Cremet Thaisuppe med kokosmælk og karry

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Cremet Thaisuppe med kokosmælk og karry

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 1 ds. kokosmælk, 400 ml
  • 1 spsk. god karry
  • 2 tsk. grofthakket, frisk koriander
  • 1 tsk. finthakket, rød chili
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Cremet Thai karrysuppe med krydderier og kokosmælk

Når det er mørkt udenfor, regnen drypper, og det rusker i træerne; det er dét, vi kalder for Mouvejr! Her trænger du til en skål varm suppe, men nogle gange får også du lyst til at drømme dig lidt væk med din suppe – og det kan du med Thaisuppe.

Denne cremede Thaisuppe tager udgangspunkt i den gode Mou Hønsekødsuppe, og så er den piftet op med en god karry og cremet kokosmælk. På toppen har vi tilføjet frisk koriander og rød chili, der gør retten flotte at se på. Elementerne udgør tilsammen en dejlig krydret og cremet suppe, der kræver et minimum af anstrengelser – det er praktisk talt bare at røre den sammen i gryden og varme den op.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Åbn pakken med hønsekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over blusset på medium varme.
  • Tilsæt karry, enten i form af karrypasta eller en tør karry og eventuelt chili.
  • Tilsæt kokosmælk, og lad suppen koge op under omrøring.
  • Blend suppen til en cremet og ensartet konsistens.
  • Vask koriander, hak dem groft, og tilsæt til suppen.
  • Server med det samme i varme skåle.
  • Velbekomme!

 


Tips

Tilbehør til cremet Thaisuppe

Hvis du har ris stående i køleskabet, er det et superfint tilbehør til Thai karrysuppe – og så undgår du madspild! Lun risene i en gryde med et par skefulde vand og en klat smør. Læg en lille top af ris i hver skål, inden du hælder suppen over.    

Se spicy karrysuppe med ris

 

Prøv vores grundopskrift på hønsekødsuppe

Har du ekstra overskud til madlavningen? Så prøv vores grundopskrift på hønsekødsuppe, og skift den ud med den færdiglavede udgave i thaisuppen. Grundopskriften er lavet på gode råvarer og friske urter, og så kan du give hønsekødsuppen dit eget præg fra start.

Sådan laver du hønsekødsuppe

 

Serveringstips

Fisk: Fisk og Thaisuppe er en virkelig lækker kombination. Derfor anbefaler vi at tilføje rødspættefilet til suppen. Regn med en filet pr person. Fileterne rulles, drysses med frisk chili, lidt salt og peber, og fæstnes med en tandstik. Tilføj dem derefter til suppen, og skru ned på helt lavt blus. Lad rødspætterne simre i suppen et par minutter, inden servering.

Sprødt grønt: Er du ikke til fisk, så vil sprøde grøntsager også være en favorit i suppen! Skær en rød peber og to gulerødder i fine tændstikker, som kommer ned i suppen et par minutter før spisetid.

Prøv suppe med kammuslinger

 

Giv Thaisuppen ekstra karrysmag

Hvis du drømmer dig til Thailand, kan du bruge en såkaldt karrypasta, der fås i flere forskellige styrker og farver – både gul, som er den mildeste, samt grøn og rød. Karrypasta består af blandt andet hvidløg, ingefær og citrongræs og naturligvis chili, som er med til at bestemme, hvor ’hot’ din suppe bliver. Alt er knust til en pasta, og skal bare røres ud i suppen. Er du ikke til den ekstra varme, kan du også vælge at række ud efter en helt klassisk gul karry på krydderihylden.

Se flere supper med karry

 

Vidste du...

… at nogle mennesker oplever, at koriander smager af sæbe? Det er ikke fordi, de er kræsne, men enkelte personer har et gen, som får den ellers så populære og aromatiske urt til at smage sært. Så test eventuelt lige dit publikum, inden du putter koriander i suppen.

...at vi hos Mou elsker at lade os inspirere af supper fra hele verden?

Bliv inspireret af vores Verdenssupper