
Fyldig italiensk-inspireret tomatsuppe med saftige, krydrede kødboller
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Tomatsuppe, 1000 g
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. rosmarin
- 1 spsk. persille
- 1 rødløg
- Citronskal af en lille citron, usprøjtet
- 1 fed hvidløg, revet
- 15 g revet parmesan
- 2 æg
- 1 spsk. hvedemel
- 1 spsk. salt
- 1 tsk. peber
- En lille squash
- 1 spsk. rosmarin
- Parmesan, helt stykke eller færdigrevet
Sådan tilbereder du retten
- Rør det hakkede oksekød med salt
- Hak krydderurterne, hvis du bruger friske krydderurter. Hvis du bruger tørrede krydderier, kan du eventuelt skrue lidt ned for mængden.
- Hak rødløget fint.
- Vask en citron og riv skallen – du skal bruge mellem en halv og en hel citron
- Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen, og lad farsen hvile lidt i køleskabet
- Åben posen med Mou Tomatsuppe, og læg den frosne blok i en gryde. Sæt over på medium varme, indtil den når kogepunktet. Rør rundt i gryden engang imellem. Si nudlerne fra og gem dem til et andet formål. For eksempel lunet med en rest suppe for en nem frokost.
- Form nu kødboller á 20-25 gram – cirka på størrelse med en valnød. Varm rigeligt med fedtstof, for eksempel en blanding af olie og smør, på en pande.
- Steg kødbollerne, eventuelt af flere omgange, til de er gyldne, lækre og gennemstegte. Hold de færdige kødboller varme i ovnen.
- Skær squashen i små tern og læg dem i en skål. Skær rosmarinen helt fint og læg i en lille skål.
- Riv parmesanen eller hæld den færdigrevne parmesan i en skål.
- Sæt den varme suppe på bordet sammen med de varme kødboller, squash, rosmarin og parmesan, og lad hver spisende lave sin egen portion, så man kan få lige det, man vil have.
Velbekomme!
Tips
- Hvis du ikke er vild med rosmarin, så kan du erstatte denne karakteristiske krydderurt med basilikum – enten frisk eller tørret. Du kan i øvrigt også servere ekstra frisk basilikum til suppen – det er virkelig smagen af Italien i én mundfuld!
- Et dejligt friskbagt brød vil være helt fantastisk til denne dejlige suppe. Prøv for eksempel vores suppebrød.
- Hvis du er vild med hvidløg, kan du vælge at krydre suppen med et enkelt fed, som du tilsætter, mens suppen koger.
Prøv hjemmelavet tomatsuppe i opskriften
For at gøre tingene helt simple har vi brugt færdiglavet tomatsuppe fra Mou i denne opskrift. Men du kan også lave tomatsuppen fra bunden, hvis du har ekstra overskud. Vi har sat en nem opskrift sammen på hjemmelavet tomatsuppe, som du kan følge.
Lav vores hjemmelavede tomatsuppe
Vidste du...
…at tomaten stammer fra Sydamerika? Og at man i sin tid troede, at planten var giftig, og man derfor kun dyrkede den som en dekorativ pynteplante
...at vi hos Mou kan tilbyde flere tomatsupper? Nemlig Mou Tomatsuppe med Suppenudler, Mou Tomatsuppe med Kødboller og Krydderurter og Mou Økologisk Tomatsuppe.