“Boller i karrysuppe” med hvidløgssauterede ris

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

“Boller i karrysuppe” med hvidløgssauterede ris

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
  • 1 ps. Mou Kødboller, 400 g
  • 2 dl ukogte basmati- eller jasminris, eller 6 dl kogte ris
  • 2 fed hvidløg, rives fint eller knuses
  • 1 spsk. vegetabilsk olie, evt. sesamolie eller rapsolie
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Middagsklassikeren Boller i karry, serveret som suppe

Vidste du, at vi har spist gris i Danmark i mere end 6.000 år? Det var dog først i 1935, at retten ’Boller i karry’ for alvor blev populær. Det er så heller ikke så mærkeligt, at retten siden da har været et hit. For denne skønne middagsret, hvor saftige kødboller gemmer sig i en mild og cremet sauce, er da heller ikke til at stå for.

Det har vi ladet os inspirere af i denne ’Boller i karry’-suppe – fyldt med alt det gode, som vi elsker ved boller i karry. Vi har taget udgangspunkt i Mou Karrysuppe, som er en lækker og fyldig suppe, baseret på hele høns og oksekraftben, som vi har kogt i otte timer, og derefter tilsmagt med karry, gjort lækker og cremet ved at legere den godt med piskefløde, og så til sidst tilsat hønsekød, peberfrugt, ærter, majs og andre gode sager.

Bollerne i suppen er naturligvis vores egne gode kødboller fra Mou. De er lavet på helt klassisk manér med finthakket okse- og grisekød, som bliver krydret med løg og lidt hvid peber. Det giver en dejlig mildt krydret og saftig kødbolle med en fin konsistens.

I denne opskrift skal ’Karrybollernes’ traditionelle ledsager, nemlig de kogte ris, også være med i suppen. Derfor tager vi kogte ris, og sauterer dem forsigtigt i olie med lidt hvidløg, som giver masser af smag og duft til risene.

Suppen er dejligt krydret, men ikke stærk – det gør den til en genial suppe på kolde og våde dage – men den kan lige så vel være en nem og hyggelig ret alle andre dage på året.

Vi synes, du skal se denne opskrift som et udgangspunkt. Suppen kan fint stå alene, men der er masser af muligheder for at lave din helt personlige udgave af den, alt efter hvad du har lyst til eller hvad du lige har ved hånden. Se også vores ’Tips’ nedenfor.

Vi er sikre på, at vores suppe-gavmilde variation af boller i karry bliver lige så populær som dens middagsret-storebror er.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Karrysuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Varm den op til kogepunktet over medium varme. Rør rundt i suppen engang imellem.
  2. Tilsæt kødbollerne til den varme suppe.
  3. Kog risene efter anvisningen på pakken, eller brug en rest kogte ris, hvis du har 6 dl, der allerede er kogte.
  4. Varm olien på panden og rist ris og den fintrevne hvidløg i nogle minutter til risene er gennemvarme og blanke.
  5. Fordel suppen i skåle og læg en portion sauterede ris oven i suppen i hver skål. Serveres straks.

Velbekomme!

 


Tips

  • Hvis du vil have mere fut i suppen – på en særlig kold dag – så kan du nemt skrue lidt op for krydderierne! Du kan for eksempel riste lidt af din foretrukne karry af i en smørklat i bunden af gryden, inden du lægger den frosne suppe ned til opvarmning. Du kan også krydre suppen med ekstra chili eller måske lidt revet ingefær. Smag til med salt og peber, hvis du har krydret suppen ekstra.
  • Hvis du har lyst til noget friskt fyld i suppen, så lav en lille ’topping bar’ og fyld for eksempel friske æbler i tern, hakket forårsløg, agurk i tern eller skrællet gulerod i tandstikstænger i små skåle.  Så kan alle pynte deres suppe efter egen smag. Sæt også gerne chutney og chilisauce på bordet.
  • Mange kan godt lide et stykke rugbrød til deres boller i karry. Må vi foreslå vores superhyggelige sprøde rugbrødsstave som dyppepinde?

 

Vidste du, …

… at mad med hakket kød blev regnet som ’fin’ mad, indtil industrialiseringen, hvor kødhakkeren blev opfundet? Indtil da foregik hakkeriet i hånden og var en dyr og arbejdskrævende proces.

…at kødboller og melboller faktisk var de første produkter fra Mou, der så dagens lys, da slagterparret Vera og Sigurd Mou begyndte at sætte deres populære varer i produktion i 1960’erne?