Flutes til suppe

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Flutes til suppe

  • 1 t. 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 650 g hvedemel
  • 2 tsk. groft salt
  • Sammenpisket æg eller mælk til pensling
  • Sesamfrø, græskarkerner eller mel til drysning
Print opskrift

En portion varm suppe kalder på et godt brød. Disse nemme og hurtige flutes smager super lækkert. Dejen røres sammen i et snuptag, formes til to flutes – og så skal de i ovnen, så duften af nybagt brød kan begynde at sprede sig… Prøv disse brød næste gang det er suppetid. Og har du rester, så er brødene geniale til sandwich til madpakken.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Hæld vandet i en skål og smuldr gæren heri. Rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt mel og salt og rør dejen sammen. Ælt dejen godt.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i to stykker fx med en dejspartel eller skarp kniv.
  5. Form to aflange flutes ved at trække let i dejklumperne - rør så lidt som muligt ved dejen og undgå at ’slå luften ud’.
  6. Læg de to flutes på en plade med bagepapir. Stil dem tildækket til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  7. Pensl de to flutes og drys med sesamfrø, græskarkerner eller lidt mel.
  8. Giv hvert flute tre lange skrå snit med en skarp kniv.
  9. Bag brødene ved 225° i ca. 20 min.
  10. Server de nybagte flutes til din favoritsuppe.

Velbekomme!

 


Tips

Godt med frø og kerner...

Ønsker du ekstra mange frø og kerner på dine flutes, kan du hælde en lille bunke af frø, korn og kerner ud på køkkenbordet og forsigtigt ’rulle’ dit flute heri. Så bliver brødet fyldt med frø og kerner på alle sider. Det ser fantastisk ud og smager skønt. Huske at pensle dit flute hele vejen rundt inden, så de mange frø og kerner hænger godt ved.

Flutes til alle typer af suppe

Disse nemme flutes kan serveres til alle supper. Server dem fx til Aspargessuppe med bacon.