Tarteletter med høns i asparges

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Tarteletter med høns i asparges

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Aspargessuppe, 1000 g
  • 250 g kyllingeinderfileter
  • 1 glas hvide asparges
  • Meljævning eller Maizena
  • 8 tarteletter
Print opskrift

Knasende sprøde tarteletter med cremet fyld af asparges og kylling

Der er nok ikke ret mange forretter (eller hovedretter, alt efter hvor mange, man kan spise…), der er så elsket på tværs af generationerne som tarteletter med høns - eller som her kylling - i asparges. Den sprøde skal med den rige, cremede sauce, fyldt med mør kylling og milde asparges er en dejligt fyldig ret til de kolde måneder – men vi ved også, at det er en rigtig populær forret til konfirmationerne.

Fyldet til tarteletter laves ofte på en hønsekødsuppe, kogt på hele høns, men her har vi hjulpet dig dobbelt ved først at koge en dejlig suppe på høns og okse - i hele otte timer – og derefter fyldt godt med fine, hvide asparges i og gjort suppe dejligt cremet med piskefløde – sådan laver vi nemlig Mou Aspargessuppe. Det eneste, du skal gøre, er at koge lidt frisk kylling i den varme suppe, og derefter jævne til den konsistens, du bedst kan lide.

Der er imidlertid masser af muligheder for at twiste Mou Aspargessuppe lige som du vil, og få det tarteletfyld, der passer dig allerbedst. Se under ‘Tips’ for flere idéer.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Aspargessuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Varm op til kogepunktet over medium varme.
  2. Skær kyllingeinderfileter i mundrette og mindre stykker. Læg stykkerne i den varme suppe og kog dem i 5-8 minutter til kødet er mørt.
  3. Rør eller ryst en meljævning eller Maizenajævning af en stor spiseskefuld hvedemel eller maizena og en deciliter vand. Tilsæt jævning lidt efter lidt, til du synes suppen har den rette konsistens som en stuvning. Lad stuvningen koge godt igennem. Smag til med salt og peber. Hvis stuvningen skulle blive lidt for tyk, kan du fortynde med lidt mælk, vand eller bouillon. Se vores Tips nedenfor for flere ideer til, hvordan du laver en dejlig cremet stuvning.
  4. Varm tarteletterne i ovnen efter anvisningerne på pakken.
  5. Servér fyldet i de varme tarteletter, gerne med et drys peber og lidt frisk persille oven på.

Velbekomme!

 


Tips

  •  Der er masser af mulighed for at lave din helt personlige variation af tarteletter med høns i asparges – både med og uden høns! Det ser både flot ud og smager fantastisk, hvis du tilsætter stykker af friske grønne asparges til stuvningen. Du kan eventuelt give aspargesstykkerne et hurtigt opkog i lidt letsaltet vand, men hvis aspargesene er friske og sprøde, er det helt fint at putte dem rå i suppen og lad dem koge med i et minut eller to, før du jævner suppen. Husk at skære den nederste træagtige del af stilken. Det smager også rigtig godt at svitse en bakke champignon i skiver og tilsætte dem.
  •  Hvis du har lyst til noget andet end kylling, så prøv at erstatte kyllingefileterne med den samme mængde optøede eller afdryppede rejer, som du tilsætter, når suppen er jævnet. Rejerne må ikke koge med, men skal bare være lune. Her vil det smage godt, hvis du smager stuvningen til med godt med dild og lidt citron. Hav ekstra rejer og friskklippet dild klar til drys. Denne tilberedning vil være en virkelig lækker og flot forret, som du kan lave med et minimum af besvær.
  • Hvis du godt kan lide en lidt mere cremet og ’rig’ stuvning, så kan du jævne suppen med en smørbolle i stedet for med meljævning eller Maizena. Du skal bare røre en god skefuld blødt smør med en god skefuld mel, og så tilsætte smørbollen i små bidder, mens du rører i suppen, så der ikke kommer klumper. Tilsæt så meget af smørbollen, som du du har brug for for at opnå den rette konsistens.

 

Vidste du,…

…at ordet tartelet kommer fra fransk og betyder en lille tærte?

… at asparges bliver hvide, fordi de er dækket af jord i vækstperioden. Hvis de ikke dækkes af jord, og får sollys, bliver de til grønne asparges!