Fyldig Clam Chowder suppe Velsmagende kammuslingsuppe med grøntsager

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Fyldig Clam Chowder suppe Velsmagende kammuslingsuppe med grøntsager

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 8 kammuslinger
  • 2 gulerødder
  • 3 bagekartofler
  • 4 stængler blegselleri
  • 2 tomater
  • 2 fed hvidløg
  • Vegetabilsk olie, f.eks. rapsolie
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Manhattan Clam Chowder med grøntsager og skaldyr

Kender du den amerikanske suppeklassiker, Clam Chowder? Chowder kommer i utallige versioner, men fælles for alle varianterne er, at de altid indeholder masser af grøntsager, næsten altid kartofler, muslinger af en art og en dejlig, kraftig grundsuppe.

I denne opskrift har vi ladet os inspirere af den variant, der stammer fra Manhattan, nærmere bestemt New York. I Manhattan-udgaven af Clam Chowder, erstattes mælk med tomat – og det giver en dejlig smag kombineret med hvidløgene. Suppen er baseret på vores hønsekødsuppe, og så sparer du tid på at koge en grundsuppe.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Varm suppen op til kogepunktet over medium varme.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i ’tændstikker’. Skræl bagekartofler og skær dem i mundrette tern. Skær blegselleri i 1 cm brede skiver. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i strimler.
  • Sauter grøntsagerne samt de knuste hvidløgsfed i olie på en pande i cirka 12 minutter, og smag til med salt og peber.
  • Tilsæt grøntsagerne til den varme suppe og lad den simre på lavt blus.
  • Dup kammuslingerne med køkkenrulle og steg dem i olie på en varm pande cirka fire minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
  • Suppen fordeles i fire skåle og kammuslingerne lægges øverst i tallerkenen. Server straks.
  • Velbekomme!

 


Tips

Tilbehør til clam chowder

Godt brød klæder enhver suppe - det gælder også kammuslingsuppen, Chowder. I USA serveres suppen oftest med små salte kiks til, og sådan kan du sagtens servere den.

Vil du gøre lidt ekstra ud af din servering, vil vi anbefale at servere Clam Chowder med hjemmelavede pinde af butterdej, der passer rigtig godt til.

Se opskrift på butterdejsstænger

 

Om denne kammuslingsuppe

Noget af det vigtigste for en Chowder er grundsuppen, og her er Mou Hønsekødsuppe helt ideel – med masser af smag fra hele høns og oksekraftben, der har kogt i otte timer med suppeurter. Den er et dejligt måltid i sig selv, men får også bragt nogle skønne smage til denne Clam Chowder.

Find vores udvalg af supper