
“Boller i karrysuppe” med hvidløgssauterede ris
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
- 1 ps. Mou Kødboller, 400 g
- 2 dl ukogte basmati- eller jasminris, eller 6 dl kogte ris
- 2 fed hvidløg, rives fint eller knuses
- 1 spsk. vegetabilsk olie, evt. sesamolie eller rapsolie
- Friskkværnet salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Karrysuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Varm den op til kogepunktet over medium varme. Rør rundt i suppen engang imellem.
- Tilsæt kødbollerne til den varme suppe.
- Kog risene efter anvisningen på pakken, eller brug en rest kogte ris, hvis du har 6 dl, der allerede er kogte.
- Varm olien på panden og rist ris og den fintrevne hvidløg i nogle minutter til risene er gennemvarme og blanke.
- Fordel suppen i skåle og læg en portion sauterede ris oven i suppen i hver skål. Serveres straks.
Velbekomme!
Tips
- Hvis du vil have mere fut i suppen – på en særlig kold dag – så kan du nemt skrue lidt op for krydderierne! Du kan for eksempel riste lidt af din foretrukne karry af i en smørklat i bunden af gryden, inden du lægger den frosne suppe ned til opvarmning. Du kan også krydre suppen med ekstra chili eller måske lidt revet ingefær. Smag til med salt og peber, hvis du har krydret suppen ekstra.
- Hvis du har lyst til noget friskt fyld i suppen, så lav en lille ’topping bar’ og fyld for eksempel friske æbler i tern, hakket forårsløg, agurk i tern eller skrællet gulerod i tandstikstænger i små skåle. Så kan alle pynte deres suppe efter egen smag. Sæt også gerne chutney og chilisauce på bordet.
- Mange kan godt lide et stykke rugbrød til deres boller i karry. Må vi foreslå vores superhyggelige sprøde rugbrødsstave som dyppepinde?
Vidste du, …
… at mad med hakket kød blev regnet som ’fin’ mad, indtil industrialiseringen, hvor kødhakkeren blev opfundet? Indtil da foregik hakkeriet i hånden og var en dyr og arbejdskrævende proces.
…at kødboller og melboller faktisk var de første produkter fra Mou, der så dagens lys, da slagterparret Vera og Sigurd Mou begyndte at sætte deres populære varer i produktion i 1960’erne?