Mou Kød- og Melboller

Kød- og Melboller

Klassisk blanding af kød- og melboller. Varmes direkte i den klare suppe, 900 g

For mange hænger kødboller og melboller helt naturligt sammen med en klassisk klar suppe. Derfor er det lige så naturligt, at vi har pakket kød- og melboller sammen i én pose, så du nemt kan få begge dele i din suppe.

Kød- og melboller er et sikkert hit i traditionelle supper som hønsekødssuppe og oksekødssuppe, men bollerne kan også sagtens bruges i andre supper. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvilken suppe du kan kombinere det smagfulde suppefyld med.

Ingredienser: Kødboller 50%: Grise- og oksekød (60%), vand, ÆGGEHVIDER, løg, HVEDEMEL, kartoffelmel, rasp (HVEDEMEL, salt, gær), salt, oksefedt, hvid peber. Melboller 50%: HVEDEMEL (33%), vand, ÆG (22%), palmeolie (rspo certificeret), kartoffelmel, rapsolie, salt.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 831 kJ / 199 kcal
Fedt 12 g
- heraf mættede fedtsyrer 4,9 g
Kulhydrater 15 g
- heraf sukkerarter 1,9 g
Protein 7,5 g
Salt 1,2 g

Sans suppefyldet

 

Visuelt

Når du åbner posen med Mou Kød- og Melboller, ser du blandingen af de lyse melboller og de lidt mørkere kødboller. Melbollerne er små, aflange boller, der er tykkest på midten og mere spidse i enderne, mens kødbollerne har en lys beige farve og er runde med en ujævn overflade.

Duft

Kødbollerne dufter fyldigt af umami og kogt okse- og grisekød kombineret med noter af stegte bløde løg. Melbollerne har en mild duft af mel og korn, der leder tankerne hen på snobrødsdej. 

Smag

Melbollerne smelter på tungen med deres bløde og blide smag af hvede. Kødbollerne er saftige og smager af kogt okse- og grisekød, løg og peber. De har en sød krydret smag, der efterlader dig med en dejlig eftersmag i munden.

Suppefyld fra Mou

Tips

Brug kød- og melbollerne i forskellige supper

Mange forbinder nok kød- og melboller med klassiske klare supper som hønsekødssuppe og oksekødssuppe, hvor de giver ekstra smag og fylde. Begge supper er sikre hits, som er blevet serveret i de danske suppekøkkener i generationer.

 

Men både kødboller og melboller kan også bruges i mange andre slags supper. Eksperimenter med forskellige kombinationer, og vælg lige den variant, der smager dig bedst. Har du brug for inspiration til, hvilke andre supper der klæder bollerne, kan du for eksempel prøve vores opskrifter på oksekødssuppe med nudler og karryristede kødboller eller nem karrysuppe med kødboller.

Se alt Mou suppefyld

 

Lav dine egne kød- og melboller

Har du lyst til at lave dine egne kød- og melboller? Det er nemmere, end man skulle tro, og hverken kødbollerne eller melbollerne kræver mange ingredienser eller lang tilberedningstid. Opskriften på hjemmelavede kødboller kræver kun hakket kalv og gris og en række basisvarer som løg, æg og mel, som du sikkert allerede har stående i køkkenskabene. De hjemmelavede melboller kræver endnu færre ingredienser og består hovedsageligt at mel, æg og smør.

 

Både kødbollerne og melbollerne tager hver især kun 25 minutter at lave, så du behøver ikke afsætte lang tid i køkkenet for at tilberede det lækre  hjemmelavede suppefyld.

 

Se flere opskrifter med kød- og melboller

FAQ

Vil du lave din egen klare suppe fra bunden, som du kan toppe med kød- og melboller på klassisk vis? Uanset om du foretrækker gammeldags oksekødssuppe eller gammeldags hønsekødssuppe med urter, så har vi opskriften på, hvordan du laver dem fra bunden..

 

Begge supper kræver, at du begynder på dem i god tid, da de skal simre længe. Men de er nemme at lave, og det meste af tiden passer de sig selv i gryden, mens saften og kraften fra oksebenene og suppehønen breder sig i suppen.

 

Udforsk alle opskrifter på suppe fra bunden

Mængden af kødboller og melboller i suppen afhænger af, hvor fyldig du ønsker din suppe skal være, og hvor meget andet fyld, den indeholder. Som tommelfingerregel kan du dog cirka beregne 400 gram boller per 1000 gram suppe. Husk, at du altid kan justere mængden til dine præferencer.