
Ærtesuppe med fennikelsalat
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
Ærtesuppe- 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
- 2 fed hvidløg
- 400 g grønne ærter, gerne fra frost (friske ærter kan også bruges)
- 0,5 tsk. friskrevet muskatnød
- Friskkværnet salt og peber
- Evt. friskbagt brød
- En lille frisk fennikel
- 2 spsk. citronsaft
- En lille buket dild
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Opvarm suppen over medium varme, og rør engang imellem i gryden. Kog suppen op, når den er tøet helt op.
- Pil de to hvidløgsfed, og hak dem i mindre stykker med en kniv. Tilsæt de hakkede fed til den kogende suppe.
- Tilsæt de frosne ærter til den kogende suppe, direkte fra frost. Hvis du bruger friske ærter, piller du ærterne ud af bælgene, til du har en mængde, der svarer til de frosne.
- Tag gryden af varmen og blend suppen. Det kan du gøre med en stavblender, hvor du i begyndelsen kun blender i korte øjeblikke ad gangen - pas på, at du ikke sprøjter på dig selv med den varme suppe. Du kan også blende suppen i et blenderglas ved først at hælde ærterne i blenderglasset, og derefter tilsætter den varme suppe lidt efter lidt. Herefter hældes suppen tilbage i gryden.
- Smag til med muskatnød ved at rive frisk muskatnød på den fineste klinge af et rivejern, eller brug færdigrevet muskat.
- Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
- Til fennikel-salaten renser du den hele fennikel og trimmer toppen. Herefter kan du skære den fint i helt tynde skiver med en skarp kniv eller hakke knolden fint. Bland med citronsaft og smag til med salt og peber.
- Vask dilden grundigt og hak den mellemfint med en kniv. Bland i fennikelsalaten.
- Anret den varme suppe i dybe tallerkener og læg en skefuld af den sprøde salat i midten.
Suppen bliver endnu mere lækker, hvis du serverer den med sprøde croutoner
Velbekomme!
Tips
- Suppen kan både laves med friske ærter, når de er i sæson eller med ærter fra frost. Uanset er det en virkelig lækker og nem suppe, som alle familiens medlemmer sætter pris på.
- Hvis du ikke er vild med dild, kan du også bruge mynte i fennikel-salaten. Mynte og ærter passer nemlig rigtig godt sammen!
Hvis du vil have en mere fyldig suppe, så kan du supplere med velsmagende fyld. Skal suppen være en forret, så kan du lægge en lille portion rejer midt i tallerkenen og drysse med lidt dild. Du kan også riste en portion tigerrejer i lidt olie og drysse med chili for et lækkert, krydret fyld, der passer godt til hvidløget i suppen.
- Skal suppen gøre det ud for en hovedret, så vil det være vildt lækkert med lidt tern af stegt kylling i tallerkenen. Og det er helt ok, hvis det er en lille rest fra dagen før!
Tag udfordringen op med hjemmelavet hønsekødsuppe
Den farverige ærtesuppe tager udgangspunkt i vores egen færdiglavede udgave af hønsekødsuppen. Men kunne du godt tænke dig en ekstra udfordring i køkkenet, kan du også vælge at lave hønsekødsuppen fra bunden.
Prøv denne grundopskrift på hønsekødsuppe
Vidste du...
…at du kan vælge Mou Hønsekødsuppe i både en klassisk version og en økologisk, udelukkende kogt på økologiske ingredienser?
…at vi koger alle vores grundsupper i otte timer – og vi altid stræber efter at anvende de bedste, naturlige ingredienser?