Velsmagende og let løvstikke suppe

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Velsmagende og let løvstikke suppe

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 200 g blandede salater (f.eks. romaine, rød mangold og hjertesalat)
  • 1 spsk. friskhakket løvstikke
Print opskrift

Frisk og let salatsuppe med løvstikke

Mange forbinder supper med den kolde tid. Vi synes nu, der er al mulig grund til at spise suppe hele året rundt og lige præcis denne salatsuppe med løvstikke, er en rigtig sommermad!

Varm den gode Mou Hønsekødsuppe op, og tilføj frisk den friske og aromatiske krydderurt løvstikke, der år efter år dukker op i mange haver. Pift suppen op sprød salat, som overhældes med den varme suppe. Et mægtigt måltid, der kræver minimum af arbejde!

 


Sådan tilbereder du retten

  • Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde.
  • Sæt gryden over medium varme, og varm suppen op til kogepunktet.
  • Hak løvstikken fint, og tilføj til suppen.
  • Skyl og bryd salatbladene i mindre stykker. Salatstykkerne skal lige passe til en mundfuld.
  • Fordel salatbladene i fire skåle.
  • Hæld den varme suppe over salatbladene, og servér straks.
  • Velbekomme!

 


Tips

Tilbehør til løvstikkesuppe

Løvstikkesuppen er en let suppe, derfor kan du med fordel servere et stykke friskbagt brød til. Vælg et brød, der er let som suppen, så retten passer til de varme dage.

Hvis du har lyst til lidt mere fyld i suppen, kan du strimle et kogt kyllingebryst ned i den varme suppe, samtidig med at du tilsætter løvstikken.

Se opskrift på grissini

 

Serveringsforslag

Servér salatsuppen med løvstikke som et let sommermåltid til frokost eller som forret. Kombinationen af de friske sommerurter sammen med den gode Mou Hønsekødsuppe garanterer et let og lækkert måltid.

Prøv vores lette sommersalat

 

Flere idéer til salatsuppe

Løvstikke har en skøn, og meget særlig aroma, der gør den rigtig god til suppe. Hvis du ikke lige har løvstikke ved hånden, kan du erstatte løvstikken med frisk basilikum, citronmelisse eller bredbladet persille. De tre krydderurter smager meget forskelligt, men kan hver især sætte et friskt og sommerligt præg på suppen.

 

Vidste du…?

…at løvstikke også kaldes Maggiurt, og at dens smag minder om selleri, der jo er en af de mest populære suppeurter? I middelalderen bandt man selleri til køernes haler, så urten kunne jage onde ånder væk, når koen viftede med halen. Vi vil nu anbefale, at du nøjes med at bruge den velsmagende krydderurt til suppe og anden mad…

Se alle vores suppeopskrifter