Cremet græskarsuppe med lime, kokosmælk og ingefær

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Cremet græskarsuppe med lime, kokosmælk og ingefær

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Græskarsuppe, 1000 g
  • 15 g ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød eller grøn chili
  • 1 dåse kokosmælk eller 400 g
  • 1 lime
  • Frisk koriander
Print opskrift

Cremet græskarsupper med asiatisk twist af chili, lime, kokosmælk og ingefær

Mou Græskarsuppe er en skøn, cremet omgang, hvor vi har kogt grundsuppen på kraftben af okse, hele høns og suppeurter, og derefter tilsat pureret græskar.

Vi har brugt den japanske græskar-sort, der hedder Hokkaido, opkaldt efter den japanske ø af samme navn. Det er et lille, kompakt græskar med masser af smag og sødme, og derfor har vi krydret med chili og timian som modspil. Og så har vi lige rundet af med en smule piskefløde, for at gøre suppen ekstra cremet.

I denne variation af vores Mou Græskarsuppe sætter vi fut i smagen – og vi er blevet ude i Fjernøsten, hvor vi har hentet inspirationen i det asiatiske køkken. Her leger man gerne med kontrasterne, og lader søde, salte, stærke og syrlige smage spille sammen.

Derfor foreslår vi at gøre suppen endnu mere cremet med kokosmælk, og derefter krydre suppen med revet ingefær, hvidløg og frisk chili – det giver nemlig godt med varme til suppen! Smag og behag er forskelligt, så smag dig frem til, hvor meget chili, du har lyst til i din suppe. Lidt syrlig lime og aromatisk frisk koriander sætter prikken over i’et – og sender dine smagsløg til sydlige himmelstrøg.

Så faktisk slår du to fluer med ét smæk, når du sætter denne variation af suppen på aftensbordet en kold og våd dag – du får både varmen med den pikante krydring, samtidig med at du kan drømme dig til fjerne kyster. 

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Græskarsupppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Opvarm suppen over medium varme, og rør engang imellem i gryden.
  2. Skræl ingefær-stykket (se "Tips" nedenfor), og riv det på den fine side af et rivejern.
  3. Pil og pres hvidløgsfeddet, eller hak det fint med en skarp kniv.
  4. Skær enden af chili-peberen, flæk den på langs og fjern kerner og de hvide hinder. Skær chilien i supertynde strimler på tværs, eller hak den fint. Brug eventuelt plastichandsker, da det godt kan ’brænde’ lidt i fingrene. Se tips nedenfor om, hvordan du kan skrue op og ned for chili-styrken.
  5. Tilsæt ingefær og hvidløg – og så meget chili, du har lyst til. Lad suppen varme godt igennem.
  6. Ryst dåsen med kokosmælk, åben den og hæld indholdet i suppen.
  7. Vask og del limefrugten, og smag den varme suppe til med lime, til du synes, du har ramt en god balance. Du kan eventuelt også smage suppen til med salt og peber efter ønske.
  8. Vask den friske koriander grundigt, og pluk bladene fra til pynt. Du kan også bruge stilkene som drys, hvis du skærer den nederste centimeter af, og hakker stilkene helt fint.
  9. Anret suppen i skåle og pynt med frisk koriander. Friskbagt, varmt brød er superlækkert til suppen.

Du kan eventuelt sætte en skål med den resterende, finthakkede chili på bordet sammen med en ekstra limefrugt i både, så hver spisende kan smage sin egen portion til.

Velbekomme!

 


Tips

  • En af de nemmeste måder at skrælle ingefær på, er faktisk at bruge en teske i stedet for en kniv! Du bruger simpelthen kanten af skeens hule del til at skrabe den bløde, lysebrune skal af med. Så står du på ingen tid med et fint, skrællet stykke ingefær, lige til at rive til din græskarsuppe.
  • Rigtig meget af ’varmen’ i chilien sidder i de hvide hinder, der holder frøene på plads. Så du kan skrue op og ned på varmen ved at fjerne hinderne – eller lade dem være for ekstra fut i suppen!
  • Hvis du har en rest kogte ris i huset, er det også et godt tilbehør til denne dejlige suppe med et asiatisk præg. Varm risene i mikrobølgeovnen eller ved at dampe dem i en gryde med lidt varmt vand og en lille klat smør.

 

Lav græskarsuppe fra bunden

Den færdiglavede Mou Græskarsuppe gør madlavningen dejlig nem. Men det er også muligt at lave græskarsuppe fra bunden, hvis du gerne vil stimulere dine madkundskabsevner. Vi har sammensat en grundopskrift på cremet græskarsuppe med chili og ingefær.

Find opskriften på græskarsuppe

 

Vidste du...

…at Mou supper så dagens lys i en lille slagterforretning i Esbjerg i 1960’erne

...at vi stadig producerer vores supper i Esbjerg - dog under lidt større forhold på vores fabrik et andet sted i Esbjerg?