Tomatsuppe med cherrytomater og bacontern

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Tomatsuppe med cherrytomater og bacontern

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Tomatsuppe, 1000 g
  • 150 g Tulip Bacon i tern
  • 1 bk. cherrytomater, 250 g
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • Evt. bredbladet persille
Print opskrift

Cremet tomatsuppe med friske cherrytomater og sprøde tern af bacon

Hvem elsker ikke en skål dampende varm tomatsuppe med et strejf af fløde? Mou Tomatsuppe med suppenudler er en af vores mest populære supper på grund af den milde, cremede smag, og den gode sødme fra tomaterne. Suppen er kogt på oksekraftben, høns og suppeurter i otte timer, tilsat godt med tomater og så rundet af med ægte piskefløde og krydderier. 

I denne opskrift foreslår vi at tilsætte den cremede tomatsuppe en gang friske tomater for et godt syrligt bid til kontrast. Og så drysser vi med sprøde, krydrede tern af bacon, der har fået et lækkert touch af lidt cayennepeber. Til sidst et godt, grønt drys af persille. 

Alt i alt er det en supernem måde at give den fyldige suppe et ekstra, hurtigt pift på – ikke mindst som aftensmad i en fart til sultne børn, der er klar på en skål varmende suppe efter en travl dag. Kun tyve minutter tager det, fra du sætter suppen over, til du står med et lækkert, smagfuldt måltid. 

Du kan også servere tomatsuppen som frokostret i små skåle, og med et sprødt baguette ved siden af.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Tomatsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Opvarm suppen over medium varme, og rør engang imellem i gryden.
  2. Rist Tulip Bacon i tern ved at lægge baconen på en kold stegepande, og derefter varme op til god varme. Vend jævnligt rundt i ternene, til de er gyldne og sprøde. 
  3. Når baconen er næsten færdig, drysser du med lidt cayennepeber, for en pikant, krydret smag. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  4. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve med en lille, skarp kniv.
  5. Skyl den bredbladede persille, dup tør med lidt køkkenrulle, og hak persillen med en kniv.
  6. Når suppen er gennemvarm, tilsættes de halve tomater og den saft, der eventuelt ligger på skærebrættet. 
  7. Server suppen i dybe tallerkener, og drys med lidt bacon og den hakkede persille. Server resten af baconen i en skål ved siden af.

Velbekomme!

 


Tips

  • Cherrytomater fås i mange farver – fra fint citrongule over orange og de kendte røde til både mørkegrønne og næsten chokoladebrune varianter. Prøv at blande tomater i alle farver for en flot, farvestrålende suppe.
  • Prøv at rulle den bredbladede persille sammen i en rulle, inden du skærer rullen i tynde skiver. På den måde har du godt fat om persillen – og får nogle fine, tynde strimler, der pynter flot på suppen.
  • Server eventuelt en lun grovbolle eller et godt brød til suppen for et endnu mere fyldigt måltid. Brug det sidste af bollen til at fange den sidste dråbe af tomatsuppe i tallerkenen med. 

 

Prøv hjemmelavet tomatsuppe

Fordi vi bruger færdiglavet Mou Tomatsuppe i opskriften, tager det kun 20 minutter at bikse den cremede tomatsuppe med cherrytomater sammen. Men hvis du har mere tid og gerne vil give dig selv en ekstra udfordring, kan du prøve at lave tomatsuppen fra bunden.

Se opskrift på hjemmelavet tomatsuppe

 

Vidste du...

…at idéen til Mou Supper opstod hos slagterparret Sigurd og Vera Mou i Esbjerg i 1960’erne? Se Vera fortælle om starten på det hele her

...at der er godt med tomater i Mou Tomatsuppe med suppenudler! Tomatplanten er i øvrigt i familie med både kartoflen og auberginen.