Vintersupper

Fyldige supper til de kolde måneder

Når temperaturen falder, vinden blæser og vejrudsigten siger regn, sne og slud, er der intet, der slår en skål varm suppe med lækkert fyld og tilbehør. Vi har samlet vores opskrifter på vintersupper, der indeholder alle de ting, du har brug for på en kold vinterdag.

 

Opskriftsamlingen indeholder både supper med smæk på smagene som vores karrysuppe eller spicy thaisuppe, men også gode fyldige supper som tomatsuppe, græskarsuppe eller kartoffel-porre supper med mættende fyld. Du vælger selv, om du vil tage en smutvej til aftensmaden og bruge vores færdige Mou supper, eller om du vil prøve opskrifterne på hjemmelavede supper. Velbekomme.

Tilbehør til vintersupper

Som suppeeksperter ved vi, at et godt måltid suppe først er fuldendt med noget smagfuldt tilbehør og fyld.

Prøv eksempelvis vores klassiske flutes eller et nemt suppebrød med flagesalt, der fungerer godt til alle supper. Skal tilbehøret tilføje ekstra smag til måltidet, kan et hvidløgs- og ostebrød eller grissini med tomat og ost være lige det, der skal til.

Står aftensmaden på en klassisk klarsuppe, kan du også prøve opskriften på hjemmelavede melboller og kødboller.

 

Se alle opskrifter på tilbehør

 

Grøntsager i sæson

Når kalenderen melder vinterens ankomst, betyder det også, at det er sæson for grøntsager som kartofler, knoldselleri, løg, diverse typer kål, rødbede og jordskokker. Det er alt sammen gode ingredienser at putte i en suppe, så den både mætter og bliver  fuld af vitaminer og mineraler.

Prøv eksempelvis vores opskrift på hjemmelavet kartoffel-porre suppe eller en nem jordskokke suppe toppet med bacon og æbletern.

Populære nytårssupper

Med vinteren kommer også nytåret, og her spiller maden en hovedrolle. Udover at smage skønt skal en god forret give appetit til de næste retter på menuen. Netop derfor er supper også et populært valg til forret, når årets store menu skal sammensættes til nytår.

Vil du holde fast i traditionerne og servere torsk til forret, kan du lave skummende aspargessuppe med smørstegt torsk. Et andet godt bud på en nytårssuppe, der slår benene væk under dine gæster, er en lækker hummerbisque toppet med rejer og jomfruhummer.

 

Se alle nytårssupper

Vintersupper med ekstra varme

Er kulden sluppet helt ind under huden, kan stærke smage som chili, karry og ingefær hjælpe med at give dig varmen tilbage. Prøv vores opskrift på karrysuppe med chili- og hvidløgsrejer, græskarsuppe med chili og ingefær eller hønsekødsuppe med kylling og chili, så vil du med garanti blive genopvarmet på ingen tid.

Nem og hyggelig hyldebærsuppe til dessert

Mangler du en hurtigt, men appetitvækkende dessert, er hyldebærsuppe et godt bud. Suppen giver varme og anledning til hygge med smagen af søde og frugtige hyldebær tilsat lidt syrlig citron. Suppen serveres lun med en kold klat flødeskum eller skyr og toppes med noget sprødt knas som tvebakker eller granola.

Mou Hyldebærsuppe kan købes i dit velassorterede supermarked og ligger sammen med vores øvrige Mou supper.

 

Se Mou Hyldebærsuppe