Sweet potatosuppe med kokosmælk, lime og koriander

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Sweet potatosuppe med kokosmælk, lime og koriander

  • 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. Mou Sweet Potatosuppe, 800 g
  • 1 dåse kokosmælk, 400 ml
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 2 lime
  • ½ tsk. sort peber
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl græskarkerner
  • 2 dl græsk yoghurt, 10%
  • 1 bdt. koriander
Print opskrift

Skøn cremet og let eksotisk sweet potatosuppe med ingefær, kokosmælk og koriander

Mou Sweet Potatosuppe har en dejlig cremet smag og er kogt på en vegetarisk fond. Den vegetariske fond består af klassiske suppeurter, som har kogt i 4 timer, for at få mest muligt smag. Sød kartoflerne giver suppen en kraftigt orange farve og en mild smag.

Vi foreslår at gøre suppen endnu mere cremet med kokosmælk, og derefter krydre suppen med revet ingefær og sort peber – det giver nemlig godt med varme til suppen! Lidt syrlig lime og aromatisk frisk koriander sætter prikken over i’et – og sender dine smagsløg til sydlige himmelstrøg.

Så faktisk slår du to fluer med ét smæk, når du sætter denne variation af suppen på aftensbordet en kold og våd dag – du får både varmen med den pikante krydring, samtidig med at du kan drømme dig til fjerne kyster. Ønsker du suppen endnu mere krydret kan du med fordel tilsætte lidt chili (se "Tips" nedenfor).

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Sweet Potatosuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt over på medium varme og varm suppen op til kogepunktet.
  2. Skræl ingefær-stykket (se "Tips" nedenfor), og riv ingefær samt limeskal fra den ene lime på den fine side af et rivejern.
  3. Ryst dåsen med kokosmælk, åben den og hæld indholdet i suppen.
  4. Tilsæt ingefær, limeskal og saften fra limen i suppen. Smag den varme suppe til med lime, til du synes, du har ramt en god balance.
  5. Smag derefter suppen til med salt og peber efter ønske.
  6. Varm en pande og rist græskarkernerne til de er gyldne.
  7. Vask den anden lime og skær den i både.
  8. Vask den friske koriander grundigt, og pluk bladene fra til pynt. Du kan også bruge stilkene som drys, hvis du skærer den nederste centimeter af, og hakker stilkene helt fint.
  9. Anret den varme suppe i skåle og server sammen med græsk yoghurt, de ristede græskarkerner og frisk koriander. Servér limebådene til.

Du kan eventuelt sætte en skål med ekstra limefrugt i både på bordet, så hver spisende kan smage sin egen portion til.

 


Tips

  • En af de nemmeste måder at skrælle ingefær på, er faktisk at bruge en teske i stedet for en kniv! Du bruger simpelthen kanten af skeens hule del til at skrabe den bløde, lysebrune skal af med. Så står du på ingen tid med et fint, skrællet stykke ingefær, lige til at rive til din græskarsuppe.
  • Smag og behag er forskelligt, så smag dig frem til, hvor meget chili, du har lyst til i din suppe. Rigtig meget af ’varmen’ i chilien sidder i de hvide hinder, der holder frøene på plads. Så du kan skrue op og ned på varmen ved at fjerne hinderne – eller lade dem være for ekstra fut i suppen!

 

Vidste du...

…at Mou supper så dagens lys i en lille slagterforretning i Esbjerg i 1960’erne. Læs mere om vores historie her.

...at vi stadig producerer vores supper i Esbjerg - dog under lidt større forhold på vores fabrik et andet sted i Esbjerg?

Se opskriften som video:

Flere opskrifter med Sweet Potatosuppe