Nemt focaccia

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Nemt focaccia

  • 1 t. 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • ½ l lunkent vand
  • 1½ tsk. sukker
  • ½ spsk. flagesalt
  • 1 dl olivenolie
  • 650 g tipo 00 hvedemel
  • Flagesalt
  • Tørret rosmarin
  • Friske rosmarinkviste
Print opskrift

Focaccia brødet er egentlig i familie med pizzaen, men det er også super lækkert tilbehør til rigtig mange supper. Der findes nok lige så mange måder at bage focaccia brød på som der findes italienske bagere. Her får du en nem og hurtig måde at bage det klassiske italienske madbrød på. Du kan sagtens bage brødet efter en times hævning, men hvis du ønsker større lufthuller og en sejere krumme, så halver gærmængden og lad dejen hæve i køleskabet natten over. Uanset om det skal gå lidt hurtigt eller ej så ender du op med et skønt madbrød – god bagelyst!

 


Sådan tilbereder du retten

Giver 1 brød.

  1. Smuldr gæren og rør den ud i vandet.
  2. Tilsæt sukker, salt og halvdelen af olien.
  3. Tilsæt mel og ælt dejen godt igennem – brug fx en røremaskine og ælt til dejen samler sig om dejkrogen. Det tager 8-10 min. Dejen skal være klistret.
  4. Læg bagepapir i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) og hæld dejen heri. Kom lidt olie eller vand på hænderne og tryk dejen ud i bradepanden. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
  5. Hæld resten af olien over dejen og tryk fingrene ned i dejen, så der bliver fordybninger.
  6. Drys med flagesalt og tørret rosmarin.
  7. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 225° i ca. 25 min. Pynt med friske rosmarinkviste og server brødet lunt – det ser festligt ud at servere det helt fx på et stort skærebræt.
  8. Server brødet til din yndlingssuppe.

Velbekomme!

 


Tips

Varier dit focaccia brød med smagfulde toppings

Top foccacia brødet med oliven, rødløg i både eller cherrytomater på stilk, inden brødet bages i ovnen.

Forbered i god tid

Rør dejen til focaccia brødet sammen aftenen før, og lad dejen koldhæve natten over tildækket i køleskabet. Halver gærmængden til 12,5 g. Sådan opnår du et focaccia med sejere krumme og ekstra store lufthuller. Server fx brødet til Karrysuppe med chili-hvidløgsrejer.

Se opskriften som video: