
Asiatisk inspirerede kødboller med ris
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
Ris- 3 dl ris
- 2 dl hoisin sauce
- 600 g Mou Kødboller
- 400 g broccolini
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. groft salt
- 2 forårsløg i tynde skiver
- 1 rød chili i ringe
- 1 spsk. sesamfrø, sorte eller lyse
- 1½ dl goma dressing
Sådan tilbereder du retten
- Kog risene efter anvisning på pakken.
- Bring imens hoisinsaucen i kog i en stor pande ved jævn varme. Steg kødbollerne i hoisin i ca. 5 min. ved svag varme. Kødbollerne skal være gennemvarme.
- Lad olien blive varm i en stor pande. Steg broccolini ved høj varme i 1-2 min. Drys med salt.
- Anret ris, kødboller og broccolini i et stort fad.
- Fordel forårsløg og chili herpå og drys med sesam.
- Server retten med goma dressing.
Tips
Varier opskriften med forskelligt grønt
Retten serveres med broccolini, som også kaldes for asparges-broccoli. Broccolini er mild i smagen og minder om traditionel broccoli, hvorfor broccolini altid kan erstattes med denne. Hvis du ikke er vild med broccoli eller broccolini, så server retten med stegt blomkål eller spidskål. Det er også virkelig lækkert.
Brug kødbollerne kreativt
Kødbollerne kan avendes i mange andre retter end supper. Hvis du har lyst til mere asiatisk inspiration, så prøv vores opskrift på Kødboller i karrysauce.
Hvad er broccolini?
Broccolini er en nyere grøntsag, som også kaldes asparges-broccoli. Grøntsagen er er krydsning af broccoli og pakchoi, som er en kinesisk kåltype. Broccolini kaldes asparges-broccoli, da grøntsagen minder om broccoli og asparges i både udseende og smag. Broccolini kan lynsteges på panden og serves som tilbehør til mange kødretter. Grøntsagen er også lækker i wokretter eller skåret i mindre stykker i fx en salat.
Hvad er hoisin sauce?
Hoisin er en kinesisk tyktflydende sauce med masser af smag. Saucen er både sød, salt og krydret, og den bruges ofte som ingrediens i det asiatiske køkken. Hoisin er baseret på soja, eddike, sukker, hvidløg og forskellige krydderier. Saucen kan købes i de fleste større supermarkeder, men det er også muligt at lave den selv. Den kinesiske sauce er fuld af smag og kan bruges i retter serveret med nudler og ris. Hoisin kan også anvendes som marinade til kød eller som base til at stege kød og grønt på panden.