
Karrysuppe med kylling og risMed ærter, majs og peberfrugt
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 25 g smør
- 1 spsk. god karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 100 g løg, hakket
- 1 æble i tern
- 8 dl råsuppe (eller god bouillon)
- 2 dl fløde
- 1 tsk. salt
- kværnet peber
- 200 g stegt eller kogt kylling i mindre stykker
- 100 g majs
- 100 g ærter
- 100 g peberfrugt i tern
- 150 g kogt parboiled ris
Sådan tilbereder du retten
Suppe
- Varm en gryde op med smør, og tilsæt karry og gurkemeje. Lad det simre i 2 minutter, så smagen af karry kommer frem.
- Kom løg og æble i, og sauter i 2 minutter.
- Hæld råsuppen i gryden, og lad det koge i 15 minutter ved jævn varme.
- Blend suppen i gryden med en stavblender.
- Tilsæt fløde, og lad det koge op.
- Smag til med salt og kværnet peber.
Fyld
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Steg eller kog kyllingen, og skær det ud i mundrette stykker.
- Kom al fyldet i suppen, og varm det godt igennem.
- Servér i skåle, og drys med karrypulver.
- Velbekomme!
Tips
Forvandl dine brødrester til suppetilbehør
Har du et par skiver rugbrød liggende, der er blevet lidt tørre og kedelige? Så kan du slå to fluer med ét smæk og forvandle dem til sprøde rugbrødscroutoner med hvidløg og urtesalt, der kan serveres sammen med karrysuppen.
Sådan laver du sprøde rugbrødscroutoner
Karrysuppe med eksotiske smage
I denne opskrift har vi fyldt karrysuppen med kylling, ris og friske grøntsager, men karrysuppe kan fungere med mange forskellige slags fyld. Vil du gerne give retten en mere eksotisk smag, kan du også lave en mere spicy version med chili-hvidløgsrejer til.
Få flere idéer til fyld til karrysuppe
Prøv den nemme løsning med karrysuppe fra Mou
Nogle dage er der bare behov for en nem løsning, og her er vores færdiglavede karrysuppe et oplagt valg. Suppen er kogt i 8 timer på hele høns, oksekraftben og suppeurter og smager helt hjemmelavet. Du får altså en cremet og fyldig karrysuppe fyldt med hønsekød og ris, og det eneste, du skal gøre, er at varme suppen op.