Basissuppe

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Basissuppe

  • 2 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel suppehøne
  • 4-5 stk. okseben
  • 2,5 liter vand
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 2 porretoppe i grove stykker
  • Toppe fra knoldselleri eller bladselleri
  • 1 lille bdt. frisk timian
  • 1 håndfuld persillestilke
  • 3 laurbærblade
  • 15 sorte peberkorn
  • 1 tsk. salt
Print opskrift

Klassisk suppebase til alverdens supper

Vil du lave supper med en intens smag, er basissuppen et godt sted at starte. Råsuppen koges på okseben, suppehøne, grøntsager og friske krydderurter, der giver en intens og lækker smag. Du kan bruge basissuppen i stort set alle slags supper, og det gør tilberedningen ekstra nem. Du kan nemlig sagtens fryse suppen ned og tage den op, næste gang vejret kalder på suppe til aftensmad.

Når basissuppen er færdig, kan du tilsætte lige netop de ingredienser, du har lyst til. Det kan eksempelvis være kartofler og porrer, græskar eller asparges sammen med kød- og melboller.

Opskriften på hjemmelavet råsuppe er ikke svær at følge - den kræver blot en portion tålmodighed. Den lange kogetid sikrer, at du får mest muligt ud af de gode smage fra de forskellige råvarer. Sørg for at skumme suppen undervejs for at fjerne det, der stiger op som skum på suppens overflade – hertil kan du bruge en hulske.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Kom suppehøne og okseben i en stor gryde, hæld koldt vand i til det dækker, (cirka 2,5 liter), og kog suppen op. Sørg for at skumme basissuppen undervejs.
  • Tilføj urter, krydderier og grøntsager til gryden.
  • Lad suppen koge under låg i 2,5 time – rør ind i mellem.
  • Sigt suppen over i en anden gryde og kasser ben og urter.
  • Gem den kogte suppehøne, der kan plukkes i mundrette stykker og bruges til andre retter.
  • Tilføj grøntsager og fyld til basissuppen, og nyd en smagfuld og lækker suppe.
  • Velbekomme!

 


Tips

Frys basissuppen ned

Har du basissuppe tilovers, kan det sagtens fryses ned og gemmes til øvrige supper. Den er nem at varme op igen og tilføje forskelligt fyld til et nyt lækkert måltid.

 

Suppebase til asiatiske supper

Vil du lave en nem omgang ramen eller en lækker nudelsuppe, kan du sagtens bruge basissuppen til dette. Hæld en smule sesamolie og sojasauce i bunden af en skål, tilføj kogte nudler, friske hakkede grøntsager som forårsløg, gulerødder, svampe og bønnespirer samt et smilende æg. Hæld den varme basissuppe udover, og servér. Det er også lækkert med stegt okse- eller svinekød i skiver i suppen.

Få flere suppeopskrifter

 

Brug basissuppen i purerede supper

Basissuppen er også rigtig god, når du vil lave en nem pureret suppe som tomatsuppe, kartoffelsuppe eller rødbedesuppe. Basissuppen sikrer en intens og lækker smag takket være den lange kogetid.

Prøv tomatsuppe med basilikum

 

Brug hønsekødet i flere retter

Når basissuppen har kogt færdig, kan du lave lækre måltider med det møre kød fra suppehønen. Det kan bruges i hønsesalat, sandwiches, thai- og karrysupper, pastasalater, risretter eller i salater.

Brug hønsekødet til tarteletter