Asiatisk inspirerede kødboller med ris

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Asiatisk inspirerede kødboller med ris

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Ris
  • 3 dl ris
Asiatisk inspirerede kødboller Tilbehør
  • 400 g broccolini
  • 1 spsk. olie
  • ½ tsk. groft salt
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 1 rød chili i ringe
  • 1 spsk. sesamfrø, sorte eller lyse
  • 1½ dl goma dressing
Print opskrift

Lækre asiatisk inspirerede kødboller serveret med ris, grønt og goma dressing

Kødboller med ris. Uhm… Denne ret sender straks tankerne afsted til et asiatisk gadekøkken og de populære sticky meatballs. Vi har slået en smutvej til de asiatiske kødboller ved at stege færdige kødboller i hoisin sauce. Det smager fantastisk – og så er det nem aftensmad på en travl hverdag. Server denne ret næste gang du har lyst til smagen af Asien i en fart. Retten er lækker og kan varieres i det uendelige med tilbehør af stegt blomkål, broccoli eller stegt spidskål i stedet for broccolini…

 


Sådan tilbereder du retten

  • Kog risene efter anvisning på pakken.
  • Bring imens hoisinsaucen i kog i en stor pande ved jævn varme. Steg kødbollerne i hoisin i ca. 5 min. ved svag varme. Kødbollerne skal være gennemvarme.
  • Lad olien blive varm i en stor pande. Steg broccolini ved høj varme i 1-2 min. Drys med salt.
  • Anret ris, kødboller og broccolini i et stort fad.
  • Fordel forårsløg og chili herpå og drys med sesam.
  • Server retten med goma dressing.

 


Tips

Varier opskriften med forskelligt grønt

Retten serveres med broccolini, som også kaldes for asparges-broccoli. Broccolini er mild i smagen og minder om traditionel broccoli, hvorfor broccolini altid kan erstattes med denne. Hvis du ikke er vild med broccoli eller broccolini, så server retten med stegt blomkål eller spidskål. Det er også virkelig lækkert.

Brug kødbollerne kreativt

Kødbollerne kan avendes i mange andre retter end supper. Hvis du har lyst til mere asiatisk inspiration, så prøv vores opskrift på Kødboller i karrysauce.

Hvad er broccolini?

Broccolini er en nyere grøntsag, som også kaldes asparges-broccoli. Grøntsagen er er krydsning af broccoli og pakchoi, som er en kinesisk kåltype. Broccolini kaldes asparges-broccoli, da grøntsagen minder om broccoli og asparges i både udseende og smag. Broccolini kan lynsteges på panden og serves som tilbehør til mange kødretter. Grøntsagen er også lækker i wokretter eller skåret i mindre stykker i fx en salat.

Hvad er hoisin sauce?

Hoisin er en kinesisk tyktflydende sauce med masser af smag. Saucen er både sød, salt og krydret, og den bruges ofte som ingrediens i det asiatiske køkken. Hoisin er baseret på soja, eddike, sukker, hvidløg og forskellige krydderier. Saucen kan købes i de fleste større supermarkeder, men det er også muligt at lave den selv. Den kinesiske sauce er fuld af smag og kan bruges i retter serveret med nudler og ris. Hoisin kan også anvendes som marinade til kød eller som base til at stege kød og grønt på panden.