Skummende aspargessuppe med smørstegt torsk og grønne asparges

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Skummende aspargessuppe med smørstegt torsk og grønne asparges

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Aspargessuppe, 1000 g
  • 1 dl hvidvin (kan udelades)
  • 12 grønne asparges
  • 500 g torskefilet
  • 25 g smør
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Festlig skummende aspargessuppe med hvid fisk og sprøde, grønne asparges

Aspargessuppe er en rigtig festklassiker her i landet – både som forret og som natmad. De fleste elsker nemlig den cremede, lyse suppe, lavet på en god hønsekødsuppe og gavmildt fyldt med stykker af hvide asparges, som giver den karakteristiske milde og lidt søde smag.

Mou Aspargessuppe er lavet på en helt klassisk hønsefond, som er kogt på hele høns, oksekraftben og urter i hele otte timer. Derefter har vi tilsat hvide asparges, og så er der flødelegeret med ægte piskefløde til en lækker, blød og rund suppe. Lige som man drømmer om at lave den selv, hvis man havde tiden til det.

Her gør vi imidlertid aspargessuppen endnu mere festlig ved at tilføje smørstegt fisk og en lille sjat hvidvin – og så supplerer vi smagen af hvide asparges med friske, grønne og sprøde asparges, som sætter rigtig flot knald så suppen med deres flotte grønne farve.

Faktisk bliver suppen så festlig, at vi fint synes, suppen kan gøre sig som en let hovedret til en hyggelig middag med familien eller nogle gode venner. Hvis du vil prøve et lille kokketrick af, så kan du skumme suppen op med en stavblender lige inden serveringen – det ser ret flot ud.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Åbn pakken med Mou Aspargessuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Opvarm suppen over medium varme mens du jævnligt rører i gryden.
  • Når suppen er varm, sættes en sigte over en skål, og derefter sies aspargesstykkerne fra. De kan også fiskes op med en hulske. Gem stykkerne til anden brug, for eksempel en kyllingesalat eller i en omelet.
  • Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt hvidvin. Se Tips nedenfor, hvis du ikke er vild med vin i suppen.
  • Gør asparges klar. Skyl dem, og knæk den nederste, træede del af, der hvor aspargesen selv knækker, når du bøjer den. På den måde undgår du de trævlede fibre fra aspargesen. Skær de grønne spyd i mundrette bidder.
  • Skær torsken i fire lige store stykker, og krydr hvert stykke med salt og lidt peber.
  • Sæt en pande over på god varme, og hæld en anelse olie på.
  • Læg torskestykkerne på panden og steg fisken på den ene side ved god varme. Tilsæt smør til panden, lige inden du forsigtigt vender fisken med en paletkniv. Steg torsken færdig – men giv den ikke for længe. Den skal stadig være elastisk at trykke på.
  • Giv aspargesbidderne et let opkog ét minut i letsaltet vand.
  • ’Skum’ den varme suppe op med en stavblender. Det gør du ved at tippe gryden lidt, og placere stavblenderen med blenderhovedet halvt nede i suppen. Nu blender du så luft ind i suppen – helst uden at sprøjte for meget!
  • Læg et stykke smørstegt torsk i en dyb tallerken, og fordel den skummende suppe rundt om fisken. Top hver portion med de letkogte, grønne asparges.
  • Velbekomme!

 


Tips

  • I denne opskrift har vi stegt stykker af torsk i smør, og serveret fisken sammen med suppen. Men du kan bruge mange andre typer af hvid fisk – for eksempel kuller eller lyssej.
  • Hvis du ikke har lyst til at tilsætte vin til din suppe, så kan du eventuelt bruge en lille smule citronsaft. Det er nemlig den fine syrlighed fra vinen, vi går efter.
  • Hvis du har lyst til et sprødt stykke brød til suppen, så vil butterdejsstænger med rosmarin og havsalt passe rigtig godt til.

 

Prøv en hjemmelavet aspargessuppe

Hvis der en dag skal kræses lidt ekstra om maden, kan du skifte den færdiglavede aspargessuppe ud med en hjemmelavet version. Prøv vores grundopskrift på aspargessuppe, som er nem at gå til og har et fyld af hvide og grønne asparges.

Lav aspargessuppe fra bunden

 

Vidste du...

…at hvide og grønne asparges faktisk er to sider af samme sag? Hvide asparges har bare ikke fået sollys under dyrkningen, og det bevarer den flotte, flødehvide kulør.

...at Mou også laver en aspargessuppe, hvor kødbollerne allerede er tilsat?