Kold kartoffelsuppe serveres kold med sprødt bacon og purløg

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Kold kartoffelsuppe serveres kold med sprødt bacon og purløg

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 500 g bagekartofler, skrællede og skåret i tern
  • 3 porrer, rensede og snittede
  • 3 spsk. creme fraiche 18%
  • 50 g smør
  • 2 pk. Tulip Bacon i skiver
  • 2 dl purløg, snittede
  • Friskkværnet sort peber
Print opskrift

Vichyssoise med sprød bacon

Har du ikke prøvet kold kartoffelsuppe, er det på tide at få det gjort! Denne opskrift er kogt på en god grundsuppe med kartofler, porre, gjort cremet med fløde eller creme fraiche og drysset med masser af purløg og sprød bacon. Den kolde suppe er inspireret af den franske ret, Vichyssoise, men baseret på den klassiske hønsekødsuppe fra Mou, hvilket gør tilberedningen nem.

Suppen er mild og cremet, og det er en rigtig god idé at servere som en fin frokostret eller en elegant kold forret på en varm sommerdag. Men hvis det skulle være et rigtigt møgvejr en dag, så er det altså også ok med os, at du serverer den varm – for eksempel som et dejligt, mættende aftensmåltid.

 


Sådan tilbereder du retten

Varm suppen

  • Åben pakken med hønsekødsuppe, og læg den i en gryde over medium varme.
  • Varm suppen op. Når den er tøet, sier du urterne fra - gem dem til anden brug, som for eksempel i en gryderet.

Forbered grøntsagerne

  • Skræl bagekartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  • Rens porrerne, og snit dem i mindre stykker på cirka en centimeter.
  • Smelt smørret i en gryde, der er stor nok til at kunne rumme suppen. Sautér kartofler og porrer, mens du vender rundt i grøntsagerne. Bliv ved i cirka fem minutter til grøntsagerne har fået lidt farve.

Kombinér suppen

  • Tilsæt den flydende hønsekødsuppe, og lad det hele koge under låg i cirka 15-20 minutter, indtil kartoflerne er møre.
  • Blend suppen med en stavblender, og tilsæt creme fraiche. Hvis du bruger et blenderglas, så tilsæt den varme suppe lidt efter lidt.
  • Sæt suppen på køl nogle timer – eller varm den op igen, hvis du vil spise den varm.

Servering

  • Rist bacon på en pande eller i ovnen efter anvisningen på pakken.
  • Server Vichyssoisen, og drys med bacon og purløg.
  • Velbekomme!

 


Tips

Tilbehør til kold kartoffelsuppe

Skal rettens fulde potentiale udnyttes, bør du servere suppen med en ægte fransk baguette til at dyppe i suppen. En anden mulighed er at servere et hjemmebagt stykke brød til – det vil med garanti give glade og imponerede middagsgæster.

Prøv opskrift på suppebrød

 

Tips til servering

Har du ikke creme fraiche til rådighed, kan du sagtens få en cremet suppe ved hjælp af andre ingredienser. Du kan eksempelvis erstatte creme fraiche med kaffefløde, madlavningsfløde eller piskefløde.

  • I denne opskrift har vi tilføjet et sprødt element i form af bacon. Vil du have mere knas i suppen, kan du lave hjemmelavede rugbrødscroutoner i ovnen eller servere den med sprøde rugstave. Det giver et lækkert salt element til den cremede suppe.

Find opskrift på rugbrødscroutoner

 

Historien om Vichyssoise

Historien om den kolde kartoffelsuppe, Vichyssoise, går på, at en fransk konge var så bange for at blive forgiftet, at han lod alle sine tjenere smage på maden, så når suppen kom frem, var den kold. Men det var kongen helt vild med – og så var den kolde kartoffel-porresuppe født!