
Økologisk Tomatsuppemed italienske kødboller og stegte peberfrugter
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
Suppe- 1 pk. Mou Økologisk Tomatsuppe, 800 g
- 500 g hakket oksekød
- 2 æg
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. røget paprika
- 4 stilke persille
- 0,5 dl vand
- 0,5 rød peberfrugt
- 0,5 grøn peberfrugt
- 0,5 gul peberfrugt
- 1 spsk. frisk oregano
- Olie
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Økologisk Tomatsuppe. Læg den frosne suppe i en gryde og sæt den over medium varme. Lad suppen varme langsomt op til kogepunktet, mens du jævnligt rører i den.
- Skræl løg og hvidløg. Hak begge dele fint, eventuelt i en hurtighakker eller food processor.
- Vend de hakkede løg sammen med de øvrige ingredienser, der skal i kødbollerne.
- Lad gerne farsen hvile 30 minutter. Form herefter farsen til kødboller på størrelse med en golfbold.
- Kog kødbollerne i letsaltet, simrende vand i fire minutter, eventuelt et par stykker ad gangen. Tag op med en hulske og lad kødbollerne dryppe lidt af.
- Varm en pande op med lidt fedtstof, og steg kødbollerne færdige, til de har en stegeskorpe på alle sider. Sæt kødbollerne til side, og hold dem varme.
- Skyl peberfrugterne, fjern frøstolen, stilken og eventuelle løse frø, og skær peberfrugterne i strimler på størrelse med en lillefinger.
- Steg peberfrugterne i lidt olie på en pande, til de begynder at blive bløde. Krydr med salt og peber.
- Anret kødbollerne i fire suppeskåle sammen med de stegte peberfrugter.
- Fordel den varme tomatsuppe over kødboller og peberfrugter, og drys til sidst med hakket frisk, eller tørret oregano. Server straks.
Velbekomme!
Tips
- Der er godt med gods i dette måltid, men mon ikke et godt stykke brød vil være velkommen til den gode suppe? Prøv vores gode suppebrød, som du rører sammen og sætter til hævning op til et døgn før brødet skal bages. Så skal dejen bare vendes ud på en plade og bages i ovnen. Og så er det ingen sag at servere lækkert, hjemmebagt brød til suppen.
- Vi har krydret kødbollerne med tomatpuré og røget paprika, som giver en dejlig dyb smag. Hvis du vil prøve en anden og mere frisk smag, der stadig har italienske toner i sig, så erstat tomatpuré og paprika med skal af en revet citron og fire spsk revet parmesan.
- Hvis der ikke bliver spist op af suppe, kødboller, peberfrugter og måske det hjemmebagte brød, så er der god basis for en lækker sandwich dagen efter. Smør brødet med lidt af tomatsuppen, som du først har kogt lidt ind og tilsat en tsk koldt smør og eventuelt en spsk tomatpuré. Læg herefter de stegte peberfrugter og skiver af kødboller på brødet – og så har du en skøn italiensk sandwich, lige til madpakken.
Vidste du...
…at Mou har flere varianter af tomatsuppe på hylderne? Hvis du vælger Mou Tomatsuppe til denne opskrift, får du også suppenudler med i dit måltid.
…at Mou også har økologiske kødboller i sortimentet? Hvis du er i bekneb for tid, kan du fint riste de gode Mou Økologiske Kødboller på panden i smør, inden du serverer dem til suppen. Kødbollerne er lavet, ligesom Vera og Sigurd Mou gjorde det, da de begyndte deres eventyr med Mou i 1960’erne.