
Velsmagende og let løvstikkesuppe
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
- 200 g blandede salater (f.eks. romaine, rød mangold og hjertesalat)
- 1 spsk. friskhakket løvstikke
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde.
- Sæt gryden over medium varme, og varm suppen op til kogepunktet.
- Hak løvstikken fint, og tilføj til suppen.
- Skyl og bryd salatbladene i mindre stykker. Salatstykkerne skal lige passe til en mundfuld.
- Fordel salatbladene i fire skåle.
- Hæld den varme suppe over salatbladene, og servér straks.
- Velbekomme!
Tips
Tilbehør til løvstikkesuppe
Løvstikkesuppen er en let suppe, derfor kan du med fordel servere et stykke friskbagt brød til. Vælg et brød, der er let som suppen, så retten passer til de varme dage. Hvis du har lyst til lidt mere fyld i suppen, kan du strimle et kogt kyllingebryst ned i den varme suppe, samtidig med at du tilsætter løvstikken.
Serveringsforslag
Servér salatsuppen med løvstikke som et let sommermåltid til frokost eller som forret. Kombinationen af de friske sommerurter sammen med den gode Mou Hønsekødsuppe garanterer et let og lækkert måltid.
Brug hjemmelavet hønsekødsuppe i din løvstikkesuppe
Løvstikkesuppe er en let og frisk salatsuppe, her tilberedt med Mou Hønsekødsuppe som base. Har du tid og lyst, kan du også prøve at lave løvstikkesuppen på en base af hjemmelavet hønsekødsuppe. Her kan du tage udgangspunkt i vores grundopskrift på hønsekødsuppe.
Find vores grundopskrift på hønsekødsuppe
Flere idéer til salatsuppe
Løvstikke har en skøn, og meget særlig aroma, der gør den rigtig god til suppe. Hvis du ikke lige har løvstikke ved hånden, kan du erstatte løvstikken med frisk basilikum, citronmelisse eller bredbladet persille. De tre krydderurter smager meget forskelligt, men kan hver især sætte et friskt og sommerligt præg på suppen.
Vidste du…
…at løvstikke også kaldes Maggiurt, og at dens smag minder om selleri, der jo er en af de mest populære suppeurter? I middelalderen bandt man selleri til køernes haler, så urten kunne jage onde ånder væk, når koen viftede med halen. Vi vil nu anbefale, at du nøjes med at bruge den velsmagende krydderurt til suppe og anden mad…