Sommersupper

Varme og kolde supper til sommermånederne

Suppe er måske ikke det første, du tænker på, når du skal finde på aftensmaden eller frokosten på en sommerdag. Men som Danmarks måske største suppe-entusiaster synes vi, at det er en skam, at suppespisningen er begrænset til efterårs- og vintermånederne. Suppe kan nemlig være et læskende måltid på en varm sommerdag, eller et hyggeligt indslag, når den danske sommer viser sig fra sin regnfulde side. Derfor har vi samlet et overblik over sommersupper, der er oplagte at servere, når du har brug for en pause fra grillmad og koldskål.

I opskriftssamlingen finder du både varme og kolde supper, supper med fisk og skaldyr og farverige supper, der pynter på ethvert sommerbord. Velbekomme.

Kolde supper på varme dage

På en varm sommerdag er der ikke noget som en kold og læskende suppe. Kolde supper gør sig både godt som et let aftensmåltid, frokost eller forret. De fleste kender den populære spanske ret, Gazpacho, som er en kold tomatsuppe. Et andet godt bud er Vichyssoise, der stammer fra det franske køkken, og er en kold og cremet suppe med porrer og kartofler.

Sommersupper med fisk

Fiskesupper er populære som forretter hele året rundt, men dette lette måltid egner sig også godt til de lune sommerdage. Er du ikke den store fiskespiser, kan det også være en god måde at lære at spise fisk, da fiskesmagen dæmpes en smule af suppen. De mest populære fisk at bruge til suppe er torsk, laks, sej eller kulmule og skaldyr som rejer, kammuslinger eller jomfruhummer.

Prøv vores opskrifter med fisk

Farverige sommersupper

Hvad er mere indbydende på et sommerbord end forfriskende og farverige retter, der både vækker appetitten og lader øjnene drages. Her er et par idéer til supper, der både smager skønt og pynter på bordet:

 

Friske grønne supper:

Persillesuppe med parmesan

Ærtesuppe med fennikelsalat

 

Orange, røde og lilla supper:

Tomatsuppe med frisk tomatsalsa

Gazpacho

Rødbedesuppe med smørstegt torsk og peberrod

Tilbehør til sommersupper

Server din sommersuppe med noget godt hjemmebagt tilbehør. Det kan eksempelvis være et helt klassisk suppebrød med flagesalt, sprøde butterdejstænger med krydderier eller et hvidløgs- og ostebrød.

 

Skal der lidt ekstra fylde i suppen, kan du hurtigt bikse en omgang croutoner sammen af nogle skiver rugbrød eller franskbrød.

Se alle opskrifter på tilbehør

Nostalgisk hyldebærsuppe til dessert

Hyldebærsuppe er en rigtig klassiker og en hyggelig dessert at servere for dig selv og gæster – faktisk hele året rundt. Dessertsuppen er sød og frugtig, og så er den smagt til med citron, som bidrager med den rette mængde syre. Den varmende mørkerøde saftsuppe kan serveres med en kold klat flødeskum, vaniljeskyr eller græsk yoghurt og toppes med knas i form af sprøde tvebakker, granola eller ristede frø.

Hvis du selv går ud og plukker hyldebær til at lave hyldebærsaft eller -suppe, skal du endelig huske, at du ikke må spise bærrene rå, da de er giftige og kræver et opkog før spisning. Er tiden knap kan du også skyde genvej til desserten og købe Mou hyldebærsuppe; den smager så godt som hjemmelavet, og vi siger ikke noget til nogen.

Se Mou hyldebærsuppe