
Økologisk Hønsekødsuppemed risnudler, kylling og sprød grønkål
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Økologisk Hønsekødsuppe, 1000 g
- 120 g frisk grønkål
- 0,5 spsk. olivenolie
- 600 g kyllingeinderfileter
- 125 g risnudler
- 25 g frisk ingefær
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Økologisk Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme og varm op til kogepunktet.
- Tænd ovnen på 130 grader.
- Skyl grønkålen grundigt og fjern den store ribbe i midten af bladet. Del bladene i lidt mindre stykker. Vend kålen med lidt olie og salt og fordel den på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Bag kålen i 9-12 minutter til bladene er sprøde. Vend gerne bladene hvert 2.-3. minut. Tag kålen ud af ovnen og læg kålen på nogle stykker køkkenrulle for at dryppe af.
- Skræl ingefærstykket (det gøres nemt med bladet af en teske). Riv derefter knolden på et fint rivejern. Du står nok med en lille klump fiber uden kød til sidst. Pres eventuelt den sidste saft ud, og kasser de sidste fibre.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, skyl dem hurtigt og tilsæt dem til suppen sammen med ingefær.
- Anret suppen med nudlerne i fire skåle, og læg kyllingestykkerne ovenpå. Top til sidst med den sprøde grønkål. Server med det samme, så grønkålen ikke bliver blød.
Velbekomme!
Tips
- Hvis du vil skrue op for den asiatiske smag, så kan du vælge at sætte en flaske sojasauce på bordet, så hver spisende kan dryppe lidt af den fyldigt smagende salte sauce i sin egen skål. Pas dog lidt på mængderne – suppen må ikke blive for salt. Du kan også dryppe lidt chilisauce i suppen.
- Grønt er godt og sundt! Så du kan fint supplere suppen med et grønt drys af for eksempel forårsløg eller koriander.
- Hvis du vil være sikker på at mætte alle munde, så kan du servere et dejligt nybagt suppebrød ved siden af suppen. Hvis der bliver lidt brød til overs, så er en ostehapser på brød altid en dejlig finale efter en god suppe.
Lav din egen økologiske hønsekødsuppe
Vi har brugt Mou Økologisk Hønsekødsuppe i denne opskrift på asiatisk-inspireret hønsekødsuppe. Men du kan også sagtens lave din egen økologiske hønsekødsuppe fra bunden, hvis du gerne vil være kreativ i køkkenet.
Brug vores opskrift på hønsekødsuppe
Vidste du...
… at grønkål kommer i flere farver? Ud over den almindelige grønne grønkål, kan du også få grønkål i en flot rødlilla farve. Og nej – den hedder IKKE rødkål eller lillakål! Måske kender du også palmekål, eller sortkål, som planten også hedder, der ligner en flot sort palme på sin stok. Alle disse kåltyper kan bruges i opskriften og bages sprøde som anvist.
…at Mou både laver en Mou Økologisk Hønsekødsuppe og en Mou Hønsekødsuppe – begge på hele høns, kraftben og suppeurter?