Oksekødssuppe med nudler og karryristede kødboller
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Oksekødsuppe, 1000 g
- 180 g risnudler
- 200 g Mou Kødboller
- 1-2 tsk. karry
- Lidt olie til stegning
- 1 rød chili - finthakket
- 2 forårsløg - finthakkede
Sådan tilbereder du retten
Varm suppen
- Læg den frosne oksekødsuppe i en gryde.
- Sæt gryden over medium varme, og varm suppen op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
Kog nudler
- Kog risnudler efter anvisningerne på pakken.
- Tag nudlerne op, og skyl i koldt vand, så kogningen stopper.
Tilbered kødboller
- Placér en pande over middelhøj varme, og tilføj lidt olie.
- Kom kødbollerne på panden, og drys med karry.
- Rist langsomt kødbollerne, mens du rører rundt i panden med en paletkniv.
Servering
- Fordel nudler og kødboller i 4 skåle og hæld den varme suppe over.
- Drys med forårsløg og frisk chili og server straks.
- Velbekomme!
Tips
Serveringstips
Prøv at servere kvarte både af lime til suppen, så de spisende selv kan dryppe frisk limejuice i deres portion. Det giver en frisk og ’asiatisk’ smag! Hvis du har limefrugter, der ikke er overfladebehandlede, kan du også rive en smule af skallen ned i suppen.
Prøv græskarsuppe med lime og kokosmælk
Skift færdiglavet suppe ud med hjemmelavet oksekødsuppe
Denne opskrift på klar suppe er baseret på vores færdiglavede Mou Oksekødsuppe. Men du kan også vælge at lave oksekødsuppen selv og bruge en hjemmelavet version som base. Se vores opskrift og få en trin-for-trin-guide.
Opskrift på oksekødsuppe fra bunden
Tilbehør til klar suppe
Klar suppe som denne oksekødssuppe kan nemt spices op med alverdens tilbehør – lige efter dit madhumør. I denne opskrift kan du eksempelvis erstatte risnudlerne med æggenudler eller almindelig pasta. Vil du prøve et alternativ til de karryristede kødboller, kan du riste afskallede, rå tigerrejer på panden på samme måde som kødbollerne. Tilføj lidt hakket hvidløg på panden, mens du steger rejerne.
Se flere opskrifter på hverdagsmad
Vidste du…?
…at Mou Kødboller er det produkt, der blev startskuddet til hele Mou-eventyret? Kødbollerne blev nemlig så populære, at slagterparret Vera og Sigurd Mou måtte udvide produktionen i deres lille slagterbutik i Esbjerg. Og så fulgte supperne kort efter.