Basissuppe
- 2 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 hel suppehøne
- 4-5 stk. okseben
- 2,5 liter vand
- 3 gulerødder i grove stykker
- 2 porretoppe i grove stykker
- Toppe fra knoldselleri eller bladselleri
- 1 lille bdt. frisk timian
- 1 håndfuld persillestilke
- 3 laurbærblade
- 15 sorte peberkorn
- 1 tsk. salt
Sådan tilbereder du retten
- Kom suppehøne og okseben i en stor gryde, hæld koldt vand i til det dækker, (cirka 2,5 liter), og kog suppen op. Sørg for at skumme basissuppen undervejs.
- Tilføj urter, krydderier og grøntsager til gryden.
- Lad suppen koge under låg i 2,5 time – rør ind i mellem.
- Sigt suppen over i en anden gryde og kasser ben og urter.
- Gem den kogte suppehøne, der kan plukkes i mundrette stykker og bruges til andre retter.
- Tilføj grøntsager og fyld til basissuppen, og nyd en smagfuld og lækker suppe.
- Velbekomme!
Tips
Frys basissuppen ned
Har du basissuppe tilovers, kan det sagtens fryses ned og gemmes til øvrige supper. Den er nem at varme op igen og tilføje forskelligt fyld til et nyt lækkert måltid.
Suppebase til asiatiske supper
Vil du lave en nem omgang ramen eller en lækker nudelsuppe, kan du sagtens bruge basissuppen til dette. Hæld en smule sesamolie og sojasauce i bunden af en skål, tilføj kogte nudler, friske hakkede grøntsager som forårsløg, gulerødder, svampe og bønnespirer samt et smilende æg. Hæld den varme basissuppe udover, og servér. Det er også lækkert med stegt okse- eller svinekød i skiver i suppen.
Brug basissuppen i purerede supper
Basissuppen er også rigtig god, når du vil lave en nem pureret suppe som tomatsuppe, kartoffelsuppe eller rødbedesuppe. Basissuppen sikrer en intens og lækker smag takket være den lange kogetid.
Brug hønsekødet i flere retter
Når basissuppen har kogt færdig, kan du lave lækre måltider med det møre kød fra suppehønen. Det kan bruges i hønsesalat, sandwiches, thai- og karrysupper, pastasalater, risretter eller i salater.