Spicy karrysuppe med stykker af kylling og nykogte ris

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Spicy karrysuppe med stykker af kylling og nykogte ris

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Suppe
  • 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. spidskommen
  • 0,5 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. garam masala
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 økologisk lime
Knas
  • 4 skiver rugbrød, gerne daggammelt rygbrød, som er lidt tørt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 nip hvidløgspulver
  • 1 spsk. sesam
Tilbehør
  • 1 pk. kyllingeinderfilet
  • 250 g ris
Print opskrift

Cremet karrysuppe med varme krydderier og rugbrødsknas

Karrysuppe… man får det næsten lunere ved bare at sige ordet og forestille sig den fyldige og smagfulde suppe, der er tilsmagt med skønne, aromatiske krydderier fra fjerne himmelstrøg. Denne opskrift på spicy karrysuppe er en dejlig ret at servere på dage, hvor solen gemmer sig, og du trænger til at mærke varmen brede sig i kroppen.

Opskriften er lige til; den tager nemlig udgangspunkt i Mou Karrysuppe, der er kogt på gode ingredienser som høns, kraftben og masser af suppeurter i hele 8 timer. Suppen er smagt til med karry, krydderurter, tomat og rundet af med et gavmildt skvæt piskefløde.

 I denne smagfulde opskrift får suppen endnu mere fylde og smag, når du tilføjer krydrede og karamelliserede løg, nykogte ris og stegt kylling.


Sådan tilbereder du retten

Suppen

  • Placér karrysuppen i en gryde, og varm den op over medium varme.
  • Pil skallen af løg og hvidløg. Blend begge dele i en foodprocessor, til du får en fin puré.
  • Sæt en solid gryde over høj varme, og rist de tørre krydderier. Rør jævnligt.
  • Når krydderierne afgiver en let røg og begynder at dufte godt og stærkt, tilsætter du olie og løgpuré. Steg videre i to minutter over moderat varme. Det må godt karamellisere en smule, men ikke brænde på.
  • Tag gryden af varmen, og lad løgmassen køle ned.
  • Hæld forsigtigt den varme suppe over løgmassen. Tilsæt også kokosmælk, og lad suppen koge lidt ind, så den er kraftig og velsmagende.
  • Smag til med salt og peber og en smule limeskal og –saft.

Knas

  • Skær det daggamle rugbrød i lange stave. Steg i olivenolie på en stegepande i seks til syv minutter ved lav varme.
  • Vend forsigtigt stavene af og til, og krydr undervejs med chili, hvidløgspulver og sesam.
  • Læg de sprøde rugstave på et stykke køkkenrulle, indtil de skal bruges.

Tilbehør

  • Steg kyllingeinderfileterne på en stegepand i lidt olie ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber. Riv kødet i mundrette stykker med to gafler, eller skær i mindre stykker med en kniv.
  • Kog ris efter anvisningen på pakken.

Pst.. Du kan også bruge Mou Suppefyld Kylling og Hvedekerner

Servering

  • Sæt suppegryden på bordet, og server det lækre tilbehør - ris, kylling og rugknas – ved siden af, så hver spisende selv kan mixe sin egen portion.
  • Velbekomme!

 


Tips

Hvis du har lyst til et grønt drys på toppen af suppen, er frisk koriander en lækker tilføjelse. Er du mere til det søde, kan du skære et æble i små tern og drysse over suppen. Skal suppen have ekstra varme, så kan du også drysse med fintsnittet jalapeños.

Se flere opskrifter med Mou Karrysuppe

 

Vidste du...

… at karrysuppe faktisk er en af de retter, som den charmerende, ældre Miss Sophie indtager under måltidet i nytårsklassikeren ’90 Års Fødselsdagen’?

... at selvom vi ofte forbinder ‘spicy’ mad fra varme lande med mere moderne tider, så optræder karry faktisk første gang i en dansk kogebog i 1828, hvor der både serveres ål og and i karry!