
Spicy karrysuppe med lækkert fyld og knas
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
Suppe- 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. spidskommen
- 0,5 spsk. gurkemeje
- 1 spsk. garam masala
- 2 spsk. solsikkeolie
- 1 dåse kokosmælk
- 1 økologisk lime
- 4 skiver rugbrød, gerne daggammelt rygbrød, som er lidt tørt
- 2 spsk. olivenolie
- 0,5 tsk. chiliflager
- 1 nip hvidløgspulver
- 1 spsk. sesam
- 1 pk. kyllingeinderfilet
- 250 g ris
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou karrysuppe og læg suppen ned i en gryde. Varm suppen op over medium varme.
- Pil skallen af både løg og hvidløg. Blend herefter løg og hvidløg i en foodprocessor, til du opnår en fin puré.
- Sæt en solid gryde over varmen og rist de tørre krydderier på den hede pande. Rør jævnligt rundt i krydderierne. Når krydderierne afgiver en let røg og begynder at dufte godt og stærkt, tilsætter du olie og løgpuré og fortsætter med at stege i to minutter over moderat varme, mens du rører i massen. Den må godt karamellisere lidt, men ikke brænde på. Tag gryden af varmen og lad løgmassen køle ned et minut eller to.
- Hæld forsigtigt den varme suppe over løgmassen. Tilsæt også kokosmælk og lad suppen koge lidt ind, så den er kraftig og velsmagende. Smag til med salt og peber.
- Smag til sidst med limeskal og –saft, så suppen er lækker og afbalanceret.
- Skær det daggamle rugbrød i lange stave. Steg i olivenolie på en stegepande 6-7 min. ved lav varme.
- Vend forsigtigt af og til, og krydr undervejs med chili, hvidløgspulver og sesam.
- Læg de sprøde rugstave på et stykke køkkenrulle, indtil de skal bruges.
- Steg kyllingeinderfileterne på stegepanden i lidt olie ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber. Riv kødet i mundrette stykker med to gafler, eller skær i mindre stykker med en kniv.
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Sæt suppegryden på bordet og server det lækre tilbehør - ris, kylling og rugknas – ved siden af, så hver spisende selv kan designe sin egen portion.
Velbekomme!
Tips
- Hvis du har lyst til et grønt drys på toppen af suppen, så vil frisk koriander være helt genialt. Vask korianderen grundigt, snit groft og læg i en skål. Husk at du både kan spise stængler og blade!
- Er du til et lille sødt touch, så kan du eventuelt servere et æble, skåret i små tern, som ekstra drys på suppen.
- Husk at tænde emhætten, når du rister krydderierne! Ellers kan duften i køkkenet godt blive MEGET indisk!
Vidste du...
… at karrysuppe faktisk er en af de retter, som den charmerende, ældre Miss Sophie indtager under måltidet i nytårsklassikeren ’90 Års Fødselsdagen’?
... at selvom vi ofte forbinder ‘spicy’ mad fra fremmede lande med vores moderne tider, så optræder karry faktisk første gang i en dansk kogebog i 1828, hvor der både serveres ål og and i karry!.