
Hjemmelavet tomatsuppe med frisk basilikum
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 25 g smør
- 100 g løg, hakket
- 2 fed hvidløg, knust
- 140 g tomatkoncentrat
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 tsk. sukker
- 8 dl råsuppe (eller god bouillon)
- 1 dl fløde
- 1 dl friskhakket basilikum
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kværnet peber
- 150 g rå suppe horn
- Frisk basilikum
Sådan tilbereder du retten
- Smelt smør i en gryde, og sautér løg og hvidløg i 5 min til de bliver bløde, men ikke brune.
- Kom tomatkoncentrat ved, og rør rundt i 1 min.
- Tilføj hakkede tomater, sukker, råsuppe og basilikum.
- Lad det koge i 15 min., og blend suppen med en stavblender, til den har en ensartet konsistens.
- Kom fløde ved, og smag til med salt og peber.
- Bring en gryde vand i kog, tilføj salt og suppehorn. Kog dem møre i 5-6 min. Sigt og skyl kort i koldt vand.
- Kom suppehornene i suppen.
- Servér suppen dejlig varm med frisk basilikum og godt brød.
- Velbekomme!
Tips
Servér lune ostebrød til din tomatsuppe
Tomat og ost er en kombination, som bare aldrig kan gå galt. Så hvorfor ikke servere et lækkert ostebrød til din hjemmelavede tomatsuppe? Det kræver ikke megen tid at lave, og så er det en nem måde at friske daggamle brødrester op på.
Suppeopskrifter er nemme familiefavoritter
En simpel suppeopskrift er den perfekte go-to efter en lang arbejdsdag, og tomatsuppen er en af de grundsupper, som er populær blandt hele familien. Men der findes også mange andre lækre suppeopskrifter, der kan klassificeres som familiefavoritter, og som hverken tager lang tid at lave eller kræver en lang ingrediensliste.
Se alle familiens favoritsupper her
Endnu nemmere tomatsuppe – samme gode smag
Skal aftensmaden være endnu nemmere? Så prøv vores færdiglavede tomatsuppe med suppenudler. Du får den samme gode smag, som hvis du laver tomatsuppen fra bunden, men med mindre indsats og en minimal mængde opvask!