Broccolisuppe med nudler og spidskommen

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Broccolisuppe med nudler og spidskommen

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Broccolisuppe Tilbehør
  • 200 g risnudler
  • 1 rød peber
  • 1 dl sojasauce
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Lækker, blød broccolisuppe med pikant asiatisk-inspireret salat

Her får du det bedste af to verdener: Nordisk inspireret efterårsmad i form af en skøn, cremet suppe, der er tilsat broccoli. Og så topper vi med udsyn til fjerne kyster, nemlig i form af en pikant nudelsalat, der både giver mæthed og fylde, og samtidig sætter lidt fut i smagsløgene gennem et godt drys frisk chili og aromatisk hvidløg.

Vi koger suppen på basis af Mou Oksekødsuppe – en skøn, kraftig grundsuppe, som er kogt på blandt andet oksekraftben i hele otte timer! Den giver lige præcis den fylde, som man ønsker sig i en god suppe.

Vi tænker, at denne suppe må være helt genial som et fyldigt aftensmåltid – især til sultne unger, som vil elske at slubre nudlerne i sig, direkte fra den varme supper!

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åbe posen med Mou Oksekødsuppe og læg portionen i en gryde. Varm suppen op til kogepunktet.
  2. Vask broccolibuketten og skær det nederste af stilken af (se "Tips"). Skær broccolien i mindre buketter og læg dem i den kogende suppe sammen med spidskommen.
  3. Kog cirka 12 minutter til broccolien er helt mør.
  4. Blend suppen med en stavblender eller i et blenderglas. Blend suppen i kort tid, så der stadig er grove stykker af grøntsager. Hvis du hellere vil have suppen blendet helt, så kan du blende det hele lidt mere - og få en endnu mere cremet broccolisuppe. Hvis du bruger et blenderglas, så tilføj suppen lidt efter lidt, så den varme suppe ikke sprøjter ud af glasset.
  5. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken i letsaltet vand. Overbrus nudlerne med koldt vand, så snart de er færdige. Det bevarer konsistensen.
  6. Hak chilien fint – du skal bruge cirka 2 teskefulde hakket chili.
  7. Pil hvidløgsfeddet og riv det fint.
  8. Rør sojasauce med finthakket chili og hvidløg og vend de friskkogte nudler i dressingen.
  9. Fordel den varme suppe i fire skåle og læg en lille portion nudelsalat op i hver portion. Server resten af nudelsalaten til.

Velbekomme!

 


Tips

  • Det nederste af en broccolibuket kan godt have en lidt sej skræl, som ikke er superlækker når den bliver blendet ud i en suppe. Til gengæld gemmer der sig et skønt og lysegrønt knasende indre med en dejlig frisk og lidt nøddeagtig smag inde bag skrællen. I stedet for at skære hele stilken af, kan du fint nøjes med at skære en helt tynd skive af buketten, og derefter skrælle stilken med en kartoffelskræller. På den måde får du det optimale ud af dit broccoli.
  • Broccolisuppe er et hit hos mange børn! Hvis du vil prøve en anden variant end denne, kan du udelade nudelsalaten og i stedet blende 100 gram cheddar-ost med i suppen, og derefter varme suppen forsigtigt igennem uden at komme op på kogepunktet.
  • Hvis du er til en lidt sød marinade til dine nudler, så kan du tilsætte en teskefuld brun farin eller sirup til marinaden. Og hvis du laver dobbelt portion af salaten, er der lige til en gang madpakke dagen efter!

 

Vidste du...

… at spidskommen i sin hele form ligner den kommen, vi ellers kender fra kommenskringler og kommenost, men at spidskommen har en mere eksotisk, aromatisk duft – lidt a la en karry? Spidskommen var oprindeligt et lægemiddel i det gamle Egypten som lægemiddel – men her i Danmark blev krydderiet i gamle dage faktisk brugt som et kærlighedsmiddel!

Mou Oksekødsuppe også findes i en variant, hvor der allerede er tilsat suppeboller? Så bliver det ikke meget nemmere!

 

Lav oksekødsuppe fra bunden

Har du lyst til at udfordre dine evner i køkkenet? Så kan du erstatte Mou Oksekødsuppe med en hjemmelavet oksekødsuppe. Vi har sammensat en opskrift til dig, så du kan lave en smagfuld oksekødsuppe fra bunden.

Lav oksekødsuppe fra bunden