
Manhattan Clam Chowder - fyldig suppe med kammuslinger
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
- 8 kammuslinger
- 2 gulerødder
- 3 bagekartofler
- 4 stængler blegselleri
- 2 tomater
- 2 fed hvidløg
- Vegetabilsk olie, f.eks. rapsolie
- Friskkværnet salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Varm suppen op til kogepunktet over medium varme.
- Skræl gulerødderne og skær dem i ’tændstikker’. Skræl bagekartofler og skær dem i mundrette tern. Skær blegselleri i 1 cm brede skiver. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i strimler.
- Sauter grøntsagerne samt de knuste hvidløgsfed i olie på en pande i cirka 12 minutter, og smag til med salt og peber.
- Tilsæt grøntsagerne til den varme suppe og lad simre på lavt blus.
- Dup kammuslingerne med køkkenrulle og steg dem i olie på en varm pande cirka fire minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
- Suppen fordeles i fire skåle og kammuslingerne lægges øverst i tallerkenen. Server straks.
Velbekomme!
Tips
- Vil du give din Clam Chowder et elegant twist? Så kan du smage suppen til med Noilly Prat. Det er en vermouth, altså en krydret hvidvin, som ofte bruges i fiskeretter. Fordel derefter den tilsmagte suppe i fire ovnfaste skåle, og gratiner suppen under et låg af butterdej.
Det laver du ved at skære fire cirkler af butterdej, der passer godt og vel til skålenes størrelse. Tryk dejen fast, pensl med æg og bag suppen i 12 minutter ved cirka 185 grader. Pas på – tallerkenerne bliver meget varme! Men det ser superflot ud med de gyldne ’butterdejshatte’ oven på den hede suppe. - Føler du dig inspireret af de gamle amerikanere, der kogte suppen på bacon og mælk? Så prøv at sautere 100 gram bacon i tern sammen med grøntsagerne og tilsæt 1 deciliter piskefløde til den kogende suppe. Smag til med salt - og godt med friskkværnet peber. Det er også en del af traditionen at tilsætte majs, for det var også en af de råvarer, der var til rådighed, da amerikanerne på østkysten oprindelig opfandt denne lækre, cremede suppe.
- I USA spiser man typisk små salte kiks som tilbehør til Chowder. Vi synes, at sprøde og gyldne pinde af butterdej med en krydret topping passer rigtig godt til. Find vores opskrift på butterdejsstænger her.
Vidste du…?
- …at Clam Chowder er en populær ret blandt turister i Florida, hvor suppen serveres i hele, udhulede surdejsbrød?
- …at Mou Hønsekødsuppe også findes i en økologisk udgave – Mou Økologisk Hønsekødsuppe?