
Skummende aspargessuppe med smørstegt torsk og grønne asparges
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Aspargessuppe, 1000 g
- 1 dl hvidvin (kan udelades)
- 12 grønne asparges
- 500 g torskefilet
- 25 g smør
- Friskkværnet salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Åbn pakken med Mou Aspargessuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Opvarm suppen over medium varme mens du jævnligt rører i gryden.
- Når suppen er varm, sættes en sigte over en skål, og derefter sies aspargesstykkerne fra. De kan også fiskes op med en hulske. Gem stykkerne til anden brug, for eksempel en kyllingesalat eller i en omelet.
- Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt hvidvin. Se Tips nedenfor, hvis du ikke er vild med vin i suppen.
- Gør asparges klar. Skyl dem, og knæk den nederste, træede del af, der hvor aspargesen selv knækker, når du bøjer den. På den måde undgår du de trævlede fibre fra aspargesen. Skær de grønne spyd i mundrette bidder.
- Skær torsken i fire lige store stykker, og krydr hvert stykke med salt og lidt peber.
- Sæt en pande over på god varme, og hæld en anelse olie på.
- Læg torskestykkerne på panden og steg fisken på den ene side ved god varme. Tilsæt smør til panden, lige inden du forsigtigt vender fisken med en paletkniv. Steg torsken færdig – men giv den ikke for længe. Den skal stadig være elastisk at trykke på.
- Giv aspargesbidderne et let opkog ét minut i letsaltet vand.
- ’Skum’ den varme suppe op med en stavblender. Det gør du ved at tippe gryden lidt, og placere stavblenderen med blenderhovedet halvt nede i suppen. Nu blender du så luft ind i suppen – helst uden at sprøjte for meget!
- Læg et stykke smørstegt torsk i en dyb tallerken, og fordel den skummende suppe rundt om fisken. Top hver portion med de letkogte, grønne asparges.
- Velbekomme!
Tips
- I denne opskrift har vi stegt stykker af torsk i smør, og serveret fisken sammen med suppen. Men du kan bruge mange andre typer af hvid fisk – for eksempel kuller eller lyssej.
- Hvis du ikke har lyst til at tilsætte vin til din suppe, så kan du eventuelt bruge en lille smule citronsaft. Det er nemlig den fine syrlighed fra vinen, vi går efter.
- Hvis du har lyst til et sprødt stykke brød til suppen, så vil butterdejsstænger med rosmarin og havsalt passe rigtig godt til.
Prøv en hjemmelavet aspargessuppe
Hvis der en dag skal kræses lidt ekstra om maden, kan du skifte den færdiglavede aspargessuppe ud med en hjemmelavet version. Prøv vores grundopskrift på aspargessuppe, som er nem at gå til og har et fyld af hvide og grønne asparges.
Vidste du...
…at hvide og grønne asparges faktisk er to sider af samme sag? Hvide asparges har bare ikke fået sollys under dyrkningen, og det bevarer den flotte, flødehvide kulør.
...at Mou også laver en aspargessuppe, hvor kødbollerne allerede er tilsat?