
Cremet kartoffel-porre suppe
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 25 g smør
- 100 g løg, hakket
- 3 fed hvidløg, hakket
- 100 g porrer i ringe
- 500 g kartoffel i grove tern
- 8 dl basissuppe (god bouillon kan også bruges)
- 3 stk. laurbærblade
- 10 peberkorn
- 0,5 dl timian blade
- 1 dl fløde
- 1 tsk. salt
- 200 g små tern af kartoffel
- 100 g tynde porre ringe
- Frisk timian
Sådan tilbereder du retten
- Varm en stor gryde op med smør og sautér løg, hvidløg og porrer i 5-6 min., uden at det tager farve.
- Kom kartoffelstykker, laurbærblade, peberkorn og timianblade i gryden sammen med basissuppen.
- Lad det koge mørt i ca. 20 min.
- Fjern laurbærblade, og blend grydens indhold med en stavblender til en ensartet konsistens.
- Kom små tern af kartoffel og tynde porreringe i kartoffel-porre suppen. Lad det simre i 5-6 min., til kartoffelstykkerne er møre.
- Hæld fløde i og smag til med salt.
- Anret med frisk timian.
- Velbekomme!
Tips
Top din kartoffel-porre suppe med sprøde croutoner
Der findes mange slags topping, der kan give din kartoffel-porre suppe et sprødt lag. Hvis du har en rest daggammelt brød liggende, kan du lave en portion rugbrødscroutoner med chili, hvidløg og sesam. Så får du både sprød topping til din suppe, og redder brødresterne fra at ende i skraldespanden.
Opskrift på sprøde rugbrødscroutoner
Prøv færdiglavet kartoffel-porre suppe fra Mou
Selvom 35 minutter ikke er lang tid at skulle bruge i køkkenet, kan der godt være dage, hvor tiden og overskuddet ikke er til at lave suppe fra bunden. Heldigvis har vi også en færdiglavet kartoffel-porre suppe, som du kan ty til på sådanne dage. Du får den samme gode smag af kartoffelsuppe, men med minimal indsats.