Hokkaidosuppe med linser og revet kylling
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Græskarsuppe, 1000 g
- 2 dl røde linser
- 2 kyllingebryst
- 350 g hokkaidogræskar i mundrette stykker
- Koriander
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Græskarsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde, som langsomt varmes op over medium varme. Rør engang imellem i suppen.
- Skyl linserne godt og kog dem efter anvisning på emballagen. Se 'Tips'.
- Steg kyllingebryst-fileterne i lidt fedtstof på en stegepande, cirka syv minutter på hver side, og krydr med salt og peber.
- Lad kyllingen køle lidt ned og riv kødet i mindre stykker med to gafler eller skær i mindre stykker med en skarp kniv.
- Kom græskarstykkerne ned i græskarsuppen, og kog igennem til stykkerne er møre.
- Kom en skefuld linser i bunden af 4 skåle. Hæld suppen over, fordel kyllingestykkerne herpå og pynt med koriander. Server resten af linserne som tilbehør.
Velbekomme!
Tips
- Hvis du har lyst til lidt lækkert knasende at bide i til din suppe, så anbefaler vi at lave nogle lækre rugbrødscroutoner, som er daggammelt rugbrød, der ristes med olivenolie, hvidløg og lidt salt. En superfin måde at få brugt de sidste skiver rugbrød i en pakke på for at undgå madspild. Og lav endelig rigeligt!
- Hold øje med kogetiden, når du koger linser – røde linser kan godt komme til at koge lidt ud, men de smager nu godt alligevel. Husk at skylle linserne grundigt først, da der nogle gange kan gemme sig små sten mellem linserne.
- Hvis du har lyst til lidt grønt drys på suppen, så vil lidt fintsnittet forårsløg være et lækkert, pikant modspil til den cremede og lidt sødlige suppe.
Prøv græskarsuppe fra bunden
Hokkaidosuppen tager udgangspunkt i vores færdiglavede græskarsuppe, men det er også muligt at lave sin egen græskarsuppe. Prøv vores opskrift på græskarsuppe med chili og ingefær, hvis du gerne vil have en hjemmelavet base til din hokkaidosuppe.
Vidste du...
… at du kan bruge græskarkernerne fra dit hokkaido, når du har skåret kødet til suppen? Vask kernerne helt fri for plantemasse, vend dem i salt og lidt olie og bag dem i ovnen en halv time ved jævn varme. Forvent ikke lige så meget ’nød’ indeni som for eksempel et solsikkefrø – men det er en vældig hyggelig snack!