Manhattan Clam Chowder - fyldig suppe med kammuslinger

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Manhattan Clam Chowder - fyldig suppe med kammuslinger

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 8 kammuslinger
  • 2 gulerødder
  • 3 bagekartofler
  • 4 stængler blegselleri
  • 2 tomater
  • 2 fed hvidløg
  • Vegetabilsk olie, f.eks. rapsolie
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Fyldig Clam Chowder - skaldyrssuppe med kammuslinger og tomat

Kender du den typiske amerikanske suppeklassiker, Clam Chowder? Chowder kommer i utallige versioner, men fælles for alle varianterne af denne lækre skaldyrssuppe er, at den altid indeholder masser af grøntsager, næsten altid kartofler, muslinger af en art og en dejlig, kraftig grundsuppe.

Den amerikanske tradition for at lave gode fyldige supper på jordens og havets gode råvarer går flere hundrede år tilbage. Og her bød traditionen faktisk, at amerikanerne også kom bacon og mælk i suppen! I nogle varianter har man også kommet majskorn i suppen. Senere kom der nye indbyggere fra alle dele af verden til landet, og satte hvert deres præg på den nærende suppe. 

Vi har ladet os inspirere af den suppe, der kommer fra Manhattan i staten New York. Her valgte de portugisiske indvandrere at erstatte mælken med tomat – og vi er helt enige i, at kombinationen af tomat og lidt hvidløg giver en virkelig smagfuld suppe.

Noget af det vigtigste for en Chowder er grundsuppen, og her er Mou Hønsekødsuppe helt ideel – med masser af smag fra hele høns og oksekraftben, der har kogt i otte timer med suppeurter. Den er et dejligt måltid i sig selv, men får også virkelig denne Chowder op at ringe!

Chowder er en rigtig fyldig suppe, som er ideel til et raffineret, men nemt aftensmåltid – endda til gæster. Men tilsætningen af de lækre, møre kammuslinger får retten et elegant twist, så gæsterne vil føle, at de har fået noget særligt lækkert! Se under ‘Tips’, hvordan du kan sætte dit eget præg på suppen.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Varm suppen op til kogepunktet over medium varme.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i ’tændstikker’. Skræl bagekartofler og skær dem i mundrette tern. Skær blegselleri i 1 cm brede skiver. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i strimler.
  3. Sauter grøntsagerne samt de knuste hvidløgsfed i olie på en pande i cirka 12 minutter, og smag til med salt og peber.
  4. Tilsæt grøntsagerne til den varme suppe og lad simre på lavt blus.
  5. Dup kammuslingerne med køkkenrulle og steg dem i olie på en varm pande cirka fire minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
  6. Suppen fordeles i fire skåle og kammuslingerne lægges øverst i tallerkenen. Server straks.

Velbekomme!


Tips

  • Vil du give din Clam Chowder et elegant twist? Så kan du smage suppen til med Noilly Prat. Det er en vermouth, altså en krydret hvidvin, som ofte bruges i fiskeretter. Fordel derefter den tilsmagte suppe i fire ovnfaste skåle, og gratiner suppen under et låg af butterdej.
    Det laver du ved at skære fire cirkler af butterdej, der passer godt og vel til skålenes størrelse. Tryk dejen fast, pensl med æg og bag suppen i 12 minutter ved cirka 185 grader. Pas på – tallerkenerne bliver meget varme! Men det ser superflot ud med de gyldne ’butterdejshatte’ oven på den hede suppe.
  • Føler du dig inspireret af de gamle amerikanere, der kogte suppen på bacon og mælk? Så prøv at sautere 100 gram bacon i tern sammen med grøntsagerne og tilsæt 1 deciliter piskefløde til den kogende suppe. Smag til med salt - og godt med friskkværnet peber. Det er også en del af traditionen at tilsætte majs, for det var også en af de råvarer, der var til rådighed, da amerikanerne på østkysten oprindelig opfandt denne lækre, cremede suppe.
  • I USA spiser man typisk små salte kiks som tilbehør til Chowder. Vi synes, at sprøde og gyldne pinde af butterdej med en krydret topping passer rigtig godt til. Find vores opskrift på butterdejsstænger her.

Vidste du…?

  • …at Clam Chowder er en populær ret blandt turister i Florida, hvor suppen serveres i hele, udhulede surdejsbrød?
  • …at Mou Hønsekødsuppe også findes i en økologisk udgave – Mou Økologisk Hønsekødsuppe?