Vichyssoise - kold kartoffel-porre suppe

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Vichyssoise - kold kartoffel-porre suppe

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 500 g bagekartofler, skrællede og skåret i tern
  • 3 porrer, rensede og snittede
  • 3 spsk. creme fraiche 18%
  • 50 g smør
  • 2 pk. Tulip Bacon i skiver
  • 2 dl purløg, snittede
  • Friskkværnet sort peber
Print opskrift

Skøn, cremet kartoffel-porresuppe med gavmildt drys af purløg

Hvem elsker ikke en helt klassisk kartoffelsuppe? Kogt på en god grundsuppe med kartofler, porre, gjort cremet med fløde eller creme fraiche og drysset med masser af purløg. Her er der dog det lille twist ved denne suppe, at vi serverer den kold!

Vichyssoise er nemlig en ret, taget direkte ud af det klassiske franske køkken. Historien melder, at en fransk konge var så bange for at blive forgivet, at han lod alle sine tjenere smage på maden – så når suppen endelig kom frem, var den blevet kold. Men det var han vild med – og så var den kolde kartoffel-porresuppe født.

Denne skønne suppe er mild og cremet, og er en rigtig god idé at servere som en fin frokostret eller en elegant kold forret på en varm sommerdag. Men hvis det skulle være et rigtigt møgvejr en dag, så er det altså også ok med os, at du serverer den varm – for eksempel som et dejligt, mættende aftensmåltid.

Vi serverer den kolde kartoffel-porresuppe med sprødt bacon. Men faktisk kan du variere fyldet, og i stedet bruge pillede rejer eller tern af en god skinke, alt efter smag.

Her har vi brugt vores gode Mou Hønsekødsuppe som udgangspunkt for en superlækker kartoffel-porresuppe. Det giver en rigtig skøn og fyldig smag til suppen, fordi Mou Hønsekødsuppe er kogt i hele otte timer på hele høns, kraftben fra okse og masser af suppeurter.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den i en gryde over medium varme.
  2. Varm suppen op. Når den er tøet, sier du urterne fra - gem dem til anden brug, som for eksempel i en gryderet.
  3. Gør grøntsagerne i stand. Skræl bagekartoflerne og skær dem i mindre stykker, på størrelse med en halv tændstikæske.
  4. Gør porrerne i stand. Vær sikker på, at du får alt sandet ud af hver enkelt porre – se vores "Tips" nedenfor! Snit porrerne i mindre stykker på cirka en centimeter.
  5. Smelt smørret i en gryde, stor nok til at kunne rumme suppen. Sautér kartofler og porrer, mens du vender rundt i grøntsagerne. Bliv ved i cirka fem minutter til grøntsagerne har fået lidt farve.
  6. Tilsæt Mou Hønsekødsuppe og lad det hele koge under låg i cirka 15-20 minutter, indtil kartoflerne er møre.
  7. Blend suppen med en stavblender, og tilsæt creme fraiche. Hvis du bruger et blenderglas, så tilsæt den varme suppe lidt efter lidt.
  8. Sæt suppen på køl nogle timer – eller varm den op igen, hvis du vil spise den varm.
  9. Rist Tulip Bacon på en pande eller i ovnen efter anvisningen på pakken.
  10. Server Vichyssoisen i kolde eller varme skåle og drys med bacon og purløg.

Du kan vælge at servere sprøde rugstave til suppen. 

Velbekomme!

 


Tips

  • Vi anbefaler at bruge bagekartofler, fordi de indeholder meget tørstof og nemt koger ud. Men du kan også bruge de fleste andre kartoffelsorter, dog måske undtaget aspargeskartofler.
  • Creme fraiche kan erstattes af kaffefløde, madlavningsfløde eller piskefløde, hvis du ikke lige har creme fraiche i huset.
  • Porrer helt uden sand og jord? Træk det yderste blad af porren og skær toppen af, hvor porren begynder at blive mørkegrøn. Flæk porren på langs ned til cirka midt på porren. Fyld en kande med vand, og dunk nu porren ned i vandet flere gange, med den flækkede del ned i vandet, til den er ren.

Vidste du...

…at vi mennesker har dyrket porrer i over 4.000 år? Tænk hvor meget kartoffelporresuppe, man kunne lave af alle de porrer

...at hønsekødsuppen var en af de første supper, som Vera og Sigurd Mou satte i produktion, da Mou så dagens lys?

Flere supper med hønsekød som base

Græsk suppe med fennikel

Rødbedesuppe

med torsk og peberrod

Italiensk hønsekødsuppe

med gramolata

Suppetilbehør

Hjemmelavede croutoner

Butterdejsstænger med krydderier

Det gode suppebrød

Mou produkter

Produkter / Suppe
Mou Hønsekødsuppe

1000 g

Produkter / Suppe
Mou Økologisk Hønsekødsuppe

1000 g