
Couscous salat med stegte kødboller
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
Dressing- 2 dl creme fraiche
- 1 spsk. sød chilisauce
- ½ tsk. groft salt
- 300 g fuldkornscouscous
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- 1 stort rødløg, finthakket
- ½ agurk i små tern
- 2 dl grofthakket frisk mynte
- 250 g cherrytomater i halve
- 1 spsk. olie
- 300 g Mou Kødboller
- 1 dl sød chilisauce
Sådan tilbereder du retten
- Rør cremefraiche sammen med sød chilisauce og salt. Smag dressingen til.
- Kog couscousgrynene efter anvisningen på emballagen. Vend den kogte couscous med citronsaft, rødløg, agurk og mynte.
- Læg couscous-blandingen i bunden af et stort fad. Fordel tomater herpå.
- Lad olien blive varm i en stor pande. Steg kødbollerne ved høj varme i ca. 5 min - til de er gyldne og gennemstegte.
- Skru ned på lav varme, fordel chilisaucen over kødbollerne og vend dem heri.
- Fordel de stegte kødboller på couscoussalaten, pynt med mynteblade og server med dressing.
Tips
Brug din favorit krydderurt
Er du ikke så vild med mynte, så erstat myntebladene med fx persille eller basilikum. Salaten smager også skønt med masser af koriander.
Brug kødbollerne kreativ
Kødbollerne kan bruges i mange andre retter end suppe. Prøv dem også i den klassiske pastaret med tomatsauce ala Lady og Vagabonden. Find opskriften på Kødboller i tomatsauce.