Karrysuppe med chili-hvidløgsrejer

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Karrysuppe med chili-hvidløgsrejer

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Chili-hvidløgsrejer
  • 250 g store rejer, for eksempelvis tigerrejer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. tørret chili
  • Salt og peber
Print opskrift

Spicy karrysuppe med krydrede rejer

Har du tænkt over, hvor godt karry og rejer egentlig passer sammen? Der er bare et eller andet med rejernes lidt søde og havfriske smag sammen med den krydrede, dybe karrysmag, som fungerer super godt. Og det får vi det bedste ud af i denne superlækre krydrede karrysuppe.

Her tager vi nemlig udgangspunkt i Mou Karrysuppe, som er en skøn og fyldig suppe, der er fint krydret med rigtig ostindisk karry, men stadig mild og cremet, fordi den er gavmildt rundet af med god dansk piskefløde. Suppen er lavet på vores grundsuppe, der er kogt på hele høns, oksekraftben og urter i hele otte timer, så al saft og kraft fra de gode råvarer ender i suppen.

I denne opskrift tilsætter vi nogle af de helt klassiske ingredienser, som du tit støder på i orientalsk mad – som for eksempel ingefær, forårsløg og koriander. Men selvom det lyder meget sofistikeret, så er denne suppe faktisk virkelig nem at tilberede – du tilsætter blot de spændende ingredienser til den varme suppe, og så er den færdig!

Som en lækker garniture foreslår vi rejer, der er sat på spyd og ristet med chili og hvidløg. De to krydderier giver masser af smag og varme – og så ser det altså også virkelig godt ud, når du serverer den dampende varme orangegule karrysuppe med de pink rejer på et spyd, lagt hen over suppeskålen!

Faktisk ser det så godt ud, at du snildt kan servere suppen som forret til en middag, hvor du gerne vil vise, at du har gjort lidt særligt ud af maden. Men suppen er også helt fin som en hverdagsmiddag, hvor I måske bare har fortjent lidt ekstra lækkert. I det tilfælde vil du måske gerne have lidt ekstra fyld i suppen – se under ’Tips’.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Karrysuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over ved medium varme og varm op til kogepunktet.
  2. Skræl ingefærstykket – det gøres nemt med bladet på en teske. Riv stykket på et fint rivejern. Måske står du med lidt grove fibre fra ingefæren tilbage til sidst. Kasser dem.
  3. Tilsæt revet ingefær, kokosmælk, snittede forårsløg og friskhakket koriander og kog et par minutter.
  4. Pil rejerne, hvis de stadig er med skal. Nogle rejer har stadig skallen siddende på halespidsen – bare lad den sidde. Vend rejerne med olie, hvidløg, chili, salt og peber.
  5. Fordel rejerne på 4-8 træspyd, alt efter hvor mange, der er.
  6. Varm en pande godt op, og steg rejerne et par minutter på hver side ved god varme.
  7. Fordel den dampende varme suppe i fire skåle og læg et eller to spyd henover hver smål. Servér straks.

Velbekomme!

 


Tips

  • Hvis du vil servere denne suppe til hovedret, så kan du vælge at tilsætte lidt mere fyld for en mere mættende suppe. Du kan for eksempel hurtigt koge en pakke asiatiske nudler i letsaltet vand, og tilsætte dem til suppen lige inden serveringen.
  • Du kan også skylle en pakke sukkerærter og skære dem i skrå skiver, som du tilsætter lige inden servering. Det giver et godt knas til suppen.
  •  Hvis du gerne vil gøre det lidt nemmere, behøver du ikke sætte rejerne på spyd. Rist dem bare på panden og fordel dem i suppeskålene lige inden servering.

 

Prøv opskriften på hjemmelavet karrysuppe

Karrysuppe er en klassiker, og den kan være god at have i opskriftsbogen – især på en grå efterårsdag. Du kan bruge vores opskrift på karrysuppe fra bunden, som er lavet på gode, velkendte råvarer og ikke tager flere timer at lave.

Prøv vores opskrift på karrysuppe

 

Vidste du, …

…at karry er et blandingskrydderi, som indeholder op mod 15-20 forskellige tørrede krydderier? I Indien har hver husholdning sin helt egen karryblanding.

… at Mou kan tilbyde flere forskellige karrysupper, for eksempel Mou Karrysuppe med hønsekød, rød peberfrugt, ris, ærter, majs og løg.