Let salatsuppe med frisk løvstikke

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Let salatsuppe med frisk løvstikke

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 200 g blandede salater (f.eks. romaine, rød mangold og hjertesalat)
  • 1 spsk. friskhakket løvstikke
Print opskrift

Frisk og let salatsuppe med løvstikke

Mange forbinder supper med mad, der passer særligt godt til den kolde tid. Vi synes nu, der er al mulig grund til at spise suppe hele året rundt, fordi suppe både er nem og velsmagende mad – men lige præcis denne salatsuppe med løvstikke må vi indrømme er rigtig sommermad!

Vi foreslår nemlig, at du varmer den gode Mou Hønsekødsuppe op, og derefter krydrer den med frisk løvstikke – den dejlige og meget aromatiske krydderurt, som år efter år dukker op i mange haver. Løvstikke bruges af mange til at komme i gryden, når man koger kartofler, hvor den giver en fin smag af selleri.

Her kombinerer vi den dejlige sommerurt med frisk, sprød salat, som overhældes med den varme suppe – alt i alt et rigtig lækkert sommermåltid. Og endda tilberedt med et minimum af arbejde og tidsforbrug.

Server salatsuppen med løvstikke som et let sommermåltid, for eksempel til frokost eller som en supernem forret. Og nyd kombinationen af de friske sommerurter sammen med den gode Mou Hønsekødsuppe. Vi har kogt den på hele høns, oksekraftben og masser af suppeurter – og det i hele otte timer. Den lange kogetid trækker al den gode smag ud af råvarerne, og giver dig en skøn, fyldig og velsmagende suppe. Sådan har vi kogt suppen siden 1960’erne – og hvorfor lave om på det?

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme, og varm suppen op til kogepunktet.
  2. Tilsæt den hakkede løvstikke.
  3. Skyl salaten og bryd salatbladene i mindre stykker, hvis det er nødvendigt. Salatstykkerne skal lige passe til en mundfuld.
  4. Fordel salatbladene i fire skåle.
  5. Hæld den varme suppe over salatbladene, og server straks.
  6. Tilbyd eventuelt brød til suppen. Se under Tips.

Velbekomme!


Tips

  • Denne suppe bliver endnu lækrere med lidt brød til. Men da det er en meget let suppe, anbefaler vi, at du også vælger en let form for brød til. Prøv for eksempel vores lækre grissini med ost og tomat, hvor du ovenikøbet kan få brugt de sidste skiver af et lyst brød! Du kan også servere disse skønne, sprøde butterdejsstænger til – meget gerne lune og lækre lige fra ovnen.
  • Løvstikke har en skøn, og meget særlig aroma, der gør den rigtig god til suppe (se Vidste du..?). men hvis du ikke lige har løvstikke ved hånden, så kan du erstatte løvstikken med frisk basilikum, citronmelisse eller bredbladet persille. De tre krydderurter smager meget forskelligt, men kan hver især sætte et skønt friskt og sommerligt præg på suppen.
  • Hvis du har lyst til lidt mere fyld i suppen, kan du strimle et kogt kyllingebryst ned i den varme suppe, samtidig med at du tilsætter løvstikken.

 

Vidste du…?

  • …at løvstikke også kaldes Maggiurt, og at dens smag minder om selleri, der jo er en af de mest populære suppeurter? I middelalderen bandt man selleri til køernes haler, så urten kunne jage onde ånder væk, når koen viftede med halen. Vi vil nu anbefale, at du nøjes med at bruge den velsmagende krydderurt til suppe og anden mad…
  • …at Mou Hønsekødsuppe var en af de første supper, som slagterparret Vera og Sigurd Mou sendte på markedet? Mou-eventyret begyndte, da parrets suppeboller blev så populære, at Vera og Sigurd satte en større produktion i gang. Og senere fulgte så de populære supper. Det kan du høre Vera fortælle meget mere om her.