Mou Karrysuppe

Mou Karrysuppe

Flødelegeret karrysuppe med hønsekød, rød peberfrugt, ris, ærter, majs og løg. Kogt på hele høns, oksekraftben og suppeurter, 1000 g

Vores opskrift på karrysuppe har sine rødder i det indiske køkken og det varme klima. Derfor er Mou Karrysuppe ikke kun god på en kølig vinterdag, men i høj grad også som et krydret sommermåltid. Fyldet af mørt hønsekød, ris og farverige grøntsager gør suppen til en spændende smagsoplevelse, som er rig på teksturer.

Der findes mange variationer af den indisk inspirerede suppe. Hos Mou har vi valgt at lave karrysuppen på en opskrift med en let krydret smag, som passer til de fleste ganer. Du kan vælge selv at krydre den mere, hvis den skal være ekstra stærk.

Ingredienser: Suppe 80%: (Kogt på vand, høns, oksekraftben, porrer, gulerødder, persillerod, SELLERI, pastinak, salt), PISKEFLØDE (11%), palmeolie (RSPO certificeret), majsstivelse, karry, krydderier, krydderi-, krydderurte- og grøntsagsekstrakter (indeholder HVEDE og SELLERI), salt, rapsolie, sukker. Fyld 20%: Kogt hønsekød, rød peberfrugt, kogte ris, ærter, majs, løg.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 391 kJ / 94 kcal
Fedt 7,0 g
- heraf mættede fedtsyrer 3,7 g
Kulhydrater 5,0 g
- heraf sukkerarter 1,3 g
Protein 2,5 g
Salt 0,95 g

Sans suppen

 

Visuelt

Suppens markante karrygule farve står frem og giver dig lyst til at dykke ned i skålen med det samme. Den røde peberfrugt, de grønne ærter og de gule majs skaber kontraster og bryder med karrysuppens glatte og cremede overflade.

Duft

Karrysuppen fra Mou dufter varmt og krydret. Ud over den fremtrædende karryduft kan du også ane gurkemeje, spidskommen og fløde, når den rygende varme suppe stilles på bordet.

Smag

Når du tager den første skefuld, bliver du mødt af en varmende fornemmelse i munden. Den cremede suppe har en intens smag af karry, som suppleres af hønsekødet i mundrette stykker. Risen og grøntsagerne sørger for bid, konsistens og lidt sødme.

Supper fra Mou

Tips

Variér Mou Karrysuppe med kreativt fyld

Selv om vores karrysuppe er rig på fyld allerede, kan du lave forskellige variationer af suppen ved hjælp af forskelligt ekstra fyld. Brug suppen som grundelementet i en spicy karrysuppe med chili-hvidløgsrejer, eller lad den forvandle til en familiefavorit i form af karrysuppe med kødboller

Flere opskrifter med Mou Karrysuppe

 

Karrysuppe med hjemmebagt suppebrød

Hvis der er noget, som går godt til supper, er det et svampet stykke brød, du kan dyppe i suppen, så det rigtigt kan suge smagen til sig. Prøv at servere karrysuppen sammen med et hjemmebagt suppebrød. Du kan gøre det helt enkelt med dette hurtige suppebrød, eller gøre lidt ekstra ud af retten med sprøde hjemmelavede kuvertbrød.

Flere opskrifter med Mou Karrysuppe

FAQ

Kalorieindholdet i karrysuppe afhænger af, hvad du fylder i din karrysuppe, og hvor meget du fylder i. Mou Karrysuppe har 20% fyld af kogt hønsekød, ris, peberfrugt, ærter, majs og løg og indeholder 94 kalorier pr. 100 gram.

Sådan laver du karrysuppe fra bunden

Karry er et blandingskrydderi, som kan sammensættes af cirka 14 forskellige krydderier såsom gurkemeje, spidskommen og korianderfrø. Typisk er det krydderier som chili og peber, der gør karryen stærk, og hvis du laver din egen karry, kan du selv justere, hvor stærk den skal være – hvilket for eksempel er praktisk, når du bruger karryen i en suppe.

Find flere klassiske supper