Persillesuppemed parmesan

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Persillesuppemed parmesan

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 100 g bredbladet persille
  • 60 g revet parmesan
  • ½ citron
  • Friskkværnet peber
Print opskrift

Flot, grøn persillesuppe.

Her får du det bedste af to verdener: den skønne, klassiske Mou Hønsekødsuppe, som er kogt hele otte timer på hele høns, oksekraftben og suppeurter. Og så kommer der et ordentligt skud grønt oveni. Vi har nemlig blendet suppen med masser af persille og lidt parmesan, så du får en superflot, knaldgrøn persillesuppe. Den vil gøre sig godt som et dejligt nemt måltid til forår eller sommer. Men suppen har helt sikkert også wow-faktor nok til at være en lækker forret til gæster. Under alle omstændigheder er det nem mad til dem, du godt kan lide.

Der er masser af mulighed for at tilsætte lækkert fyld til suppen efter smag. Se i vores Tips nedenfor for gode idéer.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme og varm den op til kogepunktet.
  2. Sigt suppeurterne fra, og gem dem til et andet formål, for eksempel en gryderet.
  3. Skyl persillen grundigt, inden den kommes i en blender sammen med parmesanen. Gem gerne et par pæne blade til hver portion som pynt.
  4. Tilsæt cirka halvdelen af suppen, og blend ingredienserne sammen i to minutter under låg. Hold på blenderglassets låg med et viskestykke, så den varme suppe ikke sprøjter ud på grund af overtryk. Du kan også komme persillen og halvdelen af suppen i et litermål og blende med en meget kraftig stavblender.
  5. Vend den blendede suppe sammen med den resterende suppe, og smag til med lidt citronsaft og friskkværnet peber.
  6. Fordel suppen i fire skåle, pynt med et ekstra blad persille og lidt parmesan, og server straks.

Velbekomme!


Tips

  • Det vil være oplagt at servere et godt stykke brød til denne suppe. Den er meget fin og enkel, så derfor vil det passe rigtig godt med en portion hjemmebagte sprøde og gyldne butterdejsstænger. Hvis sulten kalder på lidt mere, så kan du også bage dette nemme og gode suppebrød
  • Du kan vælge at tilsætte fyld for en mere mættende suppe. Anret for eksempel suppen med et par grillede artiskokhjerter fra glas og lidt frisk persille for en dejlig suppe med et grønt touch. Du kan også trylle suppen om til en elegant gæsteret ved at erstatte de 60 gram parmesan med 75 gram frisk flødeost, og så servere suppen med et par gode skefulde pillede rejer som fyld. 
  • Hvis du har lyst til kylling i suppen, så kan du tage en eller to kyllingebryst-fileter, som du skærer i tynde strimler, og koger fem minutter i den varme hønsekødsuppe. Tag strimlerne op og hold dem varme, mens du blender suppen med persille, og tilsæt så kyllingen igen.

Vidste du...

…at persillen, den dejlige mørkegrønne krydderurt med den markante, næsten græsagtige smag er en rigtig darling i hele det europæiske køkken, hvor den anvendes i næsten alle nationale køkkener?

…at Mou Hønsekødsuppe var en af de første supper, som Vera og Sigurd Mou fremstillede, da de i et stykke tid havde været i gang med at producere boller til suppen, og nu havde mod på mere?