
Hurtigt brød til suppe
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand
- ½ dl yoghurt
- 50 g smør - smeltet
- 350 g hvedemel
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. flagesalt
- Olie til pensling
- Flagesalt
Sådan tilbereder du retten
- Smuldr gæren og rør den ud i vandet.
- Tilsæt yoghurt og smeltet smør.
- Tilsæt mel, sukker og salt og rør dejen godt sammen med en ske.
- Læg bagepapir på en plade og hæld dejen ud herpå. Tryk dejen let flad – kom lidt olie på fingrene. Dejen skal være ca. 1 cm i tykkelse.
- Drys dejen med flagesalt og sæt den ind i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 225° og bag madbrødet i ca. 20 min. Server madbrødet lunt.
Velbekomme!
Tips
Giv dit brød mere smag
Drys evt. madbrødet med tørret rosmarin, oregano eller andre krydderier efter smag. Du kan også tilsætte krydderurter (friske eller tørrede) til dejen for at give den mere smag.
Nemt madbrød til suppe
Nybagt brød og varm suppe er altid et godt makkerpar. Og vi er sikre på, at dette nemme brød hurtigt kan blive en favorit på ugens suppedag. Brødet passer til stort set alle typer af suppe. Bag fx madbrødet til Tomatsuppe med frisk tomatsalsa.