Det gode suppebrød - nemme og lækre brød til suppen

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Det gode suppebrød - nemme og lækre brød til suppen

  • 12 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Brød til suppe
  • 10 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 400 g hvedemel
  • 1 dl 5-kornsblanding
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • Urte-/havsalt
Print opskrift

Her findes en opskrift på et brød til suppe, der er nem at lave. Det gode suppebrød er nemme og lækre brød til alle slags suppe.


Fremgangsmåde

Brød til suppe

Rør gær og vand sammen, til gæren er opløst. 

Tilsæt herefter mel, 5-kornsblanding og salt. Rør dejen godt sammen og lad den hæve, tildækket, 12-24 timer på køl.

Vælt dejen ud på en bageplade belagt med bagepapir.

Del dejen i 2 aflange stykker. Fordel olien herpå og tryk med fingrene bløde fordybninger i brødet, a la focacciabrød.

Strø med urte-/havsalt efter behov og placér brødet midt i ovnen ved 250 °C i 18-20 min.

Så har du nemme og lækre suppebrød til suppen.


Tips

Rist evt. 5-kornsblandingen, 2 minutter under omrøring på en hed stegepande og tilsæt i dejen. Dette giver en dyb og ristet velsmag til brødet.

Du kan også tilføje revet ost på toppen af suppebrødet, før du bager brødet.

Lignende opskrifter

Hjemmelavede brødcroutoner

Rugbrødscroutoner

med hvidløg og urtesalt

Lækker grundsauce til frikassé m.m.

Produkter