Smagfuld majssuppe med sprøde sukkerærter og ingefær

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Smagfuld majssuppe med sprøde sukkerærter og ingefær

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Majssuppe
  • 1 pk. Mou Oksekødssuppe, 1000 g
  • 4 majskolber
  • 300 g friske sukkerærter
  • 0,5 dl sojasauce
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 knsp. safran, evt. mere efter smag
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Farverig og fyldig sensommer-suppe med majs

Denne suppe er perfekt til en sensommeraften, når majsene er i sæson. Efter kun 30 minutter står du med en lækker suppe med masser af farver og fylde.

Majssuppen er lavet på vores populære oksekødssuppe. De gule majs og de grønne sukkerærter giver suppen et flot farvespil, og med et strejf af ingefær, soja og safran forvandler du den klassiske suppevariant til en ny varm smagsoplevelse.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Åben pakken med Mou Oksekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme, og lad suppen varme op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  • Gør majskolberne i stand ved at fjerne de grønne blade og lyse ’hår’, der omgiver kolberne. Skyl kolberne. Sæt en gryde over med letsaltet vand, og læg kolberne i, når vandet koger. Kog kolberne i cirka 7 minutter. Tag dem op, og lad dem køle let af.
  • Tilsæt ingefær, safran og sojasauce til den varme suppe. Smag til med friskkværnet sort peber.
  • Skær majskornene fri af kolberne med en skarp kniv. Det gør du nemmest ved at holde den afkølede kolbe på skrå og derefter lade kniven glide langs majsens hårde kerne, hvorved kernerne bliver løsnet og falder ned på skærebrættet.
  • Skyl sukkerærterne og skær dem evt. i mindre stykker på skrå.
  • Fordel suppen i fire skåle, og læg derefter de lune majskorn og de sprøde sukkerærter op i hver skål. Server straks, eventuelt med brød til.
  • Velbekomme!
  • Åben pakken med Mou Oksekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme, og lad suppen varme op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  • Gør majskolberne i stand ved at fjerne de grønne blade og lyse ’hår’, der omgiver kolberne. Skyl kolberne. Sæt en gryde over med letsaltet vand, og læg kolberne i, når vandet koger. Kog kolberne i cirka 7 minutter. Tag dem op, og lad dem køle let af.
  • Tilsæt ingefær, safran og sojasauce til den varme suppe. Smag til med friskkværnet sort peber.
  • Skær majskornene fri af kolberne med en skarp kniv. Det gør du nemmest ved at holde den afkølede kolbe på skrå og derefter lade kniven glide langs majsens hårde kerne, hvorved kernerne bliver løsnet og falder ned på skærebrættet.
  • Skyl sukkerærterne og skær dem evt. i mindre stykker på skrå.
  • Fordel suppen i fire skåle, og læg derefter de lune majskorn og de sprøde sukkerærter op i hver skål. Server straks, eventuelt med brød til.
  • Velbekomme!

 


Tips

Mindsk madspild med suppetilbehør

Du kan gøre din majssuppe ekstra spændende ved at servere den med tilbehør ved siden af. Slå to fluer med ét smæk ved at bruge de sidste rugbrødsskiver i pakken til at lave sprøde croutoner. Så får du både lækkert tilbehør til din suppe og mindsker madspild.

Se vores opskrift på rugbrødscroutoner

 

Oksekødssuppen kan bruges kreativt

Oksekødssuppe er en smagfuld ret i sig selv. Men vores oksekødssuppe kan også bruges som base til mange andre lækre retter. Du kan for eksempel skifte majsene ud med broccoli eller blomkål – eller du kan pifte suppen op med nudler eller pasta.

Find flere lækre retter med oksekødssuppe