Oksekødssuppe med nudler og karryristede kødboller

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Oksekødssuppe med nudler og karryristede kødboller

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Klar suppe med tilbehør af nudler og kødboller

Servér oksekødssuppe med nudler, karryristede kødboller, og tag familien med på en smagsmæssig sviptur til Asien.

Suppens base er lavet af Mou Oksekødsuppe, som vi har kogt okseskanker, oksekraftben og masser af suppeurter i hele otte timer. Denne lækre suppe har vi desuden piftet op med fyld af risnudler og karryristede kødboller. Knasende bidder af forårsløg giver suppen sprødhed og den friske chili tilføjer ekstra varme.


Sådan tilbereder du retten

Varm suppen

  • Læg den frosne oksekødsuppe i en gryde.
  • Sæt gryden over medium varme, og varm suppen op til kogepunktet under jævnlig omrøring.

Kog nudler

  • Kog risnudler efter anvisningerne på pakken.
  • Tag nudlerne op, og skyl i koldt vand, så kogningen stopper.

Tilbered kødboller

  • Placér en pande over middelhøj varme, og tilføj lidt olie.
  • Kom kødbollerne på panden, og drys med karry.
  • Rist langsomt kødbollerne, mens du rører rundt i panden med en paletkniv.

Servering

  • Fordel nudler og kødboller i 4 skåle og hæld den varme suppe over.
  • Drys med forårsløg og frisk chili og server straks.
  • Velbekomme!

 


Tips

Serveringstips

Prøv at servere kvarte både af lime til suppen, så de spisende selv kan dryppe frisk limejuice i deres portion. Det giver en frisk og ’asiatisk’ smag! Hvis du har limefrugter, der ikke er overfladebehandlede, kan du også rive en smule af skallen ned i suppen.

Prøv græskarsuppe med lime og kokosmælk

 

Skift færdiglavet suppe ud med hjemmelavet oksekødsuppe

Denne opskrift på klar suppe er baseret på vores færdiglavede Mou Oksekødsuppe. Men du kan også vælge at lave oksekødsuppen selv og bruge en hjemmelavet version som base. Se vores opskrift og få en trin-for-trin-guide.

Opskrift på oksekødsuppe fra bunden

 

Tilbehør til klar suppe

Klar suppe som denne oksekødssuppe kan nemt spices op med alverdens tilbehør – lige efter dit madhumør. I denne opskrift kan du eksempelvis erstatte risnudlerne med æggenudler eller almindelig pasta. Vil du prøve et alternativ til de karryristede kødboller, kan du riste afskallede, rå tigerrejer på panden på samme måde som kødbollerne. Tilføj lidt hakket hvidløg på panden, mens du steger rejerne.

Se flere opskrifter på hverdagsmad

 

Vidste du…?

…at Mou Kødboller er det produkt, der blev startskuddet til hele Mou-eventyret? Kødbollerne blev nemlig så populære, at slagterparret Vera og Sigurd Mou måtte udvide produktionen i deres lille slagterbutik i Esbjerg. Og så fulgte supperne kort efter.

Læs hele historien om Mou