
Tomatsuppe med cherrytomater og bacontern
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Tomatsuppe, 1000 g
- 150 g Tulip Bacon i tern
- 1 bk. cherrytomater, 250 g
- 0,5 tsk. cayennepeber
- Evt. bredbladet persille
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Tomatsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Opvarm suppen over medium varme, og rør engang imellem i gryden.
- Rist Tulip Bacon i tern ved at lægge baconen på en kold stegepande, og derefter varme op til god varme. Vend jævnligt rundt i ternene, til de er gyldne og sprøde.
- Når baconen er næsten færdig, drysser du med lidt cayennepeber, for en pikant, krydret smag. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve med en lille, skarp kniv.
- Skyl den bredbladede persille, dup tør med lidt køkkenrulle, og hak persillen med en kniv.
- Når suppen er gennemvarm, tilsættes de halve tomater og den saft, der eventuelt ligger på skærebrættet.
- Server suppen i dybe tallerkener, og drys med lidt bacon og den hakkede persille. Server resten af baconen i en skål ved siden af.
Velbekomme!
Tips
- Cherrytomater fås i mange farver – fra fint citrongule over orange og de kendte røde til både mørkegrønne og næsten chokoladebrune varianter. Prøv at blande tomater i alle farver for en flot, farvestrålende suppe.
- Prøv at rulle den bredbladede persille sammen i en rulle, inden du skærer rullen i tynde skiver. På den måde har du godt fat om persillen – og får nogle fine, tynde strimler, der pynter flot på suppen.
- Server eventuelt en lun grovbolle eller et godt brød til suppen for et endnu mere fyldigt måltid. Brug det sidste af bollen til at fange den sidste dråbe af tomatsuppe i tallerkenen med.
Prøv hjemmelavet tomatsuppe
Fordi vi bruger færdiglavet Mou Tomatsuppe i opskriften, tager det kun 20 minutter at bikse den cremede tomatsuppe med cherrytomater sammen. Men hvis du har mere tid og gerne vil give dig selv en ekstra udfordring, kan du prøve at lave tomatsuppen fra bunden.
Se opskrift på hjemmelavet tomatsuppe
Vidste du...
…at idéen til Mou Supper opstod hos slagterparret Sigurd og Vera Mou i Esbjerg i 1960’erne? Se Vera fortælle om starten på det hele her
...at der er godt med tomater i Mou Tomatsuppe med suppenudler! Tomatplanten er i øvrigt i familie med både kartoflen og auberginen.