Spidskålssalat med sennepsdressing
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
Kikærter- 1 dåse kikærter i saltlage
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. groft salt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. eddike
- 1 spsk. friskpresset citronsaft
- 1 tsk. sennep
- ½ tsk. salt
- 1 spidskål i tynde strimler (ca. 500 g)
- 1 dl frisk persille, grofthakket
- 1 avocado i skiver
- 2 små æbler i skiver
- 1 spsk. olie
- 600 g Mou Kødboller
- Citronskal (usprøjtet)
Sådan tilbereder du retten
- Tænd ovnen på 225° (varmluft).
- Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Hæld kikærterne i en skål og bland dem med olie og salt. Fordel kikærterne på en plade med bagepapir.
- Bag kikærterne midt i ovnen i ca. 25 min - til de er lysebrune og sprøde. Vend i dem et par gange i løbet af bagningen.
- Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen i en stor skål. Vend spidskål og persille i dressingen.
- Anret spidskålsblandingen i et fad og fordel avocado og æbler herpå.
- Lad olien blive varm i en pande. Steg kødbollerne ved høj varme i ca. 5 min. – til de er gyldne og gennemstegte.
- Fordel ristede kikærter og stegte kødboller på salaten, drys med fintrevet citronskal og server.
Tips
Lav ekstra kikærter
Rist eventuel ekstra ristede kikærter, når du har gang i ovnen. Så du har til topping på salaten næste dag – eller til en lille aftensnack. Kikærterne kan også ristes på panden.
Brug kødbollerne i mange retter
Kødbollerne kan bruges i mange retter og som topping på de fleste salater. Brug kødbollerne til at løfte en salat til et helt aftensmåltid. Prøv fx denne couscous salat.