
Gammeldags oksekødssuppeMed grøntsager og kød- og melboller
- 2 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 6 stk. oksekraftben
- 600 g okseskanker
- 2,5 liter vand
- 2 gulerødder i grove stykker
- 2 porretoppe i grove stykker
- 2 stk. persillerod i tern
- toppe fra knoldselleri/bladselleri
- 1 lille bdt. frisk timian
- 1 håndfuld persille stilke
- 3 laurbærblade
- 15 sorte peberkorn
- 1 tsk. salt
- 200 g tern af gulerødder
- 200 g tern af knoldselleri
- 200 g porrer i ringe
- 400 g mel og kødboller
- Hakket bredbladet persille
Sådan tilbereder du retten
- Skræl, rens og skær gulerødder, porrer, persille og selleri i grove stykker.
- Kom okseben og okseskanker i en stor gryde, hæld koldt vand på til det dækker (cirka 2,5 liter) og kog suppen op.
- Tilføj suppeurter og krydderier, og skum suppen undervejs ved at fjerne skummet fra suppens overflade med en ske.
- Lad suppen koge under låg i 2,5 timer.
- Sigt suppen over i en anden gryde, og kassér ben og urter.
- Varm den sigtede oksekødssuppe op i en gryde, kom tern af gulerødder, knoldselleri, porrer i suppen, og lad det småkoge i ca. 10 min til fyldet er mørt.
- Smag til med salt og peber.
- Kom mel og kødboller i suppen – de skal blot varmes op og må ikke koge.
- Anret i skåle, og drys med hakket bredbladet persille.
- Servér sprød baguette som tilbehør
- Velbekomme!
Tips
Suppe fra bunden
Er du vild med supper, må du ikke gå glip af vores opskrifter på grundsupper. Vi har en opskrift på alle familiefavoritterne og supper til festlige anledninger eller mørke og kolde dage. Find din egen favorit.
Suppebrød, croutoner og meget mere
En varm skål suppe bliver kun bedre med lækkert tilbehør. Vi har udviklet et hav af opskrifter på blandt andet flutes, brød, focaccia, rugbrødschips og -croutoner, der gør suppen til et komplet måltid.
Få opskrifter til suppetilbehør
Prøv vores nemme oksekødsuppe
Nogle gange skal aftensmaden være nem, men det betyder ikke, at du skal gå på kompromis med smagen. Den færdige oksekødsuppe fra Mou sikrer dig både et smagfuldt måltid og hurtig aftensmad. Vores oksekødssuppe er lavet på gammeldags manér: kogt i 8 timer på hele oksekraftben, okseskanker og suppeurter. Det er en klassisk klar suppe med stykker af gulerødder, selleri og porrer.
Vil du gøre lidt ekstra ud af suppen, har vi masser af idéer til fyld, topping og lækre smage.