
Italiensk inspirerede kødboller til suppe
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 rødløg, hakket
- 1 fed hvidløg, revet
- 15 g revet parmesan
- 1 spsk. persille
- 2 æg
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. rosmarin
- 1 spsk. hvedemel
- Citronskal
- 1 spsk. salt
- 1 tsk. peber
Sådan tilbereder du retten
- Kom oksekødet i en skål og tilsæt salt. Rør hurtigt salt og oksekød sammen.
- Skræl rødløget og skær det derefter i fine tern.
- Pil hvidløgsfedet og riv det på et rivejern eller pres det i en hvidløgspresser.
- Vask persillen, tør den og hak den fint med en kniv. Riv citronskallen fint på et rivejern.
- Tilsæt rødløg, hvidløg, persille og alle de øvrige ingredienser, undtagen olie, til kødet. Rør farsen grundigt sammen.
- Form farsen til små kødboller på cirka 20-25 gram eller på størrelse med en stor valnød.
- Varm ½ dl olie eller tilsvarende andet fedtstof på panden, og steg kødbollerne på alle sider, til de er gennemstegte, gyldne og lækre.
- Server sammen med en dampende varm suppe fra Mou.
Velbekomme!
Tips
- Vi har krydret disse saftige italienske kødboller med persille og citronskal. Men basilikum er også et hit i det italienske køkken, så prøv at erstatte persillen med basilikum. Hvis du ikke har frisk basilikum ved hånden, så kom endelig et par skefulde grøn basilikumpesto i farsen – det smager skønt. Du kan også bruge tørret basilikum.
- Hak og riv dobbelt portion af persille, citronskal og hvidløg, og bland de tre ingredienser til en lækker gremolata, som er en populær topping fra det italienske køkken. Brug gremolataen som drys oven på kødbollerne, når de er lagt i den varme suppe.
- Du kan også lave kødbollerne af hakket gris eller kalv – eller en blanding af de forskellige kødtyper.
Vidste du…?
- …at kødboller, altså i den helt klassiske danske version, sammen med melboller var de første retter, som slagterparret Vera og Sigurd Mou satte i produktion i 1960’erne? Vores kødboller er mildt krydret med løg og peber – helt ligesom da Mou-familien begyndte deres produktion i den lille slagterbutik i Esbjerg. Du kan læse og se mere om Mou her.
- …at italienske kødboller nok er inspireret af det italienske køkken – men i høj grad det køkken, som italienske indvandrere tog med til USA i det forrige århundrede. Derfor er der også mange, der kender disse kødboller under navnet ’Italian Meatballs’!