Tilbehør til suppe

En dejlig varm skål suppe bliver kun bedre af at blive serveret sammen med et godt stykke brød eller smagfuld topping. Prøv vores opskrifter på topping og brød, der kan laves, mens suppen hygger sig i gryden.

Topping til suppe

En dampende varm skål suppe er lækker i sig selv, men med smagsgivende topping kan du sætte dit personlige præg på måltidet på ganske kort tid. Her er et par forslag til topping til suppe:

 

- Sprøde bacontern: Et klassisk valg til de purerede supper som kartoffel-porresuppe, græskarsuppe og tomatsuppe.

- Feta: Den kolde ost bryder med den varme overflade og giver et salt og cremet element til den varme suppe.

- Krydderurter: Friske grønne krydderurter som koriander, persille eller basilikum bidrager med friske smagsnoter og mundfølelse.

- Ristede kerner: Græskarkerner, pinjekerner eller solsikkekerner tilføjer et knasende element, der komplimenter den flydende suppe. Rist dem på panden i lidt olie og et drys salt.

- Croutoner: Rugbrødscroutoner eller brødcroutoner giver ekstra smag og fylde til suppen. Derudover kan du udnytte dine brødrester og undgå madspild.

 

Få flere tips og tricks til supper

Hjemmebagt brød til suppen

Der er næsten intet, der føles mere hjemligt, end når duften af et friskbagt brød spreder sig i hjemmet. Når der er suppe på menuen, er det oplagt at bage et godt suppebrød, du kan bruge til at dyppe i suppen og lade det suge alle de gode smage.

På under en halv time kan du bage et hurtigt brød til suppe, eller du kan lave sprøde butterdejsstænger på blot 20 minutter.

 

Tips til færdigkøbte brød

Har du ikke tid til at lave et hjemmebagt brød, kan du også sagtens købe et brød med hjem fra bageren eller supermarkedet og give det et hjemmelavet præg.

 

- Hvidløgsbrød med ost:

Skær et flute over på den lange led, smør det med hvidløgssmør, og top med revet ost, inden det kommer i ovnen, så osten smelter.

Prøv opskriften

 

- Brødstænger med pizzasmag:

Du kan hurtigt puste nyt liv i et daggammelt brød ved at smøre det med tomatsauce og drysse med revet ost, der smelter i ovnen.

Prøv opskriften