Krydret tomatsuppemed bacon og feta

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Krydret tomatsuppemed bacon og feta

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Tomatsuppe, 1000 g
  • 1 pk. Tulip Bacon i skiver
  • 1 tsk. finthakket rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 160 g fetaost
Print opskrift

Skøn, krydret tomatsuppe med lækre toppings af ost og bacon

Denne opskrift samler nogle af de smage, som kan få mundvandet til at løbe hos både voksne og børn – nemlig sprød bacon, lækker smeltet ost og en skøn cremet tomatsuppe med masser af tomat og piskefløde. Det gør suppen helt i vinkel til et hyggeligt og supernemt aftensmåltid til store og små. Varm suppe er skøn på en rusket dag, men faktisk synes vi, at denne lækre version af krydret tomatsuppe kan bruges hele året på grund af den friske rosmarin, der dufter så skønt af Middelhavets boblende gryder.

Du bliver sikkert ekstra populær, hvis du serverer vores gode suppebrød til denne tomatsuppe. Det er et lækkert, saftigt brød, som du kan forberede op til et døgn før. Så skal det bare i ovnen kort tid, inden I spiser.

Mou Tomatsuppe har en virkelig god og fyldig smag, fordi den er baseret på vores gode grundsuppe. Den er kogt i hele otte timer på hele høns, oksekraftben og alle de traditionelle suppeurter.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Tomatsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt over på medium varme og varm suppen op til kogepunktet.
  2. Rist baconskiverne sprøde i ovnen eller på en pande. Afkøl de ristede skiver og bræk dem i mindre stykker.
  3. Pil hvidløgsfeddene og riv eller knus dem. Tilsæt hvidløg til tomatsuppen sammen med den finthakkede rosmarin.
  4. Bræk fetaosten i mindre stykker.
  5. Fordel suppen i fire skåle og læg først stykker af feta i, og dernæst bacon i små stykker. Serveres straks.

Velbekomme!


Tips

  • Mou Tomatsuppe har det rigtig godt med alle mulige former for ost! Så prøv at eksperimentere lidt med forskellige ostetyper. En skefuld flødeost, enten neutral eller med krydderier, vil smelte ud i suppen og gøre den endnu mere cremet og lækker, mens du spiser suppen. Hvis du kan lide blåskimmelost, så giver det en rigtig pikant smag at smuldre lidt blå ost i bunden af tallerkenen. Du kan også drysse et godt nip revet gul ost oven på den brandvarme suppe, for eksempel Danbo, Cheddar eller Gouda – det bliver smeltende lækkert! Og faktisk kan du også prøve at smelte fetaosten direkte i suppen, men så er det en god idé at smage til med lidt honning eller sukker, da feta er en ret salt og syrlig ost.
  • I denne opskrift har vi brugt rosmarin i suppen for at krydre den lidt ekstra. Men der er rigtig mange krydderurter, der går godt med tomatsuppe. Frisk basilikum er en drøm oven på suppen, og vil virkelig sende dine tanker på langfart til Italien, hvor basilikum og tomat er en vinder-kombination. Hvis du kommer lidt oregano i suppen i stedet for rosmarin, får du garanteret tanker i retning af en traditionel pizza, da mange vælger at krydre deres pizza med netop oregano.
  • De fleste elsker bacon – også som topping på deres suppe! Men hvis du ikke lige har bacon i huset, så er der flere gode muligheder for at få et lækkert salt og knasende drys på suppen. Både parmaskinke og serranoskinke kan ristes sprødt – og det er faktisk noget, du kan gøre i mikrobølgeovnen, hvis du lægger skinken mellem to stykker køkkenrulle, og steger i små intervaller. Hold øje med, at det ikke brænder på! Du kan også riste et par skiver chorizo eller anden krydret pølse som en nem og lækker topping. En smart måde at få brugt den sidste pølse-ende på, og undgå madspild!

Vidste du...

…at du ud over Mou Tomatsuppe også kan finde Mou Økologisk Tomatsuppe i vores sortiment?

…at rosmarinen er nem til at få til at gro i vores hjemlige klima, både i haver og i krukker? Den får endda fine lyseblå blomster om foråret. Med en rosmarinplante har du altid en frisk og smuk krydderurt med masser af smag lige ved hånden - hele året rundt.