Cremet blomkålssuppemed sprød bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Cremet blomkålssuppemed sprød bacon

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Mou Oksekødsuppe, 1000 g
  • 400 g blomkål
  • 1 pakke Tulip Bacon i skiver
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Lækker, mild og cremet blomkålsuppe med bacon

Blomkålsuppe er et hit på de fleste middagsborde, hvor både børn og voksne elsker den milde og cremede suppe med den runde og fyldige smag af blomkål. En rigtig gang hyggemad i den kolde tid, som vi her gør ekstra populær med en sprød gang bacon på toppen.

Vi bruger vores populære Mou Oksekødsuppe som udgangspunkt for suppen. En dejlig, klar suppe med masser af smag, som er kogt på okseskanker, oksekraftben og suppeurter i hele otte timer. Sådan har vi nemlig kogt suppen siden 1960, så hvorfor lave om på det!

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Oksekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme, og varm suppen op til kogepunktet.
  2. Gør blomkålen i stand ved at skylle blomkålshovedet grundigt, og del derefter blomkålen i mindre buketter.
  3. Tilsæt blomkålen til oksekødsuppen og lad kålen koge i suppen ved svag varme i cirka 15 minutter.
  4. Rist baconskiverne sprøde og gyldne på en pande eller i ovnen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Når baconskiverne er kølet lidt af, brækkes de i mindre stykker.
  5. Tag suppen af varmen og blend blomkålen med den varme suppe. Brug en stavblender, eller kom den kogte blomkål i et blenderglas, og tilsæt den varme suppe lidt efter lidt. Hæld suppen tilbage i gryden, når den er helt blendet.
  6. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
  7. Fordel suppen i fire skåle, og drys den ristede bacon oven på suppen. Server straks.

Velbekomme!


Tips

  • Denne suppe vil være rigtig lækker med brød til. Prøv for eksempel de skønne krydrede rugbrødscroutoner til. De er sprøde og lækre, og så er de desuden en god måde til at få brugt de sidste skiver rugbrød i en pakke.
  • Kål og timian passer rigtig godt sammen, så prøv at krydre suppen med lidt friskhakket timian, som du tilsætter, efter du har blendet suppen.
  • Hvis du er vild med blomkål, så er her alle tiders lejlighed til at få endnu mere blomkål på menuen! Du kan nemlig supplere suppen med et rigtig lækkert fyld, der består af råstegt blomkål. Her skal du bruge en portion buketter af rå blomkål, cirka 50 gram pr person, som du skyller, og derefter skærer over på langs, så hver buket får en skæreflade. Kom 25 gram smør på en pande og lad det bruse op, hvorefter du tilsætter blomkålen. Steg langsomt blomkålen mør under omrøring og krydr med ½ tsk karry og et nip salt. Server den varme og gyldne blomkål oven i hver portion suppe.

Vidste du...?

…at du både kan spise stokken og bladene på et blomkålshoved? Fjern de yderste blade, som nemt kan blive lidt gule i kanten, for så kommer du ind til de fine, lysegrønne blade, der sidder tæt på blomkålshovedet. Dem kan du knække af og bruge i en salat, eller til at dyppe i en lækker dip, for eksempel hummus, måske som ledsager til din suppe? Stokken skrælles, så du kan nyde den fine, hvide kerne, der smager af friske nødder. Og så kan du samtidig glæde dig over, at du tager en tørn i kampen mod madspild!

…at Mou Oksekødsuppe var en af de første supper, som Vera og Sigurd Mou sendte på markedet, da de begyndte at udvide produktionen fra deres lille slagterbutik i Esbjerg? Det kan du læse og se mere om her.