
Cremet Thaisuppe med kokosmælk og karry
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
- 1 ds. kokosmælk, 400 ml
- 1 spsk. god karry
- 2 tsk. grofthakket, frisk koriander
- 1 tsk. finthakket, rød chili
- Friskkværnet salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Hønsekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over blusset på medium varme.
- Tilsæt karry, enten i form af karrypasta eller en tør karry og eventuelt chili.
- Tilsæt kokosmælk, og lad suppen koge op under omrøring.
- Blend suppen til en cremet og ensartet konsistens.
- Vask koriander, hak dem groft, og tilsæt til suppen.
- Server med det samme i varme skåle.
- Velbekomme!
Tips
Tilbehør til cremet Thaisuppe
Hvis du har ris stående i køleskabet, er det et superfint tilbehør til Thai karrysuppe – og så undgår du madspild! Lun risene i en gryde med et par skefulde vand og en klat smør. Læg en lille top af ris i hver skål, inden du hælder suppen over.
Prøv vores grundopskrift på hønsekødsuppe
Har du ekstra overskud til madlavningen? Så prøv vores grundopskrift på hønsekødsuppe, og skift den ud med den færdiglavede udgave i thaisuppen. Grundopskriften er lavet på gode råvarer og friske urter, og så kan du give hønsekødsuppen dit eget præg fra start.
Serveringstips
Fisk: Fisk og Thaisuppe er en virkelig lækker kombination. Derfor anbefaler vi at tilføje rødspættefilet til suppen. Regn med en filet pr person. Fileterne rulles, drysses med frisk chili, lidt salt og peber, og fæstnes med en tandstik. Tilføj dem derefter til suppen, og skru ned på helt lavt blus. Lad rødspætterne simre i suppen et par minutter, inden servering.
Sprødt grønt: Er du ikke til fisk, så vil sprøde grøntsager også være en favorit i suppen! Skær en rød peber og to gulerødder i fine tændstikker, som kommer ned i suppen et par minutter før spisetid.
Giv Thaisuppen ekstra karrysmag
Hvis du drømmer dig til Thailand, kan du bruge en såkaldt karrypasta, der fås i flere forskellige styrker og farver – både gul, som er den mildeste, samt grøn og rød. Karrypasta består af blandt andet hvidløg, ingefær og citrongræs og naturligvis chili, som er med til at bestemme, hvor ’hot’ din suppe bliver. Alt er knust til en pasta, og skal bare røres ud i suppen. Er du ikke til den ekstra varme, kan du også vælge at række ud efter en helt klassisk gul karry på krydderihylden.
Vidste du...
… at nogle mennesker oplever, at koriander smager af sæbe? Det er ikke fordi, de er kræsne, men enkelte personer har et gen, som får den ellers så populære og aromatiske urt til at smage sært. Så test eventuelt lige dit publikum, inden du putter koriander i suppen.
...at vi hos Mou elsker at lade os inspirere af supper fra hele verden?