Kuvertbrød til suppe

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Kuvertbrød til suppe

  • 1 t. 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk. honning
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. groft salt
Print opskrift

Sprøde og luftige kuvertbrød til suppe. De små brød er super lækre til mange supper. Brødene er nemme at bage – især hvis du har en røremaskine. Alle ingredienserne skal først røres let sammen med en ske - og så skal blandingen lige hvile lidt, før den æltes rigtig godt på røremaskinen. Hviletiden inden æltning gør, at dejen bliver ekstra smidig og elastisk. Og det får de små lækre brød til at hæve flot op og blive fyldt med lufthuller. Så prøv disse skønne brød som tilbehør til din favorit suppe… det vil du ikke fortryde!

 


Sådan tilbereder du retten

Giver 15-20 små brød.

  1. Smuldr gæren og rør den ud i vandet i en røreskål sammen med honning.
  2. Tilsæt mel og salt og rør dejen ganske let sammen med en ske. Den skal ligne grød med klumper.
  3. Lad dejen hvile i 10-15 min.
  4. Ælt dejen ved højeste hastighed på en røremaskine i 10-12 min. eller til dejen samler sig om krogen. Dejen skal være fugtig, blank og elastisk – dette er ikke en dej som kan æltes og formes med hænderne.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time – til dobbeltstørrelse.
  6. Tænd ovnen på 250° (varmluft) med to bageplader i lidt tid før dejen har hævet færdig.
  7. Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord uden at den ’falder sammen’.
  8. Drys dejen med lidt mel og ’skær’ den ud i 15-20 stykker. Brug en dejspatel eller en stor kniv.
  9. Flyt dejstykkerne over på to stykker bagepapir – undgå at røre for meget ved dejen, lufthullerne i dejen må gerne forblive.
  10. Træk bagepapir med dejstykker over på de to forvarmede bageplader og sæt dem straks tilbage i ovnen.
  11. Bag kuvertbrødene i 8-10 min. til de har fået en flot farve og lyder hule, når du banker på dem.
  12. Server de små kuvertbrød til din favoritsuppe.

Velbekomme!

 

 


Tips

En dej med flere muligheder

Du kan lave dejen til kuvertbrødene aftenen før og lade dejen koldhæve natten over i køleskabet. Dæk fx røreskålen med husholdningsfilm eller stil hele skålen i en plastikpose.

I stedet for 15-20 små kuvertbrød kan du også lave to store flutes af dejen. Når du har hældt dejen ud på det meldrysseede bord, så ’skærer’ du blot to flutes i stedet for 15-20 små kuvertbrød. Du kan også lave et stort madbrød ved at hælde dejen direkte ud på et stykke bagepapir. Drys ’dejklumpen’ med flagesalt og sæt den direkte i ovnen.

Bagetid for flutes: 10-15 min.

Bagetid for stort madbrød: 25-30 min (skru evt. lidt ned for temperaturen de sidste 10 min af bagetiden for at undgå at brødet bliver for mørkt).

Kuvertbrødene kan serveres til alle supper

Nybagt brød og varm suppe er altid et godt makkerpar. Disse kuvertbrød passer til stort set alle typer af suppe. Bag fx brødene til Cremet græskarsuppe.