servere vores minestronesuppe. Den er inspireret af det italienske køkken og er fyldt med gnocchipasta og tørrede tomater.

Alt du skal gøre er at varme suppen op, og så kan du nyde den og drømme dig væk fra møgvejret til varmere himmelstrøg.