
Cremet Thaisuppe med kokosmælk og karry
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
- 1 ds. kokosmælk, 400 ml
- 1 spsk. god karry
- 2 tsk. grofthakket, frisk koriander
- Evt. 1 tsk. finthakket, rød chili
- Friskkværnet salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt suppen over blusset på medium varme.
- Tilsæt karry, enten i form af karrypasta eller en tør karry (se ovenfor) og eventuelt chili.
- Tilsæt kokosmælk og lad suppen koge op under omrøring.
- Vask korianderen og tilsæt den til suppen. Server med det samme.
- Server i varme skåle, eventuelt med fyld og måske med mere chili og et ekstra drys koriander.
Velbekomme!
Tips
- Hvis du har en rest ris stående i køleskabet, er det et superfint tilbehør, for ris og karry er det perfekte match – og så undgår du madspild! Lun risene i en gryde med et par skefulde vand og en klat smør. Tilsæt lidt grønt, for eksempel lidt forårsløg, hvis du har det, og læg en lille top af ris i hver tallerken, inden du hælder suppen over.
- Fisk og Thaisuppe er en virkelig lækker kombination. Prøv at rulle et par rødspættefileter, en pr person, med et drys frisk chili, lidt salt og peber, og fæst rullen med en tandstik. Skru ned for suppen på helt lavt blus og læg forsigtigt rullerne ned i suppen. Lad dem simre i suppen et par minutter inden du serverer suppen og fordeler en rødspætterulle til hver person.
- Sprøde grøntsager vil også være en favorit i suppen! Skær en rød peber og to gulerødder i fine tændstikker, som kommer ned i suppen et par minutter før spisetid.
Vidste du...
… at nogle mennesker oplever, at koriander smager af sæbe? Det er ikke fordi, de er kræsne, men enkelte personer har et gén, som får den ellers så populære og aromatiske urt til at smage sært. Så test eventuelt lige dit publikum, inden du putter koriander i suppen.
...at vi hos Mou elsker at lade os inspirere af supper fra hele verden? Se nogle af vores Verdenssupper her!