
Tomatsuppe med cherrytomater og bacontern
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Tomatsuppe, 1000 g
- 150 g Tulip Bacon i tern
- 1 bk. cherrytomater, 250 g
- 0,5 tsk. cayennepeber
- Evt. bredbladet persille
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Tomatsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Opvarm suppen over medium varme, og rør engang imellem i gryden.
- Rist Tulip Bacon i tern ved at lægge baconen på en kold stegepande, og derefter varme op til god varme. Vend jævnligt rundt i ternene, til de er gyldne og sprøde.
- Når baconen er næsten færdig, drysser du med lidt cayennepeber, for en pikant, krydret smag. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve med en lille, skarp kniv.
- Skyl den bredbladede persille, dup tør med lidt køkkenrulle, og hak persillen med en kniv.
- Når suppen er gennemvarm, tilsættes de halve tomater og den saft, der eventuelt ligger på skærebrættet.
- Server suppen i dybe tallerkener, og drys med lidt bacon og den hakkede persille. Server resten af baconen i en skål ved siden af.
Velbekomme!
Tips
- Cherrytomater fås i mange farver – fra fint citrongule over orange og de kendte røde til både mørkegrønne og næsten chokoladebrune varianter. Prøv at blande tomater i alle farver for en flot, farvestrålende suppe.
- Prøv at rulle den bredbladede persille sammen i en rulle, inden du skærer rullen i tynde skiver. På den måde har du godt fat om persillen – og får nogle fine, tynde strimler, der pynter flot på suppen.
- Server eventuelt en lun grovbolle eller et godt brød til suppen for et endnu mere fyldigt måltid. Brug det sidste af bollen til at fange den sidste dråbe af tomatsuppe i tallerkenen med.
Vidste du...
…at idéen til Mou Supper opstod hos slagterparret Sigurd og Vera Mou i Esbjerg i 1960’erne? Se Vera fortælle om starten på det hele her
...at der er godt med tomater i Mou Tomatsuppe med suppenudler! Tomatplanten er i øvrigt i familie med både kartoflen og auberginen.