
Nem karrysuppe med kødbollermed hvidløgssauterede ris
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
- 1 ps. Mou Kødboller, 400 g
- 2 dl ukogte basmati- eller jasminris, eller 6 dl kogte ris
- 2 fed hvidløg, rives fint eller knuses
- 1 spsk. vegetabilsk olie, evt. sesamolie eller rapsolie
- Friskkværnet salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Karrysuppe, og læg den frosne suppe i en gryde.
- Varm den op til kogepunktet over medium varme. Rør rundt i suppen engang imellem.
- Tilsæt kødbollerne til den varme suppe.
- Kog risene efter anvisningen på pakken, eller brug en rest kogte ris, hvis du har 6 dl, der allerede er kogte.
- Varm olien på panden og rist ris og den fintrevne hvidløg i nogle minutter, til risene er gennemvarme og blanke.
- Fordel suppen i skåle, og læg en portion sauterede ris oven i suppen i hver skål. Servér straks.
- Velbekomme!
Tips
Giv karrysuppen ekstra varme
Hvis du vil have mere fut i suppen, kan du nemt skrue lidt op for krydderierne! Du kan for eksempel riste lidt af din foretrukne karry af i en smørklat i bunden af gryden, inden du lægger den frosne suppe ned til opvarmning eller krydre suppen med ekstra chili, der giver en dejlig varm fornemmelse indeni.
Fyld til karrysuppe
Hvis du har lyst til noget friskt fyld i suppen, kan du lave små skåle med æbler i tern, hakket forårsløg, agurk i tern eller skrællet gulerod i tandstikstænger. Sådan kan alle i familien fylde deres suppe med det, de bedst kan lide. Sæt også gerne chutney og chilisauce på bordet.
Lav karrysuppen fra bunden
Karrysuppe er en familiefavorit, og hvis du har overskuddet til det, kan du også lave karrysuppen fra bunden. Du får masser af god smag, og så har du en suppe, som du kan kombinere med flere forskellige slags fyld såsom kylling, ris eller rejer.
Opskrift på hjemmelavet karrysuppe
Vidste du, …
…at kødboller og melboller faktisk var de første produkter fra Mou, der så dagens lys, da slagterparret Vera og Sigurd Mou begyndte at sætte deres populære varer i produktion i 1960’erne?