Nem karrysuppe med kødbollermed hvidløgssauterede ris

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Nem karrysuppe med kødbollermed hvidløgssauterede ris

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
  • 1 ps. Mou Kødboller, 400 g
  • 2 dl ukogte basmati- eller jasminris, eller 6 dl kogte ris
  • 2 fed hvidløg, rives fint eller knuses
  • 1 spsk. vegetabilsk olie, evt. sesamolie eller rapsolie
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Karrysuppe med ris, kødboller og masser af varme

I denne karrysuppe med kødboller har vi ladet os inspirere af den klassiske og skønne middagsret Boller i karry. Karrysuppe har en varmende og hyggelige effekt, og det lækre fyld af ris og kødboller gør det til et sikkert hit for hele familien.

For at give suppefyldet ekstra smag, tager vi kogte ris og sauterer dem forsigtigt i olie med lidt hvidløg. Kødbollerne fra Mou er lavet af gode råvarer og med omhu. Faktisk er de så gode, at vi ikke har ændret på opskriften, siden de blev opfundet i 1960’erne.

Suppen er dejligt krydret, men ikke stærk – det gør den til en genial suppe på kolde og våde dage – men den kan lige så vel være en nem og hyggelig ret alle andre dage på året.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Karrysuppe, og læg den frosne suppe i en gryde.
  2. Varm den op til kogepunktet over medium varme. Rør rundt i suppen engang imellem.
  3. Tilsæt kødbollerne til den varme suppe.
  4. Kog risene efter anvisningen på pakken, eller brug en rest kogte ris, hvis du har 6 dl, der allerede er kogte.
  5. Varm olien på panden og rist ris og den fintrevne hvidløg i nogle minutter, til risene er gennemvarme og blanke.
  6. Fordel suppen i skåle, og læg en portion sauterede ris oven i suppen i hver skål. Servér straks.
  7. Velbekomme!

 


Tips

Giv karrysuppen ekstra varme

Hvis du vil have mere fut i suppen, kan du nemt skrue lidt op for krydderierne! Du kan for eksempel riste lidt af din foretrukne karry af i en smørklat i bunden af gryden, inden du lægger den frosne suppe ned til opvarmning eller krydre suppen med ekstra chili, der giver en dejlig varm fornemmelse indeni.

Prøv spicy karrysuppe

 

Fyld til karrysuppe

Hvis du har lyst til noget friskt fyld i suppen, kan du lave små skåle med æbler i tern, hakket forårsløg, agurk i tern eller skrællet gulerod i tandstikstænger. Sådan kan alle i familien fylde deres suppe med det, de bedst kan lide. Sæt også gerne chutney og chilisauce på bordet.

Se vores suppefyld

 

 

Vidste du, …

…at kødboller og melboller faktisk var de første produkter fra Mou, der så dagens lys, da slagterparret Vera og Sigurd Mou begyndte at sætte deres populære varer i produktion i 1960’erne?

Læs hele historien om Mou