Mou Oksekødsuppe med Suppeboller

Mou Oksekødsuppe med Suppeboller

Klassisk oksekødsuppe kogt på oksekraftben, okseskanker og suppeurter. En klar suppe med gulerødder, selleri og porrer. Vedlagt klassiske kød- og melboller, 800 g

Tænk på dampende oksekødsuppe, og du vil sikkert allerede fornemme styrken og mærke varmen brede sig i kroppen. Derfor er suppen så dejlig til vinterdage og hyggeaftener, især efter en aktiv dag. Oksekødsuppen kan være et måltid i sig selv eller en appetitvækker til en god middag. Det er derfor altid vigtigt, at suppen er fuld af kraft. Det er ikke blot varmen, der giver styrke, det er også smagen og næringen fra de gode råvarer. For at fuldende måltidet tilsættes suppeboller.

Hos Mou laver vi suppe på den gammeldags måde: Vi kommer hele høns, oksekraftben og suppeurter i gryden og lader det hele koge i 8 timer. Sådan har vi gjort lige siden 1960'erne - og hvorfor ændre på det?

Ingredienser: Suppe 600 g: Suppe 90%: (Kogt på vand, oksekraftben, okseskanker, porrer, gulerødder, persillerod, SELLERI, pastinak, salt), oksemarvfedt, salt, gærekstrakt, oksefedt, grøntsags- og krydderiekstrakter (indeholder SELLERI). Grøntsagsblanding 10%: Gulerødder, SELLERI, porrer. Kød- og melboller 200 g: Kødboller 50%: Grise- og oksekød (60%), vand, ÆGGEHVIDER, løg, HVEDEMEL, kartoffelmel, rasp (HVEDEMEL, salt, gær), salt, oksefedt, hvid peber. Melboller 50%: HVEDEMEL (33%), vand, ÆG (22%), palmeolie (rspo certificeret), kartoffelmel, rapsolie, salt.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 275 kJ / 66 kcal
Fedt 4,5 g
- heraf mættede fedtsyrer 1,9 g
Kulhydrater 4,1 g
- heraf sukkerarter 0,9 g
Protein 2,3 g
Salt 1,1 g

Supper fra Mou

Opskrifter med Oksekødsuppe

Gulerodsuppe

Oksekødsuppe med pasta, parmasan, basilikum og cherrytomater

Majssuppe med sprøde sukkerærter, ingefær og safran