Hønsekødsuppe med stegt kylling og croutoner

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hønsekødsuppe med stegt kylling og croutoner

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Hønsekødsuppe
  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
Croutoner
  • 2 stk. kyllingebryst
  • 4 skriver toastbrød
Tilbehør
  • 25 g smør
  • 2 dl ærter
  • 150 g sugar snaps (hele sukkerærter)
Print opskrift

Rygende varm hønsekødsuppe med grønt og stegt kylling på smørstegte kæmpe-croutoner

Er det en af de dage, hvor regnen siler ned, hvor det rusker i træerne, og hvor mørket ligger tungt? Så er denne ret formodentlig lige, hvad du har brug for!

Her får du nemlig vidunderlig varm hønsekødsuppe med masser af smag, serveret henover et ristet kyllingebryst, som ligger på en stor, gylden, sprød smørstegt brødcrouton, og toppet med dejlige grønne ærter og lækre, møre suppeurter.

Det er lige før, at turen gennem regnvejret bliver det hele værd, ikke?

Men lad os lige tale lidt om hønsekødsuppe. For det er nemlig en ret, der er så populær, at stort set alle lande i hele verden har deres egen version. Her i Danmark koges hønsekødsuppe på hele høns, kraftben fra okse, og så masser af skønne suppeurter som gulerødder, selleri, pastinak og porrer. Og det er lige præcis sådan, vi gør det her hos Mou. I otte timer, endda, så suppen får alt den smag, den kan trække.

En skål dampende varm hønsekødsuppe er rigtig hyggemad – og i nogle kulturer regnes suppen som ren medicin! Så langt vil vi nu ikke gå – men bare konstatere, at hønsekødsuppen er som skabt til det danske klima og den danske hygge.

Hønsekødsuppe bliver tit serveret med kød- og melboller, og det er så klassisk, som det kan blive – men prøv nu alligevel denne delikate version med kylling og grønne ærter, der er som skabt til aftensmad for hele familien en kold aften.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Varm suppen op på medium varme.
  2. Tag kyllingebrystet ud af køleskabet og drys med lidt salt.
  3. Croutoner på pande: Udstik skiverne af toastbrød til store, runde croutoner med et stort glas eller en metalring. Smelt det meste af smørret og steg brødskiverne på begge sider, til de er gyldne og sprøde. Gem en lille klat af smørret til når du vender brødskiverne første gang. Det tager cirka 2-3 minutter på hver side.
  4. Croutoner i ovnen: Du kan også lave croutonerne i ovnen. Varm ovnen op til 200 grader. Smelt smørret og pensl brødskiverne på hver side med smør. Læg på bagepapir og bag i ovnen, til brødet er gyldent. Vend med en tang eller pincet, når brødet er sprødt på den ene side.
  5. Hæld lidt olie og en teskefuld smør på en pande og varm op. Når smørret bruser, steges kyllingekødet på begge sider, til det er gennemstegt. Det tager cirka seks minutter på hver side. Krydr med sort peber. Tag kødet af varmen og læg det på et skærebræt.
  6. Sæt en lille gryde over med letsaltet vand. Skær hver sugar snap i 3-4 stykker på skrå. Hæld ærter og sugar snaps i og lad dem blanchere i ét minut. Hæld straks over i en si, og hæld grøntsagerne i en skål.
  7. Skær kyllingekødet i mundrette stykker, eller flå det i trævler med to gafler. Hæld kødet i skålen med de varme ærter. Tag suppeurterne op af suppen med en hulske, og bland med ærter og kylling. Du kan også vælge at lade dem blive i suppen.
  8. Læg en kæmpe-crouton i bunden af en tallerken. Fordel kyllinge-ærtefyldet på croutonerne.
  9. Hæld suppe i tallerkenerne ved bordet, så croutonen forbliver sprød.

 Velbekomme!


Tips

  • Denne hønsekødsuppe med lækkert fyld vil smage ekstra godt med et drys persille på toppen.
  • Hvis der er lidt suppe til overs, så vil en lille rest være superfin som en snack i en kop, når man lige kommer ind fra kulden og har lyst til en hurtig lækkerbisken, varmet i mikrobølgeovnen eller en lille gryde.
  • Hvis du ikke kan skaffe sugar snaps, så kan du eventuelt bruge tynde, grønne asparges.

Vidste du...

… at selvom der er masser af smag i Mou Hønsekødsuppe, så er der kun 22 kalorier pr 100 gram suppe. Kalorieindholdet ændrer sig selvfølgelig, hvis du tilsætter fyld, som i opskriften ovenfor.

...at Mou Supper har navn efter Sigurd og Vera Mou, som i sin tid greb muligheden for at producere supper og suppefyld fra deres slagterbutik i Esbjerg? Det kan du høre Vera fortælle om her.