Hurtigt brød til suppe

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Hurtigt brød til suppe

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • ½ dl yoghurt
  • 50 g smør - smeltet
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. flagesalt
  • Olie til pensling
  • Flagesalt
Print opskrift

Dette hurtige brød til suppe er helt genialt. Dejen til madbrødet skal hverken æltes eller hæve… Rør dejen sammen med en ske og sæt brødet i ovnen med det samme. Tricket er, at dejen sættes ind i en kold ovn, så den hæver op samtidig med at ovnen bliver varm. Nemt ikk? Madbrødet smager skønt og er perfekt tilbehør til din favorit suppe fra Mou.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Smuldr gæren og rør den ud i vandet.
  2. Tilsæt yoghurt og smeltet smør.
  3. Tilsæt mel, sukker og salt og rør dejen godt sammen med en ske.
  4. Læg bagepapir på en plade og hæld dejen ud herpå. Tryk dejen let flad – kom lidt olie på fingrene. Dejen skal være ca. 1 cm i tykkelse.
  5. Drys dejen med flagesalt og sæt den ind i en kold ovn.
  6. Tænd ovnen på 225° og bag madbrødet i ca. 20 min. Server madbrødet lunt.

Velbekomme!

 


Tips

Giv dit brød mere smag

Drys evt. madbrødet med tørret rosmarin, oregano eller andre krydderier efter smag. Du kan også tilsætte krydderurter (friske eller tørrede) til dejen for at give den mere smag.

Nemt madbrød til suppe

Nybagt brød og varm suppe er altid et godt makkerpar. Og vi er sikre på, at dette nemme brød hurtigt kan blive en favorit på ugens suppedag. Brødet passer til stort set alle typer af suppe. Bag fx madbrødet til Tomatsuppe med frisk tomatsalsa.