Græskarsupper med hokkaido

Om efteråret bugner det med lækre græskar, og hvad er mere oplagt end at bruge dem til at lave en cremet græskarsuppe? Det er den perfekte ret at varme sig ved på en gråvejrsdag, og den er et hit blandt både store og små. Hokkaidosuppe er den mest populære græskarsuppe, da det alsidige græskar har en mild, nøddeagtig og sødlig smag, der passer godt til smagskombinationer med hvidløg, chili og krydderurter. Se vores bedste opskrifter på smagfulde græskarsupper med lækkert fyld og eksotiske smagsnoter. Der er både bud på, hvordan du laver hokkaidosuppe fra bunden, og hvordan du giver en færdig Mou Græskarsuppe et hjemmelavet touch.

Om hokkaidosuppe

Hokkaido er en japansk græskarsort med en mild og nøddeagtige smag. Når den tilberedes, bliver græskarrets sødme fremhævet, hvilket gør den til en lækker ingrediens i både det søde og salte køkken.

Hokkaido er et af de mest populære spisegræskar, da det er en alsidig grøntsag, der kan koges, bages og steges. Græskarret bruges ofte til at lave en cremet hokkaidosuppe, hvor det farverige græskarkød giver flot orange farve, der sætter kulør på enhver gråvejrsdag.

Du kan også bruge hokkaido til at lave hokkaido-fritter eller bagte stykker hokkaido som en flot orange tilføjelse i en grøn salat. I USA bruges hokkaido også i det søde køkken til blandt andet græskartærter og græskarmuffins, særligt omkring højtider som Thanskgiving og Halloween.

Mou Græskarsuppe

Mou Græskarsuppe

Cremet og flødelegeret hokkaidogræskarsuppe smagt til med chili og timian. Kogt på hele høns, oksekraftben og suppeurter

Mou Græskarsuppe er en fyldig og intens suppe med fremtrædende krydderier. En afrundet og varmende smagsoplevelse, som passer perfekt til en kølig dag, hvor du trænger til godt måltid, der både mætter og smager hyggeligt.

Vores græskarsuppe er lavet på hokkaidogræskar, spædet til med fløde og smagt til med chili og timian. Suppen er ikke kun rig på smag, den er også rig på næring, eftersom hokkaido indeholder flere gode vitaminer og mineraler.

Tilberedning:

Indstil kogepladen til medium varme, og læg den frosne Mou Græskarsuppe i en gryde med en anelse vand i bunden. Rør i suppen undervejs, indtil suppen når kogepunktet. Det kan variere, hvor lang tid tilberedningen tager, men typisk er suppen klar på 20 minutter. 

 

Prøv vores græskarsuppe med bacon

Skal din græskarsuppe have kant og knas, kan du prøve at toppe den med bacon. Den sprøde bacon tilfører suppen ekstra salt og umami. Her på siden finder du to varianter af græskarsuppe med bacon: en version med fyld af græskarkerner, æbletern og creme fraiche, og en version som er toppet med ærter og salte mandler. Vælg din favorit, eller miks og match, som det passer dig.

Græskarsuppe med kokosmælk

En klassisk græskarsuppe er i sig selv cremet, men vil du give suppen en ekstra lækker konsistens, kan du prøve at tilsætte kokosmælk. Prøv for eksempel vores opskrift på cremet græskarsuppe med lime, kokosmælk og ingefær, der bringer tankerne hen til Fjernøsten med smagsnoter fra det asiatiske køkken.

Få opskriften på cremet græskarsuppe med lime, kokosmælk og ingefær

Tilbehør sætter prikken over i’et

Fuldend din græskarsuppe med smagfuldt tilbehør, som du nemt kan lave derhjemme. Vi har opskrifter på alt fra lækkert suppebrød og flutes, som du kan dyppe i suppen, til knasende sprøde brødcroutoner, der giver din suppe ekstra bid. Vælg din favorit, eller prøv lidt af hvert.

Se opskrifterne på hjemmelavet suppetilbehør