Cremet Thaisuppe med kokosmælk og karry

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Cremet Thaisuppe med kokosmælk og karry

 • 20 min.
 • 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
 • 1 ds. kokosmælk, 400 ml
 • 1 spsk. god karry
 • 2 tsk. grofthakket, frisk koriander
 • Evt. 1 tsk. finthakket, rød chili
 • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Cremet Thaisuppe med eksotiske krydderier og kokosmælk

Kender du det, når det er mørkt udenfor, regnen drypper og det rusker i træerne? Det er det, vi kalder for Mouvejr! Altså der, hvor man allermest trænger til en skål varm suppe at forkæle sig selv med. Og nogle gange får man lyst til at drømme sig lidt væk med sin suppe, hvad enten suppen gør det ud for frokost, aftensmad eller bare et lille hyggemåltid i utide.

Sådan er det med denne Thaisuppe! Vi har taget udgangspunkt i den gode Mou Hønsekødsuppe og gjort den lækker cremet med aromatisk kokosmælk. Og så har vi smagt til med en god karry, frisk koriander og lidt chili til dem, der er klar på ekstra varme. Det giver en dejlig krydret og cremet suppe. Og så er den oven i købet flot at se på med den grønne koriander og den røde chili!

Suppen er let at lave med et minimum af anstrengelser – det er praktisk talt bare at røre den sammen i gryden og varme den op.

Det særligt skønne ved denne Thaisuppe er, at du selv kan sætte dit helt personlige præg på den, nemlig med den karry, du vælger at krydre suppen med. Og der er frit valg på alle hylder!

Hvis du drømmer dig til Thailand, kan du bruge en såkaldt karrypasta, der fås i flere forskellige styrker og farver – både gul, som er den mildeste, samt grøn og rød. Karrypasta består af blandt andet hvidløg, ingefær og citrongræs – og naturligvis chili, som er med til at bestemme, hvor ’hot’ din suppe bliver. Alt er knust til en pasta, og skal bare røres ud i suppen. Men du kan også vælge at række ud efter en helt klassisk gul karry på krydderihylden.

Der er masser af mulighed for at tilsætte ekstra fyld til suppen! Se vores forslag nedenfor under "Tips".

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

 1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt suppen over blusset på medium varme.
 2. Tilsæt karry, enten i form af karrypasta eller en tør karry (se ovenfor) og eventuelt chili.
 3. Tilsæt kokosmælk og lad suppen koge op under omrøring.
 4. Blend suppen til en cremet og ensartet konsistens.
 5. Vask korianderen og tilsæt den til suppen. Server med det samme.
 6. Server i varme skåle, eventuelt med fyld og måske med mere chili og et ekstra drys koriander.

 Velbekomme!


Tips

 • Hvis du har en rest ris stående i køleskabet, er det et superfint tilbehør, for ris og karry er det perfekte match – og så undgår du madspild! Lun risene i en gryde med et par skefulde vand og en klat smør. Tilsæt lidt grønt, for eksempel lidt forårsløg, hvis du har det, og læg en lille top af ris i hver tallerken, inden du hælder suppen over.     
 • Fisk og Thaisuppe er en virkelig lækker kombination. Prøv at rulle et par rødspættefileter, en pr person, med et drys frisk chili, lidt salt og peber, og fæst rullen med en tandstik. Skru ned for suppen på helt lavt blus og læg forsigtigt rullerne ned i suppen. Lad dem simre i suppen et par minutter inden du serverer suppen og fordeler en rødspætterulle til hver person.
 • Sprøde grøntsager vil også være en favorit i suppen! Skær en rød peber og to gulerødder i fine tændstikker, som kommer ned i suppen et par minutter før spisetid.

Vidste du...

… at nogle mennesker oplever, at koriander smager af sæbe? Det er ikke fordi, de er kræsne, men enkelte personer har et gén, som får den ellers så populære og aromatiske urt til at smage sært. Så test eventuelt lige dit publikum, inden du putter koriander i suppen.

...at vi hos Mou elsker at lade os inspirere af supper fra hele verden? Se nogle af vores Verdenssupper her!